fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Látványosságok az Egyenlítő mentén és Galapagos

11 - 15 nap
idén 2 alkalommal

2 080 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Üdülés - nyaralás, Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Program szerint
  • ELLÁTÁS
  • leírás szerint
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 625731

Leírás:

?  A két főváros: Bogota és Quito fő látványosságai
?  Egyszerre állhatunk az északi és a déli féltekén
?  Galápagos védett állat- és növényvilága
?  Közel 6.000 m magas vulkánok Ecuadorban

Kolumbia és Ecuador pazar kulturális látnivalóit is felülmúlja az a hihetetlen érzés, amikor ott áll az ember az Egyenlítő vonalán.
Gulyás Miklós - 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon

Program:

1. NAP: BUDAPEST - QUITO

Kora reggeli indulással átszállással utazunk Ecuador fővárosába, Quito-ba. Szállás elfoglalása, majd a délután folyamán szabad­program.

2. NAP: QUITO

Ma a 2.850 m magasan fekvő főváros felfedezésére indulunk. Quito csupán 22 kilométerre fekszik az Egyenlítő vonalától. Körös-körül hegyvonulatok övezik a várost. Egyedülálló koloni­ális kincsekkel rendelkezik, méltán Világörökség. Városnézésünk során láthatjuk a Függetlenség terét, az Elnöki és a Püspöki Palotával. Itt található Quito legnagyobb katedrálisa, valamint a híres La Compania (az Aranytemplom), amely arany díszíté­sei miatt talán a legszebb barokk templom Dél-Amerikában. Délután az Egyenlítő-vonal nevű emlékműhöz megyünk, ame­lyet a ,,Világ Közepének" is neveznek. Itt valóban átélhetjük azt a nem mindennapi élményt, hogy egyszerre állunk Földünk északi és déli féltekéjén. Lesz lehetőség az emlékmű mellett az Etnográfiai Múzeum megtekintésére is.

3. NAP: QUITO - COTOPAXI - RIOBAMBA

Reggeli után a Cotopaxi Nemzeti Parkba indulunk, amely Ecuador legismertebb természetvédelmi területe. A Cotopaxi rétegvulkán, mely hófödte, 5.897 m magas csúcsával Ecuador második legmagasabb hegye, és a legnagyobb működő tűz­hányók között szerepel. Délután folytatjuk utunkat Riobamba városába, ahol bennszülött közösség is él a mai napig. Útközben bámulatos a panoráma a mesés Andok vonulataira.

4. NAP: RIOBAMBA - CHIMBORAZO - CUENCA

Reggeli után kirándulni megyünk az egykor a Föld legmagasabb hegyének tartott Chimborazo vulkánhoz (6.268 m). Kb. 2.000 m magasságban túrázhatunk 200 m szintemelkedéssel, elké­pesztő látvány tárul elénk. Ezt követően Cuenca városába indu­lunk, és útközben megállunk Ingapirca romjainál. A 3.100 m magasan lévő inka emlékek között sétálva láthatjuk, hogy hol éltek az őslakosok, milyen szertartásaik és rituáléik voltak.

5. NAP: CUENCA - GUAYAQUIL

Ezen a napon Ecuador harmadik legnagyobb városát, Cuencát fedezzük fel, mely a Világörökség része, és sokak szerint az ország legszebb városa. Igazi művészeti centrum, amely az ezüst és az arany tárgyak készítésének központja. Láthatjuk a történelmi épületeket a Tomebamba folyó mentén, a ,,Todos los Santos" rom­jait, a főteret a régi és az új katedrálissal, és betekintést nyerhe­tünk egy panamakalap-készítő gyárba. Ezután indulunk Ecuador legnagyobb városába, Guayaquilbe, amely az ország fontos kereskedelmi központja. Utunk során megpillantjuk az Ősi Inka utat. Elfoglaljuk szállásunkat, majd séta a belvárosban.

6. NAP: GUAYAQUIL - GALÁPAGOS

Ezen a napon elutazunk a Galápagos-szigetekre, amik a rajtuk honos óriásteknősökről kapták nevüket. Komptranszfer Santa Cruz zöld szigetére, ami a Charles Darwin Kutatóállomás és a nemzeti park központja. Pazar fotót készíthetünk a beszakadt iker kalderákról, a névadó teknősökről őshonos környezetükben, valamint meglátogatunk egy érdekes láva alagutat is. Szállás elfoglalása (4 éj, teljes panzió). A szigetekre történő belépés elött mindenkinek fizetnie kell 100 USD Természetvédelmi Adót az Idegenrendészeti Hatóságnál.

7. NAP: BARTOLOME SZIGETLÁTOGATÁS HAJÓVAL

A vulkanikus eredetű Galápagos a világ egyik legféltettebb és legjobban óvott természeti területe, melyről magunk is meggyőződhetünk. Több szigetből áll, minden nap egyet-egyet mutatnak meg nekünk. A páratlan növény- és állatvilággal szakértő idegenvezetés révén ismerkedhetünk meg. Az időjárás és a természetvédelmi szabályok függvényében a programban szereplő szigetek neve és sorrendje változhat. Bartolome léleg­zetelállító, földönkívüli táján láthatunk leguánokat, és sznorke­lezéssel felfedezhetjük a gazdag tengeri élővilágot.

8. NAP: SANTA FE SZIGETLÁTOGATÁS HAJÓVAL

Ma az egyik legidősebb szigetre látogatunk el, ahol gyönyör­ködhetünk a népes fókakolóniákban, teknősökben, gyíkokban, rájákban. Megfigyelhetjük a szigetek mesés madárvilágát, lát­hatunk szulákat, fregattmadarakat, pelikánokat. A program során itt is sznorkelezhetünk és úszhatunk is.

9. NAP: SANTA CRUZ

Az elmúlt 5 év utasvéleményeit figyelembe véve, megnöveltük a galápagosi tartózkodást egy nappal. Délelőtt a Tortuga-öböl fehér homokos strandjain sétálva figyelhetjük meg az iguáná­kat, cápákat és költöző madarakat, akár úszhatunk is. Délután a Darwin Intézetet keressük fel, ahol beszámolnak az ott folyó ter­mészetvédelmi munkáról, láthatunk védett, különleges mada­rakat, teknősöket és egy óriási kaktuszerdőt.

10. NAP: REPÜLÉS BOGOTÁBA VAGY BUDAPESTRE

A szállodában reggeli után transzfer a repülőtérre, majd a tár­saság azon része, aki azt választotta, hogy hazautazik, Budapest felé veszi az irányt. Az éjszakát ők a repülőn töltik. A többiekkel átszállással Bogotába utazunk.

11. NAP: BOGOTA

A repülős utasok délután hazaérkeznek Budapestre. A többi utassal városnézés Bogotában, melyet a híres piacnál kezd­jük. Ezt követően 3.048 m magasra megyünk fel, ahonnan lepillantunk Bogota zsúfolt városára. Délután ellátogatunk La Candelariába, a történelmi belvárosba. A barokk épületek között sétálva érjük el a Simon Bolivar főteret. Megtekintjük az Arany-, majd a Botero Múzeumot, amelyekben aranytárgyakat, illetve a híres kolumbiai festő és szobrász műveit láthatjuk. Szállás.

+1. NAP: CARTAGENA

Délelőtt transzfer a repülőtérre és elrepülünk Cartagenába. A várost a spanyol Pedro de Heredia alapította 1533-ban. Itt cse­réltek gazdát hosszú ideig a termények és a rabszolgák, mivel ez volt a régió legfontosabb kikötője. Manapság Cartagena óvárosa és a vár környéke egy gyöngyszem, Világörökség. A körü­lötte fekvő tengerparti szállodák sokasága pedig mutatja, hogy a terület népszerű nyaralóhely is. Megérkezés után séta a különös színes házakkal tarkított belvárosban, majd szabadidő, vásárlási lehetőség. Szállás Cartagenában (2 éj).

+2. NAP: CARTAGENA

Reggeli után városnézés folytatása Cartagenában. Felmegyünk a tengerparton fekvő San Felipe erődbe, mely fontos szerepet játszott a város védelmében a kalózkodás időszakában. Fentről egyedi fotókat készíthetünk, mind a városról, mind a tenger­partról. Innen a gyarmati óvárosba jövünk le, ahol pompás palo­tákat, szűk sikátorokat csodálhatunk meg. A városnézés végén a Jezsuita templomot és a San Pedro Claver monostort keressük fel, majd szabadprogram.

+3. NAP: CARTAGENA - EURÓPA - REPÜLÉS

Délelőtt szabadprogram a városban, majd kora délután transz­fer a repülőtérre és Európába repülünk.

+4. NAP: EURÓPA - BUDAPEST

Átszállás után hazautazás Budapestre.

Oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon talál. Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie. A színvonalasabb szolgáltatás érdekében a csoport létszámát 16 főben maximáljuk.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj repülőn

Ellátás: Programleírás szerint

Közlekedés: Repülővel

x Látványosságok az Egyenlítő mentén és Galapagos

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

11 - 15 nap
idén 2 alkalommal

2 080 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok