fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Tűzföld és Patagónia csodái

15 - 18 nap
idén 2 alkalommal

2 380 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Városlátogatás, Körutazás, Nyaralóprogram
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Program szerint
  • ELLÁTÁS
  • leírás szerint
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 632231

Leírás:

?  A világ legdélebbi szárazföldi pontja
?  Perito Moreno látványos gleccsere
?  Buenos Aires és Santiago De Chile megtekintése
?  Atacama sivatag különleges természeti adottságai

Sokfelé jártam a világban, de amit Patagóniában láttam, ahhoz foghatót szinte sehol sem.
Prónay Gyula - Irodánk alapító tulajdonosa

Program:

1. NAP: BUDAPEST - BUENOS AIRES

Reggel indulás Budapestről és átszállással Argentína fővárosába, Buenos Airesbe repülünk. Transzfer a szállodába, ahol fakultatív vacsora.

2. NAP: BUENOS AIRES

Városnézés Buenos Airesben, melyet "Dél-Amerika Párizsaként" emlegetnek. Első megállónk a Plaza de Mayo, a város főtere. A téren található a régi és az új városháza, illetve a Katedrális is. San Telmo - az egyik legősibb városrész - felé folytatjuk utunkat, onnan a híres La Boca városrészre megyünk, amely a Caminito utca színes és festői házairól híres. Végül ellátogatunk Recoletaba, a legelegánsabb városrészbe, amely széles sugárutakkal, parkokkal és pompás rezidenciákkal tarkított. Felkeressük a temetőt, ahol Evita és más történelmi személyek is nyugszanak. Este részt vehetünk egy tangó shown, ahol kellemes vacsora mellett gyönyörködhetünk az argentinok híres táncában. Argentin tango show vacsorával: 36.000,- Ft

3. NAP: BUENOS AIRES - TIGRE

Fakultatív program keretében a Paraná folyó deltájában elhelyezkedő Tigre városába látogatunk, ahol felszállunk egy folyami hajóra. Az egyórás hajókirándulás során látványos villákat láthatunk, amelyek csak a vízen keresztül érhetők el. A Paraná folyó deltájának egész évben mérsékelt mikroklímájának köszönhetően különleges fák és virágok nőnek a területen. Fakultatív hajózás: 25.000, - Ft. A hajókirándulás után visszatérünk Buenos Airesbe, ahol a nap zárásaként a gauchok (argentin cowboyok) híres steakjét kóstolhatjuk meg egy fakultatív vacsora keretében. Steakvacsora: 34.000,- Ft.

4. NAP: BUENOS AIRES - USHUAIA

Délelőtt Ushuaiába repülünk. A világ legdélebbi városának tartott Ushuaia a Tűzföld argentin oldalának fővárosa, az Antarktisz kapuja. A városnézés során a főbb látványosságokat tekintjük meg: Kormányzati Hivatal, Helytörténeti Múzeum, és a Normandiai partraszállásban is szolgáló Szent Kristóf hajó roncsai. A programot a Világvége Múzeumnál fejezzük be, ahol megtudhatjuk, hogy a korai felfedezők miként vetették meg lábukat ezen távoli csücskén a világnak. Szállás Ushuaiaban, fakultatív vacsora.

5. NAP: USHUAIA - TIERRA DEL FUEGO NEMZETI PARK

Reggel elindulunk a Tierra del Fuego Nemzeti Parkba, amely az első nemzeti park volt Dél-Amerikában. Gyalogtúra keretében járjuk be a parkot. Megállunk a lenyűgöző panorámával rendelkező Roca-tónál és a tengerszorosnál lévő Lapataia-öbölnél is, ahol nagyszerű képeket készíthet a tájról. Délután egy 3 órás fakultatív hajókiránduláson vehetünk részt a Beagle-csatornán. Ez első megállónk a Madár-sziget lesz, mely színes élővilágáról kapta nevét. Ezután hajóval közelebb kerülünk a Fóka-szigethez, ahol a tengeri emlősök kolóniái élnek. Továbbhaladva elérjük Ushuaia egyik legismertebb pontját: a Les Eclaireurs világítótornyot, amelyet néha "A világ vége" világítótoronynak is emlegetnek. Hajózás a Beagle csatornán: 110 USD (fizetés a helyszínen). Hajókirándulásunk végén visszatérünk szállásunkra.

