Hova utazhatok? // Repülőjegy kiárusítás

Bali utazás, nyaralás

bali utazás indonézia egyéni és csoportos utazás elvonulás feltöltődés jóga mortons travel utazási iroda

A csodálatos Bali Indonézia része, az óriási méretű Java délkeleti csücskénél találjuk. A sziget az országba érkező turisták egyik kedvenc úti célja, hiszen felejthetetlen kultúrális, gasztronómiai és akár spirituális élményekben lehet részünk, ha engedjük, hogy magával ragadjon minket Bali hamisítatlan atmoszférája.

A sziget nem nagy, a legfontosabb helyekre autóval vagy bérelt motorral egy órán belül eljuthatunk a szállásunkról. Igazi romantikus desztináció, melyről nem hiányoznak a fiatal pároknak vagy baráti társaságoknak szánt szórakozási lehetőségek, illetve ha a megfelelő helyen keressük, nyüzsgő éjszakai életet is találunk.

bali utazás ubud lombok inodnézia nusa dua kuta denpasar jimbaran canggu bedugul kitamani candi dasa lovina beach padangbai tanjung benoa

Fontos elmondani, hogy a Baliról a mosolygós hindu vallású lakosok, a látványos rizsteraszok és a kedvező árak mellett az is beépült az utazói köztudatba, hogy a szigeten a Bahamákhoz vagy Seychelle-szigetekhez hasonlóan vakítóan fehér homok fogad minket. Ez nem teljesen igaz, sőt, előfordul az is, hogy a jellegtelen homokos partok még kifejezetten szemetesek is. Bali egy fantasztikus úti cél, ami bőven megéri a borsos repülőjegy árakat, de nem paradicsomi strandjai miatt keressük fel.

Bali népszerű látnivalói és tudnivalók

Drága és időigényes eljutni Balira, de az “Istenek szigetén” már fantasztikus ár-érték aránnyal találkozhatunk. A helyiek kedvessége azonnal magával ragadja az embert, a mindenütt jelen lévő harmónia mellé hab a tortán, hogy a szálláshelyek, szolgáltatások, éttermek és például a taxizás is magyar pénztárcával olcsónak mondható.

bali utazás ubud lombok inodnézia nusa dua kuta denpasar jimbaran canggu bedugul kitamani candi dasa lovina beach padangbai tanjung benoa

A szigeten az ikonikus rizsteraszok mellett vulkanikus hegyekkel és bulkáni kúpokkal, buja dzsungellel, gyors sodrású patakokkal találkozhatunk, és vannak kijelölt turisztikai övezetek is (pl. Nusa Dua). A 4,3 millió lakosú Balin rengeteg külföldivel találkozhatunk, hiszen tökéletes terepet nyújt az elvonulásra, feltöltődésre. Pattanjunk fel bérelt robogónkra, induljunk szörfözni, fogyasszunk isteni helyi ételeket és öntsük nyakon frissítő, friss gyömölcsökből facsart italokkal. A túrázás szerelmesei is megtalálják számításukat a szigeten, számtalan és változatos túraútvonalon fedezhetjük fel a sziget központi hegyvidékeit.

Az esős évszakot elkerülendő érdemes március és november között utazni, ekkor a strandok és a partok is sokkal élvezhetőbbek.

Legnépszerűbb látnivalók:

bali utazás ubud lombok inodnézia nusa dua kuta denpasar jimbaran canggu bedugul kitamani candi dasa lovina beach padangbai tanjung benoa

Bali vízum

30 napnál rövidebb időre tervezett indonéziai tartózkodás esetén vízum beszerzése nem szükséges, azonban ótlevelünk a hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Védőoltások Balira utazáshoz

Kötelező oltás nincsen, de Hepatitis A és B, diftéria-tetanusz, polio, veszettség, agyhártyagyulladás elleni védőoltás ajánlott. A szúnyogriasztók fokozott használátára is szükségünk lesz, vásároljunk a helyiek által használt márkákból. Csapvizet ne fogyasszunk, lehetőségekhez mérten ügyeljünk a higiéniára, tartsunk magunknál alkoholos kézfertőtlenítőt.

2020 Április 8.
Nemzetközi elektronika konferencia
Bali International Expo Centre
Idecc 7
Bali, ID 3603
$17
2020 Június 11.
IndoVíz
Grand City Mall
Jl. Walikota Mustajab No.1
Surabaya, ID 3771
$0
2020 Július 10.
Indonézia élőállomány EXPO
Jakarta Convention Center
Jl. Gatot Subroton
Bali, ID 3866
$15