fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Ahol két óceán találkozik - Dél-Afrika

12 - 16 nap
idén 2 alkalommal

1 590 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Egzotikus út, Körutazás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Program szerint
  • ELLÁTÁS
  • leírás szerint
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 628330

Leírás:

?  Szafari a híres Kruger Nemzeti Parkban
?  Viktória-vízesés, a világ legszélesebb zuhataga
?  A Blyde-folyó lélegzetelállító kanyonja
?  Kirándulás a Jóreménység fokához

Fantasztikus ország: színpompás nemzeti parkok, rezervátumok, változatos domborzati viszonyok, híres borvidékek, modern nagyvárosok, kultúrák keveredése Afrika déli csücskén.
Villányi Regina - Irodánk utazási referense

Program:

1. NAP: BUDAPEST - JOHANNESBURG

Átszállással utazás Johannesburgba, éjszaka a repülőn.

2. NAP: JOHANNESBURG - PRETORIA

Délelőtt érkezünk meg Johannesburg repterére, és Pretoriába uta­zunk. Utunk első állomása a Union Buildings, a mindenkori elnök palotája a híres Mandela szoborral. Buszunkból láthatjuk a bel­várost, Templomteret, a néhai elnök Paul Krüger szobrát, az Öreg Városháza épületét, Transvaal Bíróság épületét és a Krüger Házat. Utolsó állomásunk a Voortrekker emlékmű megtekintése. Sétánk során bejárjuk az emlékhelyet, ami az Afrikansz fehér népcsoport történelmének állít emléket. Szállásunk ***-os szállodában.

3. NAP: PRETORIA - PANORÁMA ÚT - GRASKOP

Reggeli után Graskop felé indulunk. Az egykor aranybányász táborként működő város Mpumalanga tartományban, a Drakensberg hegyvonulat peremén helyezkedik el. Ez a híres ,,Panoráma út" meseszép erdőkkel, vízesésekkel és sziklaformá­ciókkal tarkított vidék. A Blyde River Canyon a világ egyik leg­nagyobb, leglátványosabb, zöld kanyonja. Megcsodálhatjuk a bennszülött kunyhókra emlékeztető Three Rondavels 3 szik­láját, melyet a természet erői formáltak kör alakúvá, csakúgy, mint a Bourke's Luck Potholes-vízmosást, a régi aranylelőhelyet. Fotószünet a 94 m magasról lezúduló Lisbon-vízesésnél. Utunk Graskop városkán, az egykori aranybányász táborként működő településen keresztül vezet a Krüger Park melletti szállásra, esti érkezéssel. Szállásunk ****-os hotelben (3 éj), vacsora.

4. NAP: KRUGER NEMZETI PARK

Reggelit követően a Kruger Nemzeti Parkba egy szafarin veszünk részt. Nyitott, négykerék meghajtású terepjárón, vadőr kíséretében fedezzük fel egész Afrika egyik leglátványosabb vadrezervátumát. A közel 2 millió hektáron szinte leírhatatlanul gazdag vadállomány él, többek közt a ,,Big Five", az öt legveszé­lyesebb, legnagyobb presztízsű afrikai állat (oroszlán, leopárd, elefánt, orrszarvú, kafferbivaly), illetve mellettük zsiráfok, zeb­rák, hiénák, sakálok és különböző antilopfajták is.

5. NAP: JANE GOODALL'S CSIMPÁNZ ÉS PUMBAA VADASPARK TÚRA / KRUGER NEMZETI PARK

Mai nap során két program közül választhatunk. Vagy Jane Goodall's csimpánz és Pumbaa vadaspark túrára megyünk a magyar idegenvezetővel, vagy aki szeretné, az tovább ismerke­dik a Kruger Nemzeti Park természeti kincseivel, angol szafarivezetővel. A csimpánz és vadaspark túra során találkozunk védett és rehabilitáció alatt álló csimpánzokkal, megnézhetjük az etetésüket, és megfigyelhetjük játékosságukat egy erdős terü­leten. A szafari során pedig új felfedezéseket teszünk a Krüger Park változatos állatvilágában. Az igazi élmény folytatódik a sza­farit és afrikai természetet kedvelő utasok számára. Késő délután szállásunkra utazunk, vacsora. Fakultatív program: Kruger Nemzeti Park: 125 USD; vagy Jane Goodall's csimpánz túra: 90 USD.

6. NAP: KRUGER N. P. - JOHANNESBURG - GOLD REEF CITY

Reggeli után Johannesburgba utazunk és a Gold Reef City skanzen parkba látogatunk el, mely egykoron aranybánya volt. Napjainkban múzeumoknak, éttermeknek, üzleteknek ad otthont. A túra során megtekintjük a 220 m mélyen lévő aranybányát, az aranyöntést, és megismerkedhetünk a néhai bányászok életmódjával. Szállás ***-os szállodában.

7. NAP: JOHANNESBURG - PORT ELIZABETH - KNYSNA

Reggeli után Port Elizabeth-be repülünk. Megérkezésünk után az Indiai-óceán mentén Knysnába utazunk a híres Garden Route panorámaúton. Utunk folyamán keresztül haladunk a Tsitsikamma Nemzeti Parkon, megtekintjük a Storms folyó fes­tői szépségű szurdokot, a Bloukrans viaduktot, amely a világ egyik legmélyebb bungee jumping helyszíne, 216 méterrel a Bloukrans folyó felett található. Következő állomás Plettenberg Bay, Bacon Island szép fekvésű strandja, ahol megmártózhatjuk a lábunkat az Indiai-óceánban. Tovább utazunk Knysnába, ahol utolsó állomásunk a Knysna Heads, az Indiai-óceán és a Knysna Laguna találkozása, amely mindenkit elkápráztat. Szállásunk ***-os hotelben.

