fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

USA - YELLOWSTONE ÉS AZ IGAZI VADNYUGAT

12 nap
idén 0 alkalommal

1 699 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

 • ÚT TÍPUSA
 • Üdülés - nyaralás, Körutazás, Nyaralóprogram
 • HOTEL BESOROLÁS
 • Egyéb
 • ELLÁTÁS
 • Reggeli
 • HIVATKOZÁSI SZÁM
 • 647244

Leírás:

Csoportos körutazás magyar idegenvezetővel

Denver - Cheyenne - Mount Rushmore - Cody - Yellowstone Nemzeti Park - Grand Teton - Salt Lake City

Az USA - Yellowstone és az igazi vadnyugat című csoportos körutazás során vadnyugat legendás helyszínein barangolva az AmerikaiEgyesült Államok XIX. századi történelmének fontos pillanatai elevenednek meg, amikor a vasút elterjedése és az aranyláz európai telepesekkel és kincskereső kalandorokkal népesítette be az addig érintetlen és vadregényes nyugat indiánok lakta vidékét. A vadnyugat egyik központja, az USA 38. tagállama, Colorado legnagyobb városa, Denver, a ,,mérföldes város" szinte egyik pillanatról a másikra nőtt ki a földből, miután 1858-ban egy bányász aranyat lelt a Cherry Creek homokjában. Cheynne a Union Pacific végállomásaként került fel a térképre.

Az amerikai vadnyugatot felfedező körutazás során a határok nélküli, megdöbbentő szépségű érintetlen természet is megmutatja magát: sűrű fenyvesek, csillogó tavak, a hatalmas Sziklás-hegység vonulata, a fantasztikus Yellowstone Nemzeti Park, a Black Hills sziklás ormai, a festőien kanyargó Snake River is megcsodálható.

A csoportos vadnyugati körutazás végigvezet az USA tájainak széles vásznán, ahol egykor postakocsik zakatoltak és gőzösök pöfögtek, indiánok és prémvadászok, vágtázó cowboyok, hírhedt banditák és híres serifek egykori legendái kelnek életre, hogy bemutassák az Amerikai Egyesült Államok egyik legsajátságosabb arcú, varázslatos vidékét.

1. nap o Budapest - Denver

Elutazás Budapestről Denverbe menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással. Érkezést követően transzfer a szállodába, szállás Denverben.

2. nap o Denver

Reggeli után városnézés az "egy mérföld magasan fekvő" Colorado aranyáról híres városban, amely a XIX. században a vasútépítésnek és az aranynak köszönhetően gyorsan a vadnyugat első számú kereskedelmi központja lett. Fakultatív program: látogatás a Garden of the Gods parkba. Denvertől 1 órányi távolságra helyezkedik el az "Istenek kerje", egyedülálló természeti látványosság. 300 méter magas vörös homokkő sziklaképződményeivel és a Pikes Peak-re nyiló kilátással kápráztatja el a túrázókat, fotósokat, kirándulókat. Szállás Denverben.

3. nap o Denver - Cheyenne

A Sziklás-hegység kapujában elterülő városból könnyen megközelíthető az azonos nevű nemzeti park, melynek elsődleges feladata, hogy eredeti állapotában megőrizze a hatalmas háborítatlan erdőségek növény- és állatvilágát úgy, ahogy egykor a prémvadászok is láthatták. A végtelen fenyvesekkel tarkított hegyvidék egyike a legszebbeknek Észak-Amerikában, azonban a parkot átszelő panoráma út, ha lehetséges még ezen is túltesz. A nemes egyszerűséggel ,,égi út"-ként emlegetett szakasz magasan a hatalmas fák koronája között kanyarog, gigászi hegycsúcsok ölelésében többször átlépve a kontinentális vízválasztót. Ezt követően utazás Wyoming központjába, Cheyenne-be, mely magán viseli az igazi vadnyugat minden tipikus ismertetőjegyét. Az első gőzmozdonyoknak hála a Union Pacific vasúttársaság átvágta a sziklás hegységet és kiépítette a transz amerikai vonalat New Yorktól egészen San Franciscóig. Itt, az ország vasúti fővárosának nevezett Cheyenne-ben látható világ máig legnagyobb gőzmozdonya is. Szállás Cheyenne környékén.

4. nap o Cheyenne - Rapid City

Reggelit követően látogatás a Laramie erődben, mely ma történelmi emlékhely. A ,,kék kabátosok" egykori erődje a vadnyugat leigázásának máig fennmaradt tanúhelye, a prémkereskedelem központja volt. Utazás tovább a varázslatos dél-dakotai Black Hills hegységhez, melynek sziklafalába vésve látható az Egyesült Államok egyik legismertebb nevezetessége. A Mount Rushmore Nemzeti Emlékművet a négy legismertebb amerikai elnök: George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt és Abraham Lincoln képmása díszíti. Szállás Rapid City környékén.

5. nap o Rapid City - Cody

Utazás vissza Wyomingba a Bighorn Természetvédelmi terület sűrű fenyvesek, alpesi tavak és csipkézett sziklák szabdalta tájain keresztül. Rövid kitérő a Devils Tower monolithoz, melyet az Észak-amerikai indián törzsek szent helyként tiszteltek - kiemelkedő szerepet játszott a sziú legendákban. Az Ördögtorony a legmagasabb magányos szikla; fontos tájékozódási pontot nyújtott a korabeli utazóknak. Tovább utazás a világ rodeófővárosába. Szállás Cody környékén.

6. nap o Cody - West Yellowstone

Cody-ban látogatás a Buffalo Bill múzeumban, mely a névadó William F."Buffalo Bill" Cody életének és korának bemutatásával tiszteleg a legenda előtt. A város alapítója annak idején a Póni Expressz lovasa volt, majd később katona, bölényvadász, farmer, pionír és showman. Az általa kitalált show próbálta közelebb hozni a látogatókat az egykori Vadnyugathoz: cowboyok, rodeó bemutató és pisztolypárbaj előadás szórakoztatja a látogatókat. Szállás West Yellowstone-ban.

7. nap o Yellowstone Nemzeti Park

Kirándulás Amerika legrégebbi és egyik legkülönlegesebb természeti látnivalójához a Yellowstone Nemzeti Parkba. A Föld vulkanikus tevékenységének köszönhetően impozáns hegyvonulatokat, vízeséseket, folyókat és máig aktív gejzíreket találni itt. A legismertebb látnivalók az Old Faithful, a Mammoth Hot Springs és a Yellowstone Canyon mind ismerős lehet már képről, de élőben látni egészen különleges élmény. Ez a vidék az otthona számtalan sas fajnak, grizzlynek és fekete medvének, bölénynek és jávorszarvasnak, melyekkel lépten-nyomon találkozhatnak. Szállás a park környékén.

8. nap o West Yellowstone - Jackson Hole

Utazás a Yellowstone déli részén elterülő Grand Teton Nemzeti Parkba, melynek robusztus névadó csúcsa a kristálytiszta tavak fölé magasodik. Pihenő a Snake River kilátónál, melyet Ansel Adams híres képe a laposban kanyargó, kígyóra emlékeztető folyó látképe tett halhatatlanná. Utazás tovább Jackson Hole-ba, a valaha telepesek lakta völgybe. Szállás Jackson Hole környékén.

9. nap o Jackson Hole - Salt Lake City

Reggeli, majd utazás Dél-Idaho festői vidékein a mormonok fővárosába Salt Lake City-be. A hatalmas hegyek övezte várost, ami 2002-ben a téli olimpiai játékok színhelye is volt, a mormonok alapították 1847-ben. Ismerkedés a belvárossal: State Capitol Building, Temple Square, Salt Lake Temple. Szállás Salt Lake City környékén.

10. nap o Salt Lake City - Budapest

Reggeli után szabad program, majd transzfer a repülőtérre és utazás átszállással Budapestre.

11. nap o Budapest

Megérkezés a menetrend függvényében.

Minimum létszám: 20 fő

Elhelyezés: 3, vagy 4 fő esetén a szobákban 2 db franciaágyon történik az elhelyezés gyermekek és felnőttek esetén is!

Gyermek elhelyezése: legfeljebb két 6-12 éves gyermek két teljes árat fizető felnőttel egy szobában.

Vízum: az új, biometrikus, bordó útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak az Egyesült Államokba 90 napnál nem hosszabb időtartamra, a beutazáshoz érvényes ESTA (utazási engedélyt jóváhagyó elektronikus rendszer) engedéllyel kell rendelkezni, melyet az utazás megkezdése előtt Interneten lehet megkérni.

Bővebb tájékoztatást irodáinkban, vagy az usembassy.gov/hu/visas-hu weboldalon kaphat.

Figyelem! A beutazáshoz az Egyesült Államokba ESTA engedély szükséges, melynek ügyintézését irodánk vállalja 16 000 Ft/fő/engedély áron.

Szállás:

9 éjszakai szállás, helyi besorolású középkategóriájú szállodák és Inn-nek kétágyas szobáiban

x USA - YELLOWSTONE ÉS AZ IGAZI VADNYUGAT

Az ár tartalmazza:


 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest - Denver / Salt Lake City - Budapest útvonalon

 • utazás a körutazás során légkondicionált

 • 9 éjszakai szállás, helyi besorolású középkategóriájú szállodák és Inn-nek kétágyas szobáiban

 • reggelis ellátás

 • a leírás szerinti programok

 • magyar idegenvezetőFigyelem! A körutazás meghosszabbítható Hawaii-i pihenéssel az óceánparton! A hawaii hosszabbítás felára tartalmazza:
 • 5 éjszaka szállás 4 csillagos szállodában

 • repülőtéri transzferek és a repülőjegy

Az ár nem tartalmazza:


 • ESTA engedély díja

 • borravalók

 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

 • útlemondási biztosítás

 • hosszabbítás Hawaii-onA hawaii hosszabbítás felára nem tartalmazza a magyar idegenvezetést.


IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

12 nap
idén 0 alkalommal

1 699 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok