Hova utazhatok? // Repülőjegy kiárusítás

Kenya utazás

Tudta…?

Mielőtt olvashatnák honlapunkon szereplő ajánlatainkat, felhívjuk kedves figyelmüket arra a tényre, hogyha safarira mennek, bizonyos védelmi előírásokat be kell tartani. Ilyen például:

Tsavo Nemzeti Park

A Tsavo Nemzeti Park Kenya állatrezervátuma s egyben legnagyobb nemzeti parkja. A park két részre osztható, van a keleti mely nagyobb, és van a nyugati rész. Ez a csodaszép park az ország leglátogatottabb rezervátuma. Híres arról, hogy elefántjai formálták meg vadregényes táját, a természeti erők és az ember után szabadon. De miért is szeretik ennyire a turisták? Ha ide ellátogatunk ámulatba ejtő safari-túrán vehetünk részt, hiszen olyan világ tárul a szemünk elé, melyet elfelejteni nem lehet. Az itt őshonos és védett körülbelül 50 emlősállat és 400 madárfaja közül a leghíresebbek a homok színéről elnevezett vörös elefántok. Mindemellett érdemes megtekinteni a Crocodile Camp-at a Galana folyó partján. De láthatunk zsiráfokat, gazellákat, bölényeket, és az állatok királyának bőgése sem ritka erre felé. A park tiszta vízeséseit is megcsodálhatjuk. A park legmagasabb pontja a Ngulia-hegyen található Chyulu-domb. E park mellett található a Taira Hills Rezervátum, mely a Hilton szálloda parkja.

Kimana Állatrezervátum

A Kilimandzsáró lábánál fekvő rezervátum igen sok állatfaj otthona, mondhatni állatparadicsom. Tőle nyugatra található az Amboseli Nemzeti Park, dél-keleten pedig a Tsavo Nemzeti Park. Ez is arra utal, hogy olyan területen járunk majd, mely sok újdonsággal kecsegtet. A táj nyugalma, egyedisége és beláthatatlansága mindenkiben felébreszti a kalandor vágyakat. Vegyünk részt egy izgalmas vadlesen, s így megtekinthetjük az afrikai állatok békés mindennapjait. A park tavait, folyóit a Kimono Springs (édesvízi forrás) táplálja, ezért még száraz időben is van szomjoltásra alkalmas vizük az állatoknak.

Amboseli Nemzeti Park

Ez a park a Kilimandzsáró északi lábánál fekszik. Állatvilágában gazdag, ezért szintén igen látogatott park. Itt találhatunk sík, füves területeket, szavannákat, trópusi növényeknek otthont adó vidékeket, és hófödte csúcsokat. Ezek együttese szinte egyedülálló a világon. A sík, füves terület a patás állatok otthona (gazella, antilopfajok, zsiráf). De láthatunk itt elefántokat, oroszlánokat, sakálokat, gepárdokat, hiénákat és keselyűket is, mint a madárfajok képviselőit. Amboseli az egyik legnépszerűbb kenyai nemzeti park, hiszen akár itt is aludhatunk egy-egy éjszakára.

Nakuru tó

Az egyik legismertebb tava Afrikának, hiszen az itt élő és őshonos flamingópopuláció száma elérheti a kétmilliós számot is. A tó partján elterülő nemzeti parkot ezért szokták rózsaszín álomnak nevezni, hiszen a sok madár tollszíne beborítja az egész tájat, főleg ha messziről nézzük. Mindemellett több mint 300 madárfaj él még itt a nemzeti parkban. De emlősök is szép számmal akadnak, sőt olyanokkal is találkozhatunk, melyek itt találhatók a legnagyobb számban, ilyen például a keskenyszájú orrszarvú. Ezért is mondják sokan, hogy kevés olyan pontja van a Földnek, amely ennyi természeti csodát kínál számunkra, mint Kenya. Ha van időnk tekintsük meg a naplementét, mely teljesen festőivé színezi a tájat.

Kenya utazási beszámolók

Aktív pihenés Mombassában

Mombassában, az óceánparton voltunk, az African Safari Club szervezésében. Voltunk szervezett programon is, de egyénileg rengeteg helyre elmentünk. Az ottlakók nagyon kedvesek, semmilyen rossz tapasztalatom nincs. Autót béreltünk, ami majdnem minden nap jött értünk, és bebarangoltuk a vidéket. Voltunk krokodilfarmon, madárkórházban, varrodában, fakitermelő üzemben, bevásárlóközpontban, nemzeti parkokban, vízesésnél, egyszóval megnéztünk mindent, amit a két hétbe bele lehetett zsúfolni.

Annyira megszerettük a vidéket, hogy egy év múlva visszamentünk, akkor már három hétre, ebből két hetet Kenyában, egy hetet Tanzániában, két napot pedig Zanzibár szigetén töltöttünk.

D.M.

Meglepett a kenyai emberek végtelen kedvessége

Először utaztam az afrikai földrészre. Meglepett a nagy meleg és az emberek végtelen kedvessége. Ételeik kitűnő ízűek, sok finomsággal telítettek. Csodás múzeumaikban megismerkedhetünk őseik életével, a menyasszonyok felkészítésével az esküvőre. Tengerpartjuk selymes, homokos. A tengervíz meleg, átölelő, kedves. A földeken datolyapálmafák, olajfák láthatók mindenfelé. Barlanglakásaik a praktikusságról, a célszerűségről szólnak. A gyerekek jól lakottak, sehol se láttam kolduló gyereket, de dolgozót, azt igen. Ahol a turisták busza megáll, már ott is vannak ezek kicsi, édes gyerekek és kínálnak térképet, kis állatot simogatásra aprópénzért. A családok összetartanak, gondoskodnak a gyerekekről és a nagyszüleikről egyaránt. Boldogan és szépen élnek. A közbiztonság hibátlan. A kézműveseik szebbnél szebb bőr, kerámia tárgyakat készítenek.

J.Zs.M.