Dubajban az év elejével eltörölték a szeszesitalokra kivetett 30%-os adót, ezzel mind a helyiek, mind az emirátusba látogató turisták számára olcsóbbá vált kedvenc italaik fogyasztása.

Miben módosulnak a dubai alkoholfogyasztás szabályok?

Dubajban a turisták nem ihatnak alkoholt nyilvános helyeken. Az alkoholfogyasztás szigorúan korlátozott az Emirátusokban, és csak engedéllyel rendelkező éttermekben, bárokban (a nemzetközi utazókat fogadó hotelek általában rendelkeznek ilyennel) és klubokban megengedett. 

Csak a 21 évnél idősebb, nem muszlim személyek ihatnak, és változatlanul meg kell felelniük a helyi törvényeknek és erkölcsi normáknak. Kerülniük kell a részeg viselkedést és a hangoskodást. Az alkoholfogyasztásra vonatkozó szabályok megsértése komoly bírságot, kiutasítást vagy akár letartózhatást is vonhat maga után.

A mostani változtatások ezt semmiben nem módosítják, hiszen az adó eltörlésén kívül kizárólag a helyi, nem muszlim vallású lakossági számára tették ingyenessé a bolti alkoholvásárláshoz szükséges engedély beszerzését.

Olcsóbbak lettek-e az italok a bárokban és szórakozóhelyeken?

Év elején átlag 1 EUR körüli árcsökkenésre számítottak a forgalmazók a bárokban, éttermekben és szórakozóhelyeken, de leginkább az italboltokban tapasztalható áresés. 

Az emirátusba érkező turisták számára is lehetőség van otthoni - hotelszoba, bérelt apartman (pl. AirBnB) - fogyasztás céljára alkoholt vásárolni, ehhez érkezéskor vagy az első vásárláskor 30 napra ingyenes engedélyt kérhetünk, ha megfelelünk a fent bemutatott feltételeknek.