Hova utazhatok? // Repülőjegy kiárusítás

Barbados utazás (Barbadoes)

barbados utazás

A Karib-tenger egyik gyöngyszeme. A trópusi sziget 1966-ban függetlenedett Nagy-Britanniától. Az ország neve a spanyolul azt jelenti: "szakállas férfi". Azt mondják azért, mert a barbadosi fügefák levelei szakállra emlékeztetnek.

A 430 km2-es Barbados a Kis-Antillák legkisebb szigete. Ez a trópusi alkotmányos monarchia a Karib-tenger "Kis-Angliája". A helyiek azonban nemcsak átvették, hanem "saját magukhoz is igazították" az angol kultúrát. Nézzen meg például egy krikett meccset, és rögtön tudni fogja, miről beszélünk… Műemlékekben igen szegény a sziget. De a homokos tengerpart és a ragyogó napsütés feledteti ezt a hiányérzetünket. Válassza ki a legszebb pálmafát, és élvezze a tengerre nyíló kilátást.

Bridgetown

A sziget fővárosa. Ez a sziget egyetlen természetes kikötője. Az angolok hatása természetesen az épületeken is meglátszik. Nézze meg a Parlament és az anglikán katedrális épületét. Sétáljon a Carrenage öbölben és a Queens Parkban! Aztán tekintse meg a Barbados Múzeumot és a zsinagógát is. Ha elfáradt, pihenjen a Baxter úton és kóstolja meg a helyi specialitásokat, például a cou-cou-t (pépesített kukoricaliszt és okrapüré, leginkább sózott hallal), vagy a souse-t (pácolt disznófejből és sertésdagadóból készült étel fűszerekkel). Vacsora után jól eshet a Mount Gay rum vagy a helyben készült sör, a Banks.

Holetown

A sziget legrégebbi városa, a sziget turisztikai központja. Gyönyörű trópusi város, igazi karibi hangulattal és luxushotelekkel. Keresse meg a St. James-templomot, és a hajózási múzeumot a Folkstone parkban. A régmúltat idézi a Morgan Lewis cukormalom és a 17. században épült St. Nicholas Abbey történelmi hangulatú családi kúriája. Majd nyújtózzon végig a tengerparton és élvezze a semmittevést…

Long Bay

A település legérdekesebb emléke Sam Lord kastélya. A korall mészkő épületben festmények és antik bútorok gyűjteményei várják, hogy Ön is felfedezze azokat!

St. Lawrence

Életvidám kisváros, rengeteg szórakozóhellyel és fehér homokos stranddal. Igazi üdülőparadicsom. Ha trópusi hangulatra vágyik, keresse meg a Hastings vagy Maxwell nevű településeket. A tengerpart itt is gyönyörű. Luxushoteleket a sziget nyugati oldalán találhat: Paynes Bay, Sandy Lane Bay és Holetown városában.

Barbados meseszép természeti kincseket rejt. Az Androméda Gardens-ben gyönyörű orchideákat és vízeséseket kaphat lencsevégre. A trópusi fák látványa és a patakok melletti séta Önt is el fogja varázsolni. Az Animal Flower Cave földalatti medencéiben tengeri rózsák élnek. De felejthetetlenek a sziklás öblök is.

Tudta…?