6. NAP: USHUAIA - EL CALAFATE

A déli órákban elrepülünk El Calafatébe. El Calafate a Los Glaciares Nemzeti Park és a híres Perito Moreno gleccser kapujaként ismert. Fakultatív programként egy félnapos túrán vehetünk részt négykerékmeghajtású jeepekkel. El Calafatétól keletre, az Argentino-tó partján haladunk fel a Mirador del Acantilado kilátóhoz, ahonnan mesés látvány nyílik a tóra és az Andokra. Ezt követően egy barlangfestményeket őrző régészeti lelőhelyet látogatunk meg. Egy másik barlangnál szervezett ebéd vagy vacsora zárja a kirándulást. Jeep túra El Calafateből: 140 USD (fizetés a helyszínen).

7. NAP: EL CALAFATE - PERITO MORENO

Mai napon Dél-Patagónia csúcs látványosságához, a Los Glacieres Nemzeti Parkban található Perito Moreno-gleccserhez látogatunk el. A parkba vezető út során az idegenvezető mindent elmond erről a híres gleccserről. A parkba érve az 5 km hosszú, kilátópontokkal ellátott gyalogos túraútvonalon haladva a csodálatos panorámát élvezhetjük. Lesz elég időnk sétálni és élvezni a lélegzetelállító kilátást, de arra is nyílik lehetőség, hogy aki akar hajóval, egészen közelről figyelheti meg, ahogy a több kilométer széles (!) gleccserből hatalmas jégtömbök omlanak bele a vízbe. Hajózás a Perito Moreno-gleccsernél: 60 USD (fizetés a helyszínen).

8. NAP: EL CALAFATE

Mivel Tűzföld látványosságait igazán a vízről láthatja az ember így ma ismét fedélzetre lépünk, és az Argentino-tó északi ága mentén hajózunk. Miután áthaladtunk a tó legkeskenyebb részén, a hajó az Upsala-csatorna felé veszi az irányt, ahol a gleccserről leszakadó jéghegyek között haladunk tovább. A Spegazzini-gleccsernél kiszállunk, hogy egy rövid sétát tegyünk egy 300 méter hosszú ösvényen, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a gleccser-öbölre. Ebédet az ottani menedékházban lehet elfogyasztani. Gyönyörű képekkel a birtokunkban érünk vissza szállásunkra késő délután.

9. NAP: EL CALAFATE - PUERTO NATALES

A már Chiléhez tartozó Puerto Natalesbe utazunk. Érkezés után transzfer a szállodába. Fakultatív vacsora a szálláson.

10. NAP: PUERTO NATALES - TORRES DEL PAINE

Ma Torres del Paine Nemzeti Parkba látogatunk. Első megállónk Chile egyik nevezetes barlangja, a Milodón-barlang. Nevét onnan kapta, hogy itt fedezték fel egy már kihalt lajhár faj (Mylodon) maradványait. Ezután folytatjuk utunkat a parkba. A parkban a Grey-tó kilátójából csodás panoráma nyílik a Grey-gleccserre. Miután elfogyasztottuk piknik ebédünket, megkezdjük kirándulásunk második szakaszát. Újabb kilátót keresünk fel, a Nordenskjöldöt, ahol meseszép a látvány a Nordenskjöld-tóra háttérben a hegyekkel. Ezután visszatérünk a szállásra, majd fakultatív vacsora.

11. NAP: PUERTO NATALES

Ma egy fakultatív hajókirándulást teszünk a Balmaceda- és Serrano-gleccser vidékére. A kirándulás során megismerkedhetünk Patagónia fjordjaival, őshonos növény- és állatvilágával, gyönyörködhetünk a gleccserek látványában miközben egy finom whiskyt iszunk jéggel. Késő délután érkezik vissza hajónk Puerto Natalesbe. A kirándulás időjárási viszonyoktól függő. Fakultatív hajókirándulás a Balmaceda- és a Serrano-gleccserhez ebéddel: 280 USD (fizetés a helyszínen).

12. NAP: PUERTO NATALES - PUNTA ARENAS - SANTIAGO DE CHILE

Puerto Natalesből transzfer Punta Arenas repterére, ahonnan tovább repülünk Santiago de Chilébe. Érkezés után transzfer a szállásra. Fakultatív vacsora a szállodában.

13. NAP: SANTIAGO DE CHILE

Ma városnézésre indulunk. A túra a Plaza de la Constitución téren kezdődik, amelyet kormányzati épületek vesznek körül. Ezután meglátogatjuk a város történelmi központjának magját, a Plaza de Armas-t, amelyet történelmi épületek vesznek körül, mint például a Santiago Katedrális. A történelmi központ közelében található a központi piac és a Szépművészeti Múzeum. A túra a város legmodernebb részén folytatódik, miközben az idegenvezető elmagyarázza a város történetének legjelentősebb részleteit. Délután egy szőlőbirtokra látogatunk, ahol vezetett túra keretében a szőlőültetvényen végig járunk, megismerjük a borkészítés folyamatát és kóstolót is kapunk. Ezután visszamegyünk a szállásra, fakultatív vacsora.

14. NAP: SANTIAGO DE CHILE - BUDAPEST VAGY HOSSZABBÍTÁS AZ ATACAMA-SIVATAGHOZ

A mai napon, akik úgy döntöttek, hogy hazautaznak, nekik transzfer a repülőtérre és Budapestre utazás. Érkezés Budapestre 15. nap délutánján. A hosszabbítást választók Santiago de Chiléből Calamába repülnek, majd transzfer San Pedro de Atacamába. Az Atacama-sivatag szívében található San Pedro de Atacama egy oázis, az élet létfontosságú forrása a világ legszárazabb sivatagában. A mai napon a Laguna Piedrához látogatunk, amelynek felszínén lebegni lehet magas sótartalma miatt. A Tebinquiche lagúnában az Andok vulkánjainak visszatükröződését fogjuk látni. Végül a két kisebb lagúnát magába foglaló Ojos del Salar-nál állunk meg, amelyet lélegzetelállító táj ölel körül.

15. NAP (HOSSZABBÍTÁSSAL): SAN PEDRO DE ATACAMA

A mai nap egy egész napos kiránduláson veszünk részt. San Pedro de Atacamától délre, a Sico határátkelő felé haladunk. Első megállónk egy tamarugo erdőben lesz. A tamarugo egy őshonos fafaj, amely egyedül itt, az Atacama-sivatagban található meg. Folytatjuk utunkat a Miscanti és Mi?iques lagúnákhoz, amelyek több mint 4000 méterrel a tengerszint felett találhatóak. Mindkettő lagúnát a föld felszínéről származó vízforrások táplálják. Következő megállónk a Salar de Atacama, Chile legnagyobb sós síksága. Elérjük a sós síkság magját, a Chaxa lagúnát, ahol akár három különböző flamingófajt is láthatunk. A sós síkság közelében meglátogatjuk Toconao városát, hogy megismerjük az övezet kultúráját. A város vulkanikus eredetű kőből épült és híres az ugyanebből az anyagból készült kézműves tárgyairól.

16. NAP (HOSSZABBÍTÁSSAL): SAN PEDRO DE ATACAMA - EL TATIO - SANTIAGO DE CHILE

Kora reggel hagyjuk el a várost és a 1,5 órányi autóútra található Tatio gejzírmezőre utazunk, ahol több mint 80 aktív gejzír található. Ez a terület a legnagyobb geotermikus mező a déli féltekén és az egyik legnagyobb a világon. Megállunk egy vizes élőhelynél, hogy megnézzük a hely állatvilágát, miközben elfogyasztjuk reggelinket. Ezután tovább utazunk, hogy megnézzük a Putana aktív vulkánt. (A túra megfelelő ruházatot igényel a nulla fok alatti hőmérséklethez). Visszarepülünk Santiago de Chilébe. Fakultatív vacsora, szállás

17. NAP (HOSSZABBÍTÁSNÁL): SANTIAGO DE CHILE - REPÜLŐ

Transzfer a repülőtérre és hazaindulás. Éjszaka a repülőn.

18. NAP (HOSSZABBÍTÁSNÁL): EURÓPA - BUDAPEST

Európai átszállás után, délután érkezünk Budapestre.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák, 2 éj repülőn

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Repülővel

x Tűzföld és Patagónia csodái

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

15 - 18 nap
idén 2 alkalommal

2 380 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok