fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Grúzia Körutazás 7 nap / 6 éj

7 nap
idén 2 alkalommal

399 990 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Körutazás+Nyaralás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Program szerint
  • ELLÁTÁS
  • Reggeli
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 631580

Leírás

1. NAP | Utazás Grúziába
Utazás Budapestről átszállással Grúziába. Idegenvezetőnk fogadja Önt a reptéren, majd transzfer a hotelbe. Szállás: Tbilisi környékén (Heritage Hotel and Suites 4* vagy hasonló).

2. NAP | Tbilisi városnézés, Mtatsminda Park
Tbilisi városának a főbb látványosságát fogjuk felfedezni. Első megállónk a híres Metekhi negyed. A kerület az egyik legkorábban lakott terület volt. Beszámolók szerint I. Vakhtang Gorgasali király templomot és erődítményt emelt itt, amely egyben királyi rezidenciaként is szolgált; innen ered a Metekhi név, amely a 12. századból származik, és szó szerint azt jelenti: ,,a palota környéke".
A Rike Park egyik leghíresebb nyilvános tere, amely a turisták és a helyiek körében egyaránt népszerű. A város kellős közepén, a Kura-folyó bal partján található. A park fő építészeti látnivalója a Béke hídja, valamint ez annak a felvonónak a kiindulópontja, amely néhány perc alatt eljuttatja a látogatókat a Sololaki-gerincen található Narikala erődhöz, ami a következő állomásunk lesz. Utána a legrégebbi kerületbe fogunk elkalandozni Abanotubaniba, ami forrásairól és fürdőiről híres. Nem messze a város szívében található a Leghvtakhevi vízesés, valamint a Mtatsminda Park (Bombora Park), ahonnan egész Tbilisi belátható. Visszatérés a szállodába.

3. NAP | Tbilisi-Borjomi-Bakuriani
Miután kijelentkeztünk a szállodából Bakuriani felé vesszük az irányt. Az utazás során Borjomi városában állunk meg. A város ásványvíziparáról, a likani Romanov nyári palotáról és a Természetvédelmi Világalapról, a Borjomi-Kharagauli Nemzeti Parkról híres. A környék ásványvízforrásainak feltételezett gyógyító ereje miatt az egészségügyi problémákkal küzdők gyakori úti célja. Felkeressük Borjomi park forrását is. Akik bevállalósak, nekik ajánljuk a parkban található felvonót, ami lehetőséget ad arra, hogy az egész területet belássák (opcionális). Majd tovább utazunk Bakuriani közkedvelt üdülőhely felé, ami 1700 m magasan van a tengervízszint felett. Hosszú nappalokról és telekről is népszerű. Szállás: Bakuriani környékén (Komorebi Resort 4* vagy hasonló).

4. NAP | Bakuriani-Batumi városnézés
Reggeli után Batumi felé vesszük az irányt. Bejelentkezés a szállodába, majd Batumi városnézésre invitáljuk Önöket, hogy a település számos nevezetességeit megismerhessék. Itt található az Európa Park a zenélő szökőkúttal vagy a Medea szobor, amely a gazdagságot, a jólétet és Grúzia európai világhoz való kötődését jelképezi vagy a híres Csillagászati óra, ami a Nemzeti Bank felújított tornyán található. Semmiképp se hagyják ki Ali és Nino 7 m magas, mozgó, metál szobrát, ami egy tragikus szerelmi történet tiszteletére alkották meg. Visszatérés az esti órákban a szállodába. Szállás Batumi környékén (New Wave 4* vagy hasonló).

5. NAP | Batumi- Mirveti vízesés- Makhuntseti vízesés- Batumi
Reggeli után az első megállónk a Mirveti zuhatag, amit egy több száz méteres erdőn keresztül lehet megközelíteni. Maga az erdő azt a hatást kelti, mint ha tündérországba sétálnának, hiszen a fákat sötét zöld moha borítja. Miután felejthetetlen élményeket szereztek, tovább utazunk a Makhuntseti vízeséshez, ami a legnépszerűbb attrakció hiszen az, egyik legmagasabb vízesés a régióban és a helyiek igazi büszkesége. Majd visszatérés a szállodába.

6. NAP | Batumi- Dendro Park-Tbilisi
Kijelentkezés a hotelből, majd tovább utazás Shekvetilibe a Dendro Parkba. 60 hektáron terül el és tele van több ezer különféle egzotikus fával, amelyeket a világ minden tájáról importáltak Grúziába. A látnivalók közé tartozik a bambuszkert és az évszázados növények is. A park a világ minden tájáról származó 58 madárfajnak is otthont ad, amelyek többsége a kihalás szélén áll, és szerepel a veszélyeztetett fajok vörös listáján. Majd tovább utazás Tbilisibe. Szállás: Tbilisibe környékén (Heritage Hotel and Suites 4* vagy hasonló).

7. NAP | Hazautazás
Transzfer a kora hajnali órákban a repülőtérre a repülőgép indulási idejétől függően. A korai indulás miatt a szálloda biztosít reggeli csomagot Önöknek. Életre szóló élményekkel gazdagodva hazautazás Budapestre átszállással.

Fontos információk!
Útlevélnek az országba történő belépéstől számítva min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie! A programváltozás jogát fenntartjuk, a kirándulások sorrendje változhat! Az út indításához minimális csoportlétszám (min. 20 fő) szükséges! Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést.

Az ár tartalmazza

o Repülőjegy oda-vissza
o Repülőtéri illeték
o Feladott és kézipoggyász
o Transzferek
o Szállás 4* szállodákban
o Reggelit
o Magyar nyelvű idegenvezetés
o Kirándulások: Tbilisi, Mtatsminda park, Borjomi, Bakuriani, Mirveti vízesés, Makhuntseti vízesés, Dendro Park, stb a program alapján

Egyéb

o Egyágyas szoba felár: 89.990 Ft (Szeptemberben), 79.990 Ft (Októberben)
o Helyszínen fizetendő borravaló: 35 euro/fő

Amiket ajánlunk Önnek:
o Vacsoracsomag: 6 vacsora (1 vacsora a hotelben, 5 vacsora éttermekben)
o Biztosítási csomag: 21.549 Ft /fő
Baleset és poggyászbiztosítás és útlemondási biztosítás. (BBP: 6.650 Ft + útlemondási 14.899 Ft) A biztosítási csomag megrendelését követően - amennyiben a biztosító által elfogadott okok valamelyikével törli foglalását, akkor - a bánatpénz 100%-a visszajár Önnek!

Fakultatív programok

Hotel

o Tbilisi környékén: Heritage Hotel and Suites 4* vagy hasonló
o Bakuriani környékén: Komorebi Resort 4* vagy hasonló
o Batumi környékén: New Wave 4* vagy hasonló
o Tbilisibe környékén: Heritage Hotel and Suites 4* vagy hasonló

Járatok

x Grúzia Körutazás 7 nap / 6 éj

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

7 nap
idén 2 alkalommal

399 990 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok