fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

PROVENCE ÉS A RIVIÉRA

8 nap
idén 1 alkalommal

498 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Városlátogatás, Körutazás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Hotel
  • ELLÁTÁS
  • Választható
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 629796

Program leírás

Egy csodálatos csokrot állítottunk össze, amely magában foglalja Franciaország déli területeinek legszebb és legérdekesebb látványosságait.  Provence, a vidék szíve, és az érintett Languedoc-Roussillon régió számos kincset rejt, melyek visszarepítenek minket több mint 2000 évvel ezelőtti, római időkbe. Itt pompáznak katedrálisok, várak, paloták, amfiteátrumok és színházak, melyek a múlt ragyogásában tündökölnek. Ám nem csupán ezek az emlékek varázsolják el az embert, hanem a táj hangulata, a modern kor kényelmét és szórakozását szolgáló épületek és alkotások, valamint a parton horgonyzó jachtok sokasága is.

Utazás: Budapest - Milánó és Barcelona - Budapest útvonalon menetrend szerinti repülővel.
A körutazáson, légkondicionált autóbusszal.
Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
Ellátás: reggeli és fakultatív félpanzió (7 vacsora ital nélkül)


1. nap: Milánó - Monaco - Nizza (kb.350 km)
Kora reggel repülés Milánóba. Érkezés után utazás a mini állam MONACO-ba. Látogatás az Oceanográfiai Múzeumban, a Katedrálisban (hercegek temetkezési helye), a Hercegi palotában, majd következik MONTE CARLO, a kaszinózás fellegvára. Buszos és gyalogos városnézés a ,,Cőte d'Azur Párizsában", NIZZA-ban. A XIX. sz.-i angol és orosz arisztokrácia hagyta örökül a sugárutak és az árnyas sétányok mondén hangulatát. Ezt érezzük a Promenade des Anglais-n és az orosz negyedben. Szállás Cannes környékén.

2. nap: Grasse - Gourdon - St. Paul de Vence (kb. 100 km)
Utazás GRASSE-ba, a parfümgyártás fővárosába. Látogatás a Fragonard üzemben (vásárlási lehetőség). Továbbutazás a Farkastorok-szurdok érintésével a festői GOURDON-ba. A hegycsúcsra épült hangulatos települést lélegzetelállító panorámája miatt keresik fel az utazók. Következő állomásunk Yves Montand kedvenc helye, a Cote d'Azur legattraktívabb művészvárosa St. PAUL DE VENCE, ahol egymást érik a képző- és iparművészeti galériák. Szállás Cannes környékén.

3. nap: Cannes - St-Tropez - Port Grimaud (kb. 240 km)
Mai napunk új program! CANNES-i séta, kikötő, La Croisette tengerparti sétány, Filmfesztivál palota, Suquet domb, a város középkori magja. Utazás hajóval ST-TROPEZ-ba. A Cőte d'Azur legszebb partszakasza, az aranypart mellett hajózunk St-Tropezig. Ez a város soha nem megy ki a divatból. Ma is az arany ifjak és ,,arany vének" kihagyhatatlan találkozóhelye. Látni fogjuk, hol szaladgált ide-oda Louis de Funés, a világhírű komikus csapata ,,Lütyő" ,,Fityesz" ,,Pacuka" és a többiek, azaz, a st-tropezi csendőrök! A kikötő, Place des Lices, Fellegvár panorámája, majd ismét hajózunk PORT GRIMAUD-ba, amely egy mesterséges Velence, luxus kikötő, lagúnák és nyaraló paradicsom. Visszaszállunk az autóbuszra és Aix-en-Provence környéki szállásunkra tartunk.

4. nap: Aix-en-Provence - Arles - Les Baux-de-Provence - Tarascon - Nîmes (kb. 160 km)
Provence egykori fővárosa, AIX-EN-PROVENCE, amely több mint kétezer évre tekint vissza. Városnéző séta: városháza, Igazságügyi Palota, St. Sauveur (Szent Megváltó) Székesegyház, a három sellőt ábrázoló Rotonde szökőkút. Ezek a látnivalók a város egy-egy jellemzőjét szimbolizálják: igazságosság, művészet, kereskedelem és mezőgazdaság. Amennyiben követjük Paul Cézanne munkásságának emlékét őrző körséta útvonalát, úgy megtudhatjuk hol élt és alkotott a művész. Franciaország ,,legrómaibb" városa: ARLES. A legtöbb műemlék az ún. Centre Monumental (római építmények és középköri templomok körzete), valamint az Alyscamps (ősi temető) környékén található. A város másik híres látnivalója a csodásan megmaradt, eredetileg háromszintes római aréna. A település hosszú éveken keresztül Van Gogh és barátja, Gaugin otthona volt. Látogatás Van Gogh házában, melynek kertjét egyik festménye alapján rekonstruálták. Rövid megálló LES BAUX-DE-PROVENCE városkában, melynek nevét gyakran emlegetjük, lévén a bauxit ásvány (alumínium előállítása) innen kapja a nevét, de valójában, egy elbűvölő városka. A látványos TARASCON váránál rövid fotószünetet tartunk, majd késő délután városnézés Franciaország Rómájában, NÎMES városában. Az i.e. I. században épített Amfiteátruma a legjobb állapotban maradt fenn Franciaországban. Szinte pontosan azonos Arles arénájával, nézőtere valamelyest nagyobb. Szállás Nimes környékén.

5. nap: Pont du Gard - Orange - Avignon (kb. 150 km)
Elsőként rövid megálló a PONT DU GARD-nál, a Gardon folyó felett átívelő római vízvezetéknél, majd ORANGE-ba látogatunk, mely a tartomány kapuja, s a világ egyik legjelentősebb római kori műemlékének városa. A település római kori színháza egyedülálló a világon, hiszen a nézőtere és a színpad mögötti fal is teljes épségben megmaradt. Továbbutazás AVIGNON-ba. A város legnevezetesebb épülete a pápai palota, amely egy sziklaszirt, a Rocher des Doms tetején épült. A St-Bénézet hídról messze földön is népszerű dal született. A városháza múlt századi épülete magában foglalja a XIV. században emelt óratornyot is, tetején harangjátékkal. Szállás Nimes környékén.

6. nap: Camargue - Aigues-Mortes - Montpellier - Béziers (kb. 360 km)
Reggel az egyedülálló nádból, tavakból, lagúnákból álló CAMARGUE-i természetvédelmi területre kalandozunk, mely félvad lovairól, flamingóiról és fekete bikáiról híres. AIGUES MORTES a holt vizek városa, a tengertől sok kilométerre található, de tengeri kikötőnek létesült a XIII. században. Hatalmas, szabályos téglalap alakú vára mindmáig sértetlen maradt. Languedoc-Roussillon fővárosa MONTPELLIER, elsősorban többszázados orvos-tudományi egyeteméről híres. Itt végezte tanulmányait a jövendőmondásairól híres Nostradamus is. Séta a történelmi belvárosban. A település központi terét, a Place de la Comédie-t a helyiek ellipszis formájára utalva csak ,,tojás"-ként emlegetik. Itt látható a kecses nőalakokkal ékes szökőkút és a színház. A központból kivezető út végén áll XIV. Lajos diadalíve, túloldalán a Jardin des Plantes, Franciaország legrégebbi botanikus kertje. Cathédrale St. Pierre a város egyetlen temploma, amely túlélte a vallásháborúk pusztításait. Franciaországtól lassan elbúcsúzva BÉZIERS-be érkezünk. A Saint-Nazare Katedrális egy lenyűgöző XIII. századi székesegyház, meredek sziklafal tetején helyezkedik el. Szállás a spanyol (katalán) Costa Brava mentén.

7.nap: Costa Brava
Egész napos üdülés, pihenés. Szállás Rosas-ban

8. nap: Roses - Figueres - Barcelona (kb. 200 km)
Jó idő esetén strandolási lehetőség. A szép tengerparttól elbúcsúzva FIGUERES (spanyolul Figueras) városkába utazunk. A város híres szülötte Salvador Dalí a szürrealista festőművész. Franciországban járva, neves művészeket emlegettünk, Matisse, Cézanne, Van Gogh, Gaugin, akiket a mediterrán hangulat múzsája is megcsókolt, de Salvador Dalí, ettől eltérő ihletet kapott, s alkotta meg különleges műveit. Utazásunk végefelé közeledik, s a katalán főváros Barcelona repülőterére tartunk, hogy a fellegek szárnyán hazatérjünk Budapestre. Érkezés az esti órákban.

 

UNESCO Világörökségek:
Arles, római kori műemlékek, Orange római kori színháza és környéke;
Pont du Gard, római vízvezeték, Avignon óvárosa és a Pápai Palota, Nizza, a Riviera téli üdülővárosa

 

                                                                                                                      A változtatás jogát fenntartjuk!

 

A kombinált program megtekintéséhez kattintson ide!

Tudnivalók

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?franciaorszag

 

Árak

Teljes ár: 498.000 Ft (429.000 Ft + kb. 69.000 Ft rep. illeték és csomagdíj
Félpanziós felár: 80.000 Ft
Egyágyas felár: 148.000 Ft

Idegenforgalmi adó: kb. 16 EUR (Helyszínen fizetendő!)

A részvételi díj a belépőjegyek, hajójegyek és a fülhallgató árát (kb. 170 EUR) nem foglalja magában.

Minimális utaslétszám: 30 fő
Garancia felár: 50 EUR (25-29 utas)

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díja: 3 %.
A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Az árakat 1 EUR = 390 Ft árfolyamig garantáljuk! 

A teljes ár a 472/2017. (XII. 28.) 14. §. (1) c) Korm. rendelet szerinti ár, mely az indulásig az ÁSZF-ben foglaltak szerint változhat.

x PROVENCE ÉS A RIVIÉRA

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

8 nap
idén 1 alkalommal

498 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok