Hova utazhatok? // Repülőjegy kiárusítás

Melbourne utazás

Mágikus építészet, kitűnő éttermek és hangulatos bárok, gyönyörű kertek, izgalmas történelem, nagyszerű művészeti különlegességek és egyedi kultúra. Ez mind Melbourne. Ausztrália második legnagyobb városának történelme és az egyedi kultúra jelenléte maradandó élményekkel gazdagít minden ide látogató utazót.

Melbourne utazás olcsó repülőjegy mortons travel utazási iroda ausztrál aranyláz port phillip 1956 melbourne olimpia rippon lea rialto tower west gate bridge flinders street station

Az aranyláz és a letelepedők indították el az igazi fejlődést, mely a XIX. század végére azt eredményezte, hogy Melbourne lett az ausztrál kontinens ipari és pénzügyi központja, 1913-ig fővárosa. Eredeti neve: Port Phillip. Az 1956-os, magyar vonatkozásban híres-véres olimpia rendezője. Rengeteg program és látnivaló vár minket a közel ötmilliós, rendszeresen a világ legélhetőbb városai közé választott Melbourne-ben.

Ausztráliai utazási információkért és ajánlatokért látogasson Ausztrália utazás [link] oldalunkra, ahol beutazással és vízummal kapcsolatos információkat is talál. A Morton’s Travel az amerikai csoportos utazások piacvezetője, 28 év utazásszervezési tapasztalattal.

Melbourne látnivalói

Elbűvölő építészete igazi élményeket kínál számunkra. Feltétlenül látnunk kell a következő látványosságokat (Csak időnk engedje!):

A népszerű ausztrál városban rengeteg kikapcsolódásra alkalmas helyet találunk. Ilyenek például látványos kertjei, a Fitzrory kert, a Királyi Botanikus kert, vagy a Flagstaff kert. Természetesen, ha vásárolni támad kedvünk, a város nem hagy cserben. Számtalan, apró és hatalmas üzlet várja a vásárlókat a Központi Üzleti Negyedben dizájner ruhaboltoktól az outletekig.

Tudta?

Melbourne utazás olcsó repülőjegy mortons travel utazási iroda ausztrál aranyláz port phillip 1956 melbourne olimpia rippon lea rialto tower west gate bridge flinders street station

Az 1956-os melbourne-i olimpia a vízilabda történetének leghíresebb, egyben leghírhedtebb összecsapása volt, melyet Magyarország válogatott csapata és a Szovjetunió csapata vívott egymással. A sporttörténelembe csak melbourne-i vérfürdőként jegyzett meccs előzménye az 1956-os magyar forradalom volt. Ezért is történhetett, hogy annyira elszabadultak az indulatok a medencében, és a nézőtéren is. A játék normálisan folyt, mindaddig, míg a mérkőzés vége előtt az egyik orosz játékos (Prokopov) durván fel nem sértette Zádor Ervin arcát. Ezek után tömegverekedés indult, s a játékot lefújták. Később a magyarok megnyerték az Olimpiát.