Hova utazhatok? // Repülőjegy kiárusítás

Ciprus körutazás, nyaralás

ciprus utazás repülőjegy nyaralás all inclusive hotel mortons travel utazási iroda larnaka limassol nicosia paphos unesco odeon vénusz larnaka sós tó fasouri watermania

Garantált a kikapcsolódás ezen az vérbeli mediterrán szigeten. És most ne csak a türkizkék tengerre és a forró napsütésre gondoljon! Görög templomok, római mozaikok, egyházi freskók, kortárs művészet. Képzelje el, a ciprusi kultúra csaknem 9000 éves! A kézműves műhelyek a mai napig működnek. Míg az egyik faluban a fazekasság, a másikban a csipkekészítés, a harmadikban pedig a szőnyegszövés mesterei tevékenykednek. Szőlőskertek, citrusligetek, kis hegyi falvak, antik romvárosok, kolostorok és természetesen a gyönyörű tengerpart teszi felejthetetlenné a nyaralást.

Ciprusi nyaralást választó utasaink körében népszerűek krétai és törökországi ajánlataink is. A Morton’s Travel az amerikai csoportos utazások piacvezetője, 28 éves utazásszervezési tapasztalattal.

Ciprus a Földközi-tenger legkeletibb szigete. Három kontinens metszéspontjában fekszik. Fővárosa Nicosia (ejtsd: Nikoszia), és áthalad rajta a görögök, illetve törökök által lakott részeket elválasztó zöld vonal. Nem része Ciprusnak a szigeten lévő két brit szuverén támaszpont, Akrotiri és Dhekelia.

Ciprus vízum információk, beutazás

A sziget déli része az Európai Unió tagja, de még nem a schengeni övezet része. Belépés és legfeljebb 3 hónapos tartózkodás az utazás végéig érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal lehetséges.

Népszerű ciprusi látnivalók és programok

ciprus utazás repülőjegy nyaralás all inclusive hotel mortons travel utazási iroda larnaka limassol nicosia paphos unesco odeon vénusz larnaka sós tó fasouri watermania

Ciprus érdekességei

Gasztronómia

Ha Cipruson jár, ki kell próbálnia a helyi specialitásokat! A mezedes (meze), kis tálakban felszolgált hideg vagy meleg előétel, amelyeket önálló fogásként is fogyaszthat. Megkóstolhatja a fűszeres tintahalat, a nyárson sült báránycombot, vagy a híres halloumi sajtot. Bármerre jár, a kebabot – a faszénparázson lassan sütött, nyársra fűzött húsdarabok – meg fogja találni az étlapon. És mindenképpen próbálja ki a hagymával és paradicsommal párolt marharagut, a stifadot is! Több tésztaféléből is választhat, különlegességnek számít a kypriakes ravioles (holloumi sajttal, mentával és tojással töltött ravioli). Esetleg halat enne? A választék biztos rejt egyet a rengeteg friss hal és tengeri herkentyű (kardhal, vörös márna, vörös alligátorteknős, homár, garnélarák) közül!

Limassol

ciprus utazás repülőjegy nyaralás all inclusive hotel mortons travel utazási iroda larnaka limassol nicosia paphos unesco odeon vénusz larnaka sós tó fasouri watermania

Limassol a sziget második legnagyobb városa, 16 kilométer hosszú tengerparttal. Nyáron rendezik a Limassoli Fesztivált, ekkor kulturális valamint zenés-táncos programok várják az érdeklődőket. Jellegzetes mediterrán utcák, hangulatos éttermek, mozgalmas éjszakai élet – ez jellemzi Limassolt.

Nézze meg a város mellett fekvő Kolossi Középkori Kastélyt. Itt kezdtek hozzá a Cipruson letelepedett keresztesek a bortermeléshez. Vagy menjen madárlesre a Krotiri sós tóhoz! Ha elég szemfüles, több ezer féle madarat lefényképezhet.

2020 Augusztus 26
Mediterranean Gaming Expo
Girne Expo
11 Mete Adanir Cd
Girne, CYP 1172
$15
2020 Március 29
Grand Fondo bicikliverseny
Cyprus Main Road
Dorimir cd
Cyprus, CYP 1246
$37
2020 Május 28
A "Jövő" fesztivál
Reflect Main Place
Limassol Euagora
Limassol, CYP 3602
$106