fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

JORDÁNIA - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS ★★★★

9 nap
idén 1 alkalommal

525 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

 • ÚT TÍPUSA
 • Üdülés - nyaralás, Körutazás, Nyaralóprogram
 • HOTEL BESOROLÁS
 • Hotel ★★★★
 • ELLÁTÁS
 • Félpanzió
 • HIVATKOZÁSI SZÁM
 • 640420

Leírás:

Csoportos körutazás magyar idegenvezetővel

Amman - Jerash - Holt tenger - Madaba - Nebo hegy - Kerak - Petra - Wadi Rum - Aquaba

A Közel-Kelet egyik legszebb országa lenyűgöző természeti és kulturális látnivalókkal kápráztatja el az utazókat. Nem meglepő, hogy azókor óta lakott Jordánia szent folyója, sivatagos tájai, ősi városai Arábiai Lawrence-t is megérintették szépségükkel. Amman, a világ egyik legrégebbi folyamatosan lakott települése, a Nebo-hegy, ahonnan az Ószövetség szerint Isten megmutatta Mózesnek az Ígéret Földjét, vagy Wadi Rum lélegzetelállító sivataga olyan kuriózumok, melyek egy életre belevésődnek az emlékezetbe. A Holt-tenger és az Akabai-öböl között megbúvó Petra ősi romvárosának nemcsak elhelyezkedése, de megalkotása is csupa talány. A vörös, rózsaszín és barna árnyalataiban tündöklő várost több mint 2500 éve faragták ki a sivatag homokkő szikláiból művészi és míves munkával. Személyesen megcsodálni semmihez sem hasonlítható élmény.

1. nap o Budapest - Amman - Jerash

Elutazás Budapestről Ammanba repülőgéppel a kora reggeli órákban. Érkezés után látogatás az ősi római városban, Jerash-ban, ahol a több évszázados elhagyatottságnak köszönhetően az épületek kivételesen jó állapotban maradtak meg. Legfontosabb fennmaradt épületei: a Hadrianus-diadalív, a Zeusz-templom, az északi színház, az ovális fórum, az Artemisz-templom, az északi kapu, a Cardo Maximus, a déli kapu, a Nymphaneum és a déli színház. Vacsora és szállás Ammanban.

2. nap o Amman - Holt tenger

Reggeli után kétórás panoráma városnézés autóbusszal a hét dombra épült jordán fővárosban, Ammanban. A program során az ókori városrész, a fellegvár és a 6000 fős római kori színház megtekintése. Továbbutazás az Izrael és Jordánia határán fekvő Holt-tengerhez, mely 430 méterrel a tengerszint alatt található és a Föld egyik legalacsonyabb pontjának számít. Bejelentkezés a szállodába majd délután pihenés, a szálloda szolgáltatásainak kipróbálása. Vacsora és szállás a Holt-tengernél.

3. nap o Madaba - Nebo hegy - Kerak - Petra

Reggeli után utazás Madaba városába, ahol a Szent György-templom padlóját egy páratlan, kétmillió mozaikdarabból álló, Szentföldet ábrázoló térkép díszíti. Továbbutazás az 1000 méter magasan fekvő Nebo-hegyhez, ahonnan Mózes megpillantotta a Szentföldet és a Holt-tengert. A Mózes emlékére emelt templom meglátogatása után II. János Pál pápa jordániai látogatásának emlékműve is megtekinthető. Utazás Kerakba, az ősi városba, melyet már az Ószövetség is említ. A város 930 méterrel a tengerszint felett fekszik, az itt található monumentális várból csodálatos kilátás nyílik a Holt-tengerre és a Jordán-völgyre. Vacsora és szállás Petrában.

4. nap o Petra - Aquaba

Reggeli után gyalogos városnézés Petrában, a nabateusok egykor virágzó városában, melyet kb. kétezer évvel ezelőtt alapítottak. A vörös homokkőből kifaragott város romjai, hatalmas sírtemplomai és varázslatos természeti környezete egyedülálló komplexumot alkotnak. A romváros legnevezetesebb látnivalói a királysírok, a kincsesház, a színház és az egykori városközpont a főtemplom maradványaival. Továbbutazás Aquabába, ahol vacsora és szállás.

5. nap o Aquaba

Reggeli után szabadprogram, a Vörös-tenger partján fekvő városban, ahol egész nap pihenés. Vacsora a szállodában.

6. nap o Wadi Rum

Reggeli után utazás a Wadi Rum sivatagba, amely az egyetlen vörös homokú sivatag a Közel-Keleten. Ezen a holdbéli tájon járt Arábiai Lawrence, aki az ,,Arab Forradalom" idején itt képezte ki a sivatagban vándorló beduinokat. Két órás dzsip túra keretében ismerkedés a tájjal. Transzfer a Holt-tengerhez. Vacsora és szállás a sivatagban, deluxe sátorban.

7. nap o Betánia - Amman

Reggeli után utazás Ammanba. Útközben látogatás a Jordán-folyó keleti partján található Betániában. A bibiliai utalások alapján Keresztelő Szent János feltételezhetően ezen a helyen keresztelte meg Jézust. Vacsora és szállás a Ammanba.

8. nap o Amman - Budapest

Reggeli után transzfer a repülőtérre, hazautazás a délelőtti órákban.

Minimum létszám 20 fő

 

Szállás:

7 éjszakai szállás helyi besorolású négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban

x JORDÁNIA - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS ****

Az ár tartalmazza:


 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal Budapest-Amman-Budapest útvonalon, turista osztályon, illetékek, 1 db feladható poggyásszal

 • 7 éjszakai szállás helyi besorolású négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban

 • félpanziós ellátás

 • szállás a sivatagban deluxe kategóriájú sátorban

 • a leírás szerinti programok belépőkkel

 • vízumdíj

 • magyar idegenvezető

 • szervizdíj

Az ár nem tartalmazza:


 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

 • útlemondási biztosítás


IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

9 nap
idén 1 alkalommal

525 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok