fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Nagykörút Dél-Kínában - Jangce hajóúttal ,,kis Tibet meglátogatásával ★★★

13 nap
idén 2 alkalommal

1 190 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Körutazás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Program szerint
  • ELLÁTÁS
  • leírás szerint
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 553369
Chongqing - Jangce - Yichang - Kunming - Lijiang - Shangri-La

Program leírás

 

Kína nem egyszerűen egy ország, sokkalta inkább nevezhető egy különleges világnak. Az egzotikumok, az ősi kultúra, az évezredes hagyományok és a XXI. század legújabb vívmányainak egyedülálló kavalkádja. A természeti látnivalók, a modern és az ősi építészet mind egy út keretében.

 

Tervezett program:

1. nap: Budapest ...

Elrepülés Budapestről Chongqingba. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

2. nap: Chonqing - Ci Qi Kou falu - Eling Park

Érkezés a kora reggeli órákban, transzfer a szállodába. Reggeli. Chongquing a Jangce folyó partján található város. Lakosainak számát 2030-ra több mint 17 millióra becsülik. Városnézésünk keretében látogatás a több mint 1700 éves Ci Qi Kou faluban (Chongqing óvárosa), amely jelentéséhez híven olyan, mint egy hatalmas porcelánfalu. Az utcákon kézművesek és fűszerkereskedők árulják portékáikat, mintha megállt volna az idő a városnak eme részén. Ezt követően séta a 100 éves Eling Parkban. Vacsora egy városi étteremben, szállás Chongqingban.

 

3. nap: Chongqing - Dazu sziklatemplom - Jangce hajótúra kezdete

Reggeli a szállodában. Ezt követően kirándulás a Dazu sziklatemplomhoz. A X-XIII. századi több ezer faragott szobrot a kínai sziklaszobrászat csúcsának tartják, így méltán érdemelte ki az UNESCO Világörökség címet. Vacsora egy városi étteremben. Transzfer a kikötőbe, beszállás a hajóba. Szállás a hajó fedélzetén.

 

A KÖVETKEZŐ 3 NAP LÁTNIVALÓI KIS MÉRTÉKBEN VÁLTOZHATNAK, ATTÓL FÜGGŐEN, HOGY A CSOPORT PONTOSAN MELYIK HAJÓN UTAZIK.

 

4. nap: Jangce hajótúra - Fengdu

Reggeli a hajón, majd életre szóló élményt nyújtó hajókirándulás veszi kezdetét a Jangce folyón, amely Kína legnagyobb, valamint a világ 3. leghosszabb folyója. Látogatás Fengdu ,,szellemvárosában". Ebéd, vacsora és szállás a hajó fedélzetén.

 

5. nap: Qutang-szurdok - Wu-szurdok

Reggeli a hajón, majd a hajóút folytatása a lenyűgöző hegyek között megbúvó falvak és szentélyek mentén: Qutang-szurdok, Wu-szurdok. Ebéd és vacsora a hajón. Szállás a hajón.

 

A hajóút során minden nap 1-2 fakultatív program közül is választhatunk, melyekre a helyszínen lehet jelentkezni (a programok ára a helyszínen fizetendő: kb. 20 USD/fő/program).

 

6. nap: Három Szurdok Gát - Yichang

Reggeli a hajón. A hajóút során végighaladunk a Három Szurdok Gáton, amely a világ legnagyobb mesterséges gátja. Hamarosan kikötés és a hajó elhagyása. Transzfer Yichangba. Szállás Yichangban.

 

7. nap: Yichang - Kunming

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Kunmingba. A terület a Sani nép otthona. Délután látogatás Kína legnagyobb réztemplomában, az Aranytemplomban. Építését a Ming-dinasztiából származó Wan Li uralkodásának 30. évfordulójára időzítették. A legenda szerint ez a templom álmában jelent meg a császárnak, majd úgy döntött, hogy a valóságban újrateremti. Egy idő után a templom részben elpusztult, majd a 18. században a hatóságok úgy döntöttek, hogy helyreállítják. Végül a helyreállítás több mint kétszáz tonna sárga bronzba került. Tetőket, istenszobrokat, ajtó- és ablaknyílásokat, tartóoszlopokat készítettek belőle újra. Vacsora egy városi étteremben, szállás Kunmingban.

 

8. nap: Kunming - Yunnan Kőerdő

Reggelit követően kirándulás a Kőerdőbe, ahol a dél-kínai karszt több ezer érdekes és lenyűgöző sziklaformációit láthatjuk (állatok, növények, emberfigurák). A Kőerdő a kínai Yunnan tartományban, Shilin közelében, a tartományi fővárostól, Kunmingtól mintegy 120 kilométerre található mészkőformációk figyelemre méltó csoportja. Ezen az egyedülálló helyen magas sziklákat láthatunk, amelyek látszólag cseppkövek módjára emelkednek ki a földből, ezzel egy kőből készült erdő illúzióját keltve. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Kunmingban.

 

9. nap: Kunming - Lijiang - Fekete Sárkány-tó

Reggeli, majd transzfer a vasútállomásra és utazás gyorsvonattal Lijiangba. Lijiang Kína délnyugati részén található Yunnan tartományban. A '90-es évek végéig erről a festői kisvárosról mit sem tudtunk, azonban óvárosa 1997-ben felkerül az UNESCO Világörökségi Listájára, mint kulturális örökség. Lijiang város lakossága ugyanis a naxi nemzetiséghez tartozik, akik Kínán belül külön nyelvvel, külön írással és többezer éves történelemmel rendelkeznek. Látogatás a Teaút mellett fekvő Fekete Sárkány-tónál. A Teaúton közlekedő kereskedőkaravánok egykor a tó mellett álltak meg pihenni. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Lijiangban.

 

10. nap: Lijiang - Shangri-La - Zhiyun templom - Hutiao Xia

Reggeli, majd utazás Shangri-Lába, a Tibeti fennsík szélére. A 3200 méter magasságban fekvő település a tibetiek ősi halhatatlan városáról kapta nevét. Útközben látogatás a 200 éves fákkal övezett Zhiyun templomban, mely a környék öt fő lámakolostora közül az első, valamint a Hutiao szorosnál, mely a Jangce folyó első kanyarulata. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shangri-Lában.

 

11. nap: Shangri-La - óváros - Songzanlin kolostor - Napa-tó

Reggeli, majd következő állomásunk a Songzanlin lámakolostor, melyet 1674-ben az 5. dalai láma alapított. Fénykorában 1400 szerzetesnek adott otthont. Ezután felkeressük a Napa-tavat és az óvárost, ahol tipikus tibeti házakat és egy 23 méter magas imamalmot is megtekinthetünk. Utóbbi megmozdításához legalább tíz ember szükséges. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shangri-Lában.

 

12. nap: Shangri-La - Lijiang - óváros - Peking ...

Reggeli a szállodában. Visszautazás Lijiangba. Útközben látogatás a kődobnál. Érkezést követően megtekintjük Lijiang óvárosát, ahol gyönyörű régi építésű házakban gyönyörködhetünk. A város a mai napig megőrizte hiteles történelmi városképét, ezért válhatott a világörökség részévé. Építészete még napjainkban is figyelemre méltó, hiszen a helyi mesteremberek még most, a 21. században is tervrajz nélkül készítik a tradicionális kézműves épületeket, melyek az óváros legfőbb látnivalói. Az épületek falait kézzel festik, ezeket általában madarak vagy virágok díszítik. Korai vacsorát követően transzfer a repülőtérre. Este elrepülés Pekingi átszállással Budapestre.

 

13. nap: ... Budapest

Hazaérkezés Budapestre menetrendtől függően.

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-          Dazu sziklaszobrai

-          Három szurdok hasadék

-          Dél-Kínai karszt

-          Lijiang óvárosa

 

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

Árak

2024. március 14-től november 30-ig teszt jelleggel, a normál útlevéllel utazó magyar állampolgárok részére felfüggesztették a vízumigénylési kötelezettséget Kínába, maximum 15 napos utazásokra, így jelen állás szerint nem szükséges ennek a csoportnak sem vízumot igényelni.

 

 

Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és a program szerinti főétkezések  205 USD/fő (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).

A 205 USD/fő a belépőket és a programban feltüntetett főétkezéseket  (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

 Kötelező borravaló a hajón: kb. 40 USD

 

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

Szolgáltatások

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegyek (nemzetközi és belső) illetékekkel

- BBP biztosítás ( EUB Air&Cruise TOP: 9.620 Ft)

- közlekedés külön busszal, hajóval, gyorsvonattal, belső repülőjárattal

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3*+-4*-os) szállodákban, kétágyas szobákban, reggelivel, 4*-os hajón 3 éjszaka kétágyas kabinokban teljes ellátással

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

 

x Nagykörút Dél-Kínában - Jangce hajóúttal ,,kis Tibet meglátogatásával ***

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

13 nap
idén 2 alkalommal

1 190 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok