Hova utazhatok?

Különleges ajánlatok és információk:

Kanada utazás

Ha meghalljuk Kanada nevét, biztosan eszünkbe jut a juharfaleveles, vörös-fehér zászló, és az egyedülálló látványt nyújtó Niagara-vízesés. Kanada az Amerikai Egyesült Államok északi szomszédja. Két óceán, az Atlanti- és a Csendes-óceán, s egy tenger, a Jeges-tenger határolja. Oroszország után a második legnagyobb területtel bíró ország. Kanada felszíne igen változatos, hatalmas tavak (a Föld tavainak közel fele az országban található), hosszú folyók, mély öblök, hegyek, síkságok és prérik borítják. A közvetlen emberek, és a városok gazdag látnivalói azonnal magukkal ragadnak minket. Torontói látogatással kapcsolatos információkkal és ajánlatokkal a Toronto utazás oldalon várjuk.

kanada utazás olcsó banff szállás mortons travel CN tower ottawa eta kanadai vízum jasper nemzeti park athabasca gleccser vancouver utazás calgary toronto repülőjegy

Beutazás

Maximum 6 hónapos, turista célú tartózkodás vízummentes, de légi úton történő beutazás esetén előzetes elektronikus beutazási engedély (eTA) szükséges. A kanadai hatóság a rendelkezésére álló információk alapján megtagadhatja az engedély kiadását, ha a kérelmezőt korábban például kiutasították Kanadából, vagy elutasították a menekültkérelmét. A Morton’s Travel elvégzi utasai számára az eTA ügyintézést!

Az eTA megléte önmagában nem biztosít belépési jogot! A határellenőrzést végző kanadai hatóság ugyanúgy kérheti a beutazó magyar állampolgároktól a visszaúti repülőjegy, a kiindulás országához történő kötődésének, illetve a tervezett kanadai beutazása céljának és körülményeinek bemutatását. Bővebb tájékoztatásért keressék fel a www.cic.gc.ca/english/visit/eta-facts-hu.asp oldalt (magyar nyelvű), illetve a http://canada.ca/eTA oldalt (angol és francia nyelvű).

Az országról

1867-ben hozták létre a britek Kanada Domíniumot, ezzel is jelezve, hogy bár önálló kormányzatot adtak az országnak, mégis gyarmat volt. 1960-tól kezdve használják "rövidebb" formában a nevet hivatalos ügyek intézésénél, mely végül 1982-ben vezetett oda, hogy Kanada tényleg elszakadt a britektől. Ezt ünneplik a Canada Day nevű nemzeti ünnepükkor.

Óriási területe és felszíni változatossága miatt 30-nál is több Nemzeti Park és közel 100 Nemzeti Történeti Park található Kanadában. Ezek közül az UNESCO 12-öt már felvett a Világörökségi listára.

kanada utazás olcsó banff szállás mortons travel CN tower ottawa eta kanadai vízum jasper nemzeti park athabasca gleccser vancouver utazás calgary toronto repülőjegy

Kanada nagyobb tájai: Sziklás-hegység, melyet két óriási Nemzeti Park ölel körül, a Banff és a Jasper. A Sziklás-hegység Nemzeti Parkot 1885-ben alapították a meleg ásványvízforrások megvédésének céljával. Ez volt Kanada első nemzeti parkja. Később átnevezték, s az egyik közeli kisváros nevét kapta, így lett Banff Nemzeti Park. Tökéletes fekvése és a mindig tiszta Moraine-tó miatt vált a nyaraló családok kedvencévé. A Jasper Nemzeti Park, nevét a Jasper házról kapta, ami egy prémvadász-állomás volt, ma egy nemzeti történelmi emlékhely. Területén gleccserekkel találkozhatunk (a leghíresebb az Athabasca-gleccser), mindemellett még csodálatos tavakat és vízeséseket is láthatunk. Növény és állatvilága egyedülálló látnivalót nyújt számunkra, találkozhatunk például az igen ritka havasi kecskével. Érdemes ezen a területen túrázni, esetleg barlangászni. Ha mégis inkább a pihenést választjuk, feltétlen próbáljuk ki a helyi termálfürdőket.

Kanada szíve, a Préri, a Sziklás-hegységtől a Nagy-tavakig terjedő területet foglalja magába. Igazi felejthetetlen élményeket tartogat az odalátogatóknak. Területén, jobbára Nemzeti Parkokat találunk, melyek közül a leghíresebb és legnagyobb a Wood Buffalo Nemzeti Park. A parkot még építésekor védetté nyilvánították, hiszen itt él a legnagyobb számban az őshonos amerikai bölény. Ezen kívül láthatunk még amerikai jávorszarvasokat és hódokat is. A Préri területén találhatunk rezervátumokat is, ahol az őslakos indiánok kultúrájával ismerkedhetünk meg. Ezen a tájon a túrázóknak főképp kajakos és kenus programokat ajánlunk.

kanada utazás olcsó banff szállás mortons travel CN tower ottawa eta kanadai vízum jasper nemzeti park athabasca gleccser vancouver utazás calgary toronto repülőjegy

A Nagy-tavak vidéke, mely az USA és Kanada határán található 5 tó gyűjtőneve (Felső-tó, Michigan-tó, Huron-tó, Erie-tó, Ontario-tó) az öblök (Amundsen-öböl, James-öböl, Hudson-öböl és Szent-Lőrinc öböl), és szorosok (pl. Hudson-szoros), mindenki számára kedvező programokat, csodálatos természeti látnivalókat ígérnek, ezért is nehéz eldönteni, Kanada melyik vidékét válasszuk.

A Niagara-vízesés

Az Amerikai Egyesült Államok és Kanada határán két tó is fekszik, az Erie és az Ontario-tó, melyek szintkülönbsége (kb. 100 méter) hozta létre a világ egyik leglátványosabb természeti csodáját a Niagara-vízesést (Niagara Falls). A Kanada keleti részére utazók körében töretlen népszerűségnek örvend: Aki például Torontóban jár, szinte biztosan ellátogat ide is. Javasoljuk, hogy tegyen Ön is így! Niagara utazási információkkal és ajánlatokkal várjuk a Niagara-vízesés oldalon.

Tények:

Kultúra

kanada utazás olcsó banff szállás mortons travel CN tower ottawa eta kanadai vízum jasper nemzeti park athabasca gleccser vancouver utazás calgary toronto repülőjegy

Kanada kultúrája igen kevert, mégis az emberek, országuk függetlensége óta próbálják törvényekkel erősíteni és egyedülállóvá tenni. A brit és francia hatás mellé az USA közelsége miatt egy kis amerikai kultúra is került, mégis számos egyedi jegyet hordoz magában. Rengeteg zölddel találkozhatunk a városokban, hiszen a kanadaiak szeretik a friss levegőt, ezzel próbálnak odafigyelni a saját, és a körülöttük élő élőlények egészségére. Öltözködésükre, az angol hatás miatt, mai napig a konzervatívabb stílus jellemző.

Kanadában, különösen Torontóban és Vancouverben, a világ szinte összes nemzetisége képviselteti magát. Az ország híres befogadó, elfogadó, nyitott légköréről. Egyre nagyobb számban élnek az országban magyarok is, sőt már kimondott magyar lakta részek is kialakultak, melyek művelődési és szórakozási lehetőségekkel szolgálnak, pl.: Ottawai Magyar Ház.

Tudta...?

Magyar nagykövetség Kanadában

Megtekintett ajánlatok
Legnépszerűbb oldalaink