fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Görög csobbanás

5 nap
idén 1 alkalommal

299 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Üdülés - nyaralás, Körutazás, Körutazás+Nyaralás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Program szerint
  • ELLÁTÁS
  • leírás szerint
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 625788

Leírás:

?  Séta és városnézés Görögország fővárosában
?  Tengerparti fürdőzés Athén közelében
?  Hajókirándulás 3 gyönyörű szigetre

Az öt nap alatt Dél-Görögország sok érdekességét mutatjuk meg.
Dr. Kincses Boglárka- Proko Travel referens

Program:

1. NAP: BUDAPEST - GLIFADA

Menetrend függvényében, várhatóan a délelőtti órákban köz­vetlen járattal repülés Athénba. Megérkezés után helyi tömeg­közlekedéssel az Athén közeli ***-os hotelhez utazunk (4 éj). Ezt követően közös sétával felfedezhetik a tengerparti település gyönyörű partmenti sétányát vagy csobbanhatnak a tengerben.

2. NAP: ATHÉN

Reggeli után helyi tömegközlekedéssel Athénba utazunk. Gyalogos városnézés keretében megnézzük a város impozáns neoklasszicista épületeit: az Egyetem, a Tudományos Akadémia és a Nemzeti Könyvtár. Ezután tovább ismerkedünk a főváros­sal és megtekintjük az első újkori olimpiai játékok színhelyét, a Panathinaikos Stadiont, a diplomáciai és múzeumi körzetet, valamint a Dionüszosz-színházat, és a Zeusz-templomot. Ezután bebarangoljuk az ikonikus Akropoliszt és környékét is. A név görögül ,,Felső várost" jelent, ami az épület elhelyezkedésére utal. Ezt követően megtekintjük az Új Akropolisz Múzeumot, mely a világ egyik legkülönlegesebb ókori tárlatával rendel­kezik. Délután második felében szabadprogram az óvárosban, a Plakán, ahol lesz lehetőség a vásárlásra is. Napközben kipró­bálhatják valamely tradicionális görög ételek valamelyikét: gyros, muszaka, souvlaki stb. Este visszatérünk szállásunkra.

3. NAP: PIHENÉS / HAJÓKIRÁNDULÁS HÁROM SZIGETRE

Ma mindenki eldöntheti, hogy önállóan pihen a szállodában és környékén, vagy eljön velünk megtekinteni három gyönyörű szi­getet. A Mediterrán-tenger azúrkék vizei felett hajózunk, és első megállóként Porosz szigete, mely a legkisebb a három sziget közül. Egy keskeny szoros választja el a Peloponnészosztól. A szi­get felfedezése után újra hajóra szállunk és Hydra szigete felé tartva finom ebédet fogyaszthatunk el. Hydra kikötőjébe érkezve lenyűgöző kilátásban lesz részünk. Végezetül Aegina felé vesszük az irányt, amely a túra három szigete közül a legnagyobb. Ebben a színes kisvárosban kávézók, éttermek, hagyományos tavernák, üzletek nagy választékát találja, különösen a nyüzsgő vízpart mentén. Élményekkel feltöltődve érkezünk vissza szálláshe­lyünkre. Fakultatív 3 szigetes hajókirándulás ebéddel, transzferrel 125 EUR (helyszínen fizetendő).

4. NAP: PIHENÉS / MÜKÉNÉ - EPIDAUROSZ KIRÁNDULÁS

Ma ismét dönthetnek arról, hogy pihennek, vagy eljönnek velünk egy fakultatív kirándulásra. Elsőként a 3.500 éves városba, Mükénébe utazunk és megtekintjük a fellegvárat. Következő meg­állónk az újkori Görögország első fővárosa, Nafplion. Itt egy kelle­mes sétát lehet tenni az óvárosban, ahol sok hangulatos taverna várja a vendégeket, utána érdemes körbejárni a nafplioni kikötőt. A legépebben megmaradt ókori színház, az Epidavrosz felé foly­tatjuk utunkat. A színházban a remek akusztikát is ki lehet pró­bálni. Körutunk végén a Korinthoszi csatornát keressük fel. Ez egy 6.343 méter hosszú, mesterséges vízi út az Égei-tenger és Jón-tenger között, melyet a Korinthoszi-földszoros átvágásával hoz­tak létre. Este érünk vissza szállásunkra. Fakultatív Mükéné - Epidaurosz kirándulás (belépőkkel): 100 EUR (helyszínen fizetendő). A fakultatív kirándulások min. 20 fő esetén indulnak.

5. NAP: GLIFADA - BUDAPEST

A délelőtt szabadprogram, mely során lesz lehetőség az aján­dék vásárlásra is. Dél körül felvesszük csomagjainkat, majd helyi tömegközlekedési eszközök igénybevételével utazunk a repü­lőtérre. Az autóbusz, a szálloda közeléből indul, és közvetlenül a reptérre viszi utasainkat. Hazarepülés, várható érkezés a dél­utáni órákban Budapestre.

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli

Közlekedés: Repülővel

x Görög csobbanás

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

5 nap
idén 1 alkalommal

299 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok