mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában!

DÉL-KOREA VARÁZSA ÉS FIATALOS KULTÚRÁJA - Koreai kalandok Hallyu hangulatban

10 nap
idén 1 alkalommal

1 079 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Városlátogatás, Körutazás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Hotel
  • ELLÁTÁS
  • Reggeli
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 645050

1. nap: Budapest - Szöül repülővel

Kora délután közvetlen repülőjárattal indulás Budapest Liszt Ferenc Repülőtérről Szöulba. 

10. nap: Szöul - Budapest repülővel

Közvetlen repülőjárattal az Inchon Nemzetközi Repülőtérről indulunk. Érkezés Budapest, Liszt Ferenc Repülőtérre.

 

2. nap: Dél-Korea fiatalos fővárosával ismerkedünk

Megérkezés az Inchon Nemzetközi repülőtérre, ahol tárt karokkal várnak bennünket. Landolást követően - helyi idegenvezetőnkkel, aki végig velünk lesz - autóbusszal ellátogatunk a LOTTE World Towerhez, ami, egy 555 m magas, 123 emeletes felhőkarcoló. Innen 360°-os rálátásunk nyílik Szöulra. Lehetőségünk lesz egy könnyű étkezésre, majd szállásunkra érkezünk autóbusszal. Vacsorára idegenvezetőnk segítségével belevethetjük magunkat a koreai gasztronómiába és megkóstolhatjuk a samgyeopsalt.

3. nap: History Day - Fedezzük fel Szöul történelmi nevezetességeit

Mai napon kis időutazásra invitáljuk a Choson korszakba. Közlekedésre a város leghatásosabb módját, a metrót használjuk, melynek modernitása egy külön élmény. Szállásunkon elfogyasztott reggeli után az N-Seoul Towert nem hagyhatjuk ki a délelőttünkből, ahol megpróbálhatjuk megszámolni a szerelmes lakatok számát, ami egy kihívást jelentő feladat lesz. Azonban ne aggódjunk, a Namsan-hegy tetején lévő toronyhoz felvonóval érkezünk. A szinte kötelező koreai americano elfogyasztása után a Gwanggwamun térre érkezünk, ahol láthatjuk Sejong király szobrát is. Neki köszönhető a Hangul, vagyis a koreai ABC megalkotása, amely a világon egyedülálló. A délután folyamán kipróbálhatjuk, hogy milyen igazi koreai népviseletben, vagyis hanbokban körbejárni a Gyeongbokgung palotát. Majd egy igazi tradicionális helyen zárjuk programunkat és a Bukchon Hanok Falut is megtekintjük.

4. nap: Hallyu - avagy a koreai hullám

Hallgattál már K-Pop-ot? Esetleg láttál már K-Drámát? Ezek mind a Hallyu, vagyis a koreai hullám részei. Ezen a napon a modern kultúra rejtelmeibe vetjük bele magunkat, igazi ,,must have" Hallyu zarándok helyekkel (közlekedés metróval és busszal). Reggel a K-Star Road-on kezdjük begyűjteni a K-pop csapatok ikonikus figuráit, meglessük az SM Townban a K-pop Goods Storet is és rövid szünet erejéig élvezzük a Seoul Forest nyújtotta városi park üde látványát és friss levegőjét. Majd, hogy ne maradjon ki ma sem a hagyományos kultúra meglátogatjuk a Bongeunsa buddhista templomot, ami Szöul legnagyobb buddhista épülete. Folytatjuk a modern kultúra felfedezését, és egy fotószünetet tartunk a híres Gangnam szobornál, amit PSY: Gangnam Style című dala utáni nemzetközi sikere tiszteletére avattak. Ezután a COEX pláza híres Starfield nyilvános könyvtárát csodálhatjuk meg, ami már önmagában kuriózumnak számít, de több sorozat és film képkocáiról is gyakran visszaköszön.

5. nap: Busan - kultúra, tenger, természet, felfedezés

A kora reggeli órákban KTX gyorsvonattal elutazunk Busan városába, ami az egyik legszebb koreai tengerparti város. Hallottál már a koreai Machu Picchuról? A Gamcheon Kulturális Falu Busan fölé tornyosodik, és impozáns látványt nyújt sok-sok színes házával. Miután megcsodáltuk a várost felülnézetből, ideje aláereszkedni, és a tengerpartot is szemügyre venni, sőt ismét ,,repülni egyet" a Songdo Skywalk-on, ami egy híres tengerparti sétány és kilátó Busan városában a Songdo homokos tengerparton. Ez a látványos sétány a tenger felett épült, és lenyűgöző kilátást kínál a környező tengerre és a városra, valamint a hosszú, üvegpadlós gyaloghíd, amelynek központi része átlátszó ezáltal lehetővé teszi, hogy úgy érezzük, mintha a tenger felett sétálnának. Késő délután felfedezzük Busan központját, többek közt a BIFF teret, azaz Busan International Film Festival Square-t, ahol hírességek kézlenyomatát is felkereshetjük.  

6. nap: Busan - szabadprogram, strandolás

Napunkat a híres Haeundae Strandon tölthetjük igazi nyár végi feltöltődéssel miközben fogyaszthatunk a koreai street food remekei közül.

7. nap: Busan-Szöul

Mielőtt búcsút intenénk a tengerpartnak, ellátogatunk a világ legszebb Buddhista templomához, a Haedong Yonggungsa templomhoz, ahol élvezhetjük a csodás panorámát, és szellemileg is feltöltődve indulunk vissza a fővárosba, szintén KTX gyorsvonattal.

8. nap: Kultúra, természet, modern technológia - Suwon

Reggelit követően az UNESCO világörökségi helyszínt Szuvon városában a Hwaseong erődöt látogatjuk meg, amit 1796 és 1797 között építette Ki Hwan, a 22. Joseon dinasztia királya, King Jeongjo megrendelésére. Az erőd építését a király apjának, a korábbi koronahercegnek emlékére kezdeményezte, és célja a város védelme és az észak és dél közötti gazdasági kapcsolatok fejlesztése volt. Az erőd körülbelül 5,7 kilométer hosszan fut körbe, és számos különféle kapuval, bástyával és kilátóval rendelkezik. Ezután elfogyasztjuk tradicionális ebédünket, és folytatjuk kulturális felfedezésünket a Korean Folk Village-ben, ahol úgy érezhetjük, szinte visszarepültünk néhány évszázadot az időben és a hagyományos Koreával ismerkedhetünk. Délután, hogy a modernitást se mellőzzük a Samsung Innovációs Múzeumba is ellátogatunk.

9. nap: Szabadprogram és shopping Szöulban vagy MBC Dramia filmstúdióközpont!

Fakultatív MBC Dramia: Korea egyik legnagyobb és méltán híres filmszínészeti és televíziós stúdiókomplexumát látogatunk meg autóbusszal. Itt forgatják többek között a Munhwa Broadcasting Corporation (MBC) televíziós csatorna történelmi drámáit és sorozatait. A komplexum valóságos történelmi környezetet kínál a sorozatok számára, mivel több mint 200 hagyományos koreai stílusú épület és díszlet található itt, amelyek különböző korokat és stílusokat tükröznek. Itt forgatták a Magyarországon is népszerű Palota Ékköve c. sorozatot. Viszont BTS ARMY-knak is különleges lehet, mivel itt forgatta August-D, Daechwita c. videoklipjét. Szöulba autóbusszal térünk vissza, majd a délután folyamán szabadprogram és idegenvezetőnk segítségével megmutatjuk a Myeong-dong negyedet, ami a K-POP merch és a K-Beauty mekkája. Itt biztosan megtöltjük a bőröndünket igazi koreai termékekkel.

A részvételi díj nem tartalmazza

- repülőtéri illetéket és poggyász költségeket, melyek összege minimálisan változhat az utazás indulásáig

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

- útlemondás biztosítást

A részvételi díj tartalmazza

- utazást repülővel, helyben korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- program szerint 8 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* illetve 4* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- program szerint 8x reggeli +1x ebéd ellátást

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon és helyi idegenvezető költségeit Koreában

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- 20 kg-os poggyász/fő

Bevezető

Időjárás Widget

 

 

Szerződés

A REPÜLŐTÉRI ILLETÉK A CSOPORT REPÜLŐJEGY KIÁLLÍTÁSAKOR KERÜL PONTOSÍTÁSRA (megadott ár irányár)! A PONTOS REPÜLŐJEGY FOGLALÁS ÉRDEKÉBEN KÉRJÜK ÚTLEVELÉNEK MÁSOLATÁT IRODÁNKHOZ A FOGLALÁST KÖVETŐEN ELJUTTATNI SZÍVESKEDJEN! A ZÖKKENŐMENTES HATÁRÁTKELÉS ÉS KÜLFÖLDI TARTÓZKODÁS ÉRDEKÉBEN A KÜLÜGYMINISZTÉRIUM JAVASOLJA AZ ÉRVÉNYES ÚTLEVÉL HASZNÁLATÁT! KÉRJÜK A NEVEK, SZÜLETÉSI DÁTUMOK, ÚTLEVÉLSZÁMOK PONTOSÍTÁSÁT AZ ÚTLEVÉL SZERINT! AZ ÚTLEVÉLNEK A HAZAÉRKEZÉSTŐL SZÁMÍTOTT 3 HÓNAPIG MÉG ÉRVÉNYESNEK KELLE LENNIE! (ebből eredő problémák az utas(okat) terheli!) KÉRJÜK A NEM MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRSÁGGAL/ÚTIOKMÁNNYAL RENDELKEZŐ UTASAINKAT, GONDOSKODJANAK AZ ÉRINTETT PROGRAMUNK SZERINTI VÍZUMKÖTELEZETTSÉGEINEK TELJESÍTÉSÉRŐL. NEM MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK VÍZUMKÖTELEZETTSÉGÉT IRODÁNK AZ ÉRINTETT PROGRAM VONATKOZÁSÁBAN NEM VIZSGÁLJA. AZ EBBŐL ADÓDÓ KELLEMETLENSÉGEKÉRT NEM VÁLLALUNK FELELŐSSÉGET. A HAJÓTÁRSASÁGOK KÉRÉSE ALAPJÁN KÉRJÜK A SZÜLETÉSI DÁTUMOK MEGADÁSÁT, PONTOSÍTÁSÁT! A PROGRAMVÁLTOZÁS JOGÁT FENNTARTJUK.
A MEGHIRDETETT MINIMÁLIS LÉTSZÁMNÁL KISEBB CSOPORTLÉTSZÁM ESETÉN FELÁR FIZETENDŐ:65.000 Ft/fő
A repülőgép csomagterébe és utastérbe felvihető poggyász méret és súlykorlátokról az utastájékoztatóban tájékoztatjuk!
Felhívjuk figyelmét a Praktikus Tanácsok c. kiadványunkra - kérjük figyelmesen elolvasni szíveskedjenek!
Program szerinti belépők árát a részvételi díj tartalmazza.
Helyszínen fizetendő: közlekedési vonaljegyek: kb. 15 USD/fő; K-ETA engedély: 10 USD/fő
Egyéb helyszínen fizetendő költségek (borravalók): kb. 15 USD/fő

További információk

Októberi programunknál a szöuli filmfesztivál miatt a napok sorrendje módosul.
Filmfesztivál:https://www.biff.kr/eng/


Utazás: menetrend szerinti repülővel, helyben autóbusszal és tömegközlekedéssel
Elhelyezés: 8 éjszaka szálloda***/****, 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 8x reggeli + 1 ebéd


BBP biztosítás: részletek: ITT.
950 Ft/nap/fő (Premium BBP)
1200 Ft/nap/fő (Privileg BBP)


Útlemondási biztosítás: az alapár 3%-a. Részletek ITT.
Felhívjuk figyelmét, hogy az útlemondási szolgáltatás kötése nem kötelező, de javasolt! 


A program szerinti belépőket az ár tartalmazza.

Borravaló a program során: 50 USD
Közlekedési vonaljegyek: kb. 15 USD


Minimum utaslétszám: 20 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghirdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

10-19 fő esetén: 72.000 Ft / 194 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghirdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a rep. téri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat!


Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

x DÉL-KOREA VARÁZSA ÉS FIATALOS KULTÚRÁJA - Koreai kalandok Hallyu hangulatban

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

10 nap
idén 1 alkalommal

1 079 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok