Hova utazhatok? // Repülőjegy kiárusítás

Paphos utazás

ciprus utazás repülőjegy nyaralás all inclusive hotel mortons travel utazási iroda larnaka limassol nicosia paphos unesco odeon vénusz larnaka sós tó fasouri watermania

Az ókorban hatalmas kikötőváros és kultúrális központ volt. A városban több történelmi személynek volt háza, így például Aionnak, Dionysosnak és Theseusnak is. A város közepén van az a templom, amelynek a kertjében található Szent Pál oszlopa. Ehhez az oszlophoz kötözték szent Pál apostolt és 39 korbácsütést mértek rá azért, mert keresztény módon imádkozott. Az apostol később még a helytartót is megtérítette. De ne menjen el az ősi Odeon Színház, vagy a Bizánci Múzeum és a Körzeti Régészeti Múzeum mellett sem! Nézze meg a város kincseit, vagy a rejtélyes kriptákat és barlangokat!

A legenda szerint Phasos tengerpartján született Aphrodité (a római mitológiában Vénusz) istennő, lába nyomán buja növeényzet fakadt. A tengerbe szakadt hatalmas sziklát Vénusz sziklának (Petra tou Romiou) nevezik. De a városban van Aphrodité fürdője is. Palaepaphosban, Koukliában megtaláljuk az istennő tiszteletére emelt legelső szentély maradványait is.