8. NAP: KNYSNA - OUDTSHOORN

Reggelit követően Outeniqua-hágón keresztül megyünk Oudtshoorn-ba, mely a strucctoll divat elterjedésével virágzott fel. Délután a Cango Caves cseppkőbarlangban vezetett túra keretében megtekintjük a 20 millió éves barlanghálózat leg­szebb részeit. Következő állomásunk a Highgate Ostrich Farm, ahol megismerkedünk a világ legnagyobb madarával. Este ***-os szállásunkra megyünk.

9. NAP: LITTLE KAROO - STELLENBOSCH - FOKVÁROS

Reggeli után a Stellenbosch városába és borvidékére utazunk. Ez Dél-Afrika második legrégebbi városa, ahol számos fokföldi, holland stílusú történelmi épületet láthatunk gyalogos túránk során. Bepillanthatunk a Falumúzeumba, majd egy híres helyi borászatban részt veszünk egy borkóstolón. Szállásunk egy ***-os hotel Fokvárosban.

10. NAP: FOKVÁROS - JÓREMÉNYSÉG FOKA

Egésznapos kirándulásra indulunk a Jóreménység fokához. Az Atlanti-óceán partszakaszán, csodás panorámaúton uta­zunk. Időjárás függvényében Hout Bay kikötőjéből áthajózha­tunk a Duiker-szigetre, ahol több ezer fóka él. A Jóreménység Nemzeti Park területén szavannák és hatalmas hegyvidékek vál­takoznak. Megállunk a Jóreménység foka táblánál, majd sikló­val (ha a sikló nem működik, gyalogosan) felmegyünk a híres világítótorony lábáig, ahonnan megfigyelhetjük, ahogyan az Indiai- és az Atlanti-óceán hullámai találkoznak. Utunkat a Boulders pingvinöböl felé folytatjuk, ahol mintegy 2.500 afrikai pingvin él. Szállásunk egy ***-os hotel Fokvárosban.

11. NAP: FOKVÁROS - BUDAPEST VAGY HOSSZABBÍTÁS A VIKTÓRIA VÍZESÉSHEZ

Félnapos kirándulásra indulunk, hogy felfedezzük a világ egyik legszebb városának tartott Fokváros nevezetességeit. A XVII. szá­zadi gyarmati stílusú épületek és virágos parkok között jól meg­férnek a modern felhőkarcolók. Megnézzük a Maláj negyed (Bo Kaap) élénk színű házait, kívülről lefényképezhetjük a Jóreménység kastélyt, sétálunk az ország legrégebbi kertjében (Company's Garden), valamint kívülről láthatjuk a Parlamentet is. Kedvező időjárás esetén felvonóval felmegyünk a Tábla-hegyre, mely Világörökség. Délután transzfer a repülőtérre. Menetrend függvényében egyénileg, átszállással utazás Budapestre. Érkezés másnap reggel a Liszt Ferenc Repülőtérre. Azok a vendégek, akik a Viktória-vízesés hosszabbítást választják, visszatérnek szállásukra.

+1 NAP: ZIMBABWE - VIKTÓRIA-VÍZESÉS - ZAMBIA

Reggel repülés Zimbabwébe, Victoria Fallshoz. Megérkezésünk után megtekintjük a Viktória-vízesést a zimbabwei oldalról, amely a világ hét természeti csodájának egyike, egy 1,7 km szé­les vízfüggöny, ami 111 métert zuhan a Batoka szurdokba. A víze­sést egy buja esőerdő veszi körül. Olyan növényfajok élnek itt, amelyeket máshol ritkán látni. Programunk után határátlépés Zimbabwéből Zambiába és transzfer a ***-os szállodánkba (3 éj).

+2 NAP: ZAMBIA - BOTSWANA - CHOBE NEMZETI PARK

Reggeli után a botswanai Chobe Nemzeti Parkba utazunk. Ez Afrika déli részének egyik legnagyobb vadrezervátuma, és híres az itt élő elefánt és bivalycsordáiról. A Zambezi folyón ott kelünk át, ahol a 4 ország, Zambia, Zimbabwe, Botswana és Namíbia találkozik. A program egy szafari autós vadlessel kezdő­dik a délelőtt folyamán, amit egy büfé ebéd követ a Chobe Safari Lodge-ban, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Chobe-folyóra és az azon túli szavannára. Ebéd után hajó szafari a Chobe-folyón. Majd utazás vissza a szállásra a Zambiai Livingstonban.

+3 NAP: SZABADPROGRAM - ZAMBÉZI

Délelőtt szabadprogram, vagy aki szeretné, fakultatív program keretében helikopterről is megcsodálhatja a hatalmas zuhata­got. Fakultatív helikopteres Viktória-vízesés program: 190 USD Délután hajókirándulásra indulunk a Zambézi folyón. Láthatunk krokodilokat, vízilovakat és elefántokat. A hajótúra során könnyű étel falatokat és italokat szolgálnak fel. Hajóutunk végét a felejthetetlen Afrikai naplemente koronázza meg.

+4 NAP: VIKTÓRIA-VÍZESÉS - ZAMBIA - JOHANNESBURG

Reggeli után, délelőtt transzfer a repülőtérre, majd átszállással repülés Budapestre. Éjszaka a repülőn.

+5 NAP: REPÜLÉS - BUDAPEST

Érkezés másnap reggel a Liszt Ferenc Repülőtérre.

Oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon talál. Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum három teljes tiszta oldallal kell rendelkeznie.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák, 2 éj repülőn

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal, Repülővel

x Ahol két óceán találkozik - Dél-Afrika

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

12 - 16 nap
idén 2 alkalommal

1 590 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok