A Reykjavíkba látogatók új kedvence lehet a 2021-ben átadott Sky Lagoon fürdő, mely minimalista és tradicionális építészeti megoldások keverékével, változatos wellness szolgáltatásokkal, medencés bárral és remek óceáni kilátással várja a pihenni és felfrissülni vágyókat a főváros közvetlen közelében. 

Elhelyezkedésének köszönhetően azok számára is vonzó lehet, akik néhány napos látogatásra érkeztek Izlandra, és nem rendelkeznek bérelt autóval.

Kék Lagúna (Blue Lagoon) és az Ég Lagúna (Sky Lagoon) különbsége

Az izlandi Kék Lagúna, vagy Bláa Lónið, Izland elsőszámú termálfürdője és az ország egyik legnépszerűbb turistacélpontja. A Blue Lagoon több mint három évtizede nyitotta meg kapuit a nagyérdemű előtt, és azóta a világ egyik legismertebb szabadtéri fürdőjévé vált jellegzetes kék-fehér színének és a környező fekete lávamezők kontrasztjának köszönhetően. A fürdőhöz számos luxus szolgáltatás tartozik, így masszázsok, kezelések és hotel is. A főépületben található egy nyilvános kávézó, valamint a fürdőzők számára elérhető Lava étterem, amely a látványos központi lagúnára néz.

A Sky Lagoon 2021-ben nyitotta meg kapuit a fővároshoz jóval közelebb, az óceán partján, és akár tömegközlekedéssel is elérhető. A Sky Lagoon kisebb területen helyezkedik el, mint Blue Lagoon, így intimebb élményt nyújt annál, különösen az idegenforgalmi szempontból zsúfoltnak mondható nyári hónapokban. Mindkét helyre előzetes jegyvásárlás és időpontfoglalás szükséges.

A Sky Lagoon fő attrakciója a “7 lépéses rituálé”, mely segítségével megismerhetők a hagyományos izlandi fürdőzési szokások, és amely magában foglalja a forró és hideg medencék, gőzök és szaunák váltakozását.

A belépők 17-35 000 forint között érhetők el fejenként szolgáltatásoktól függően. Izland egyébként a világ egyik legdrágább idegenforgalmi desztinációja, és leginkább a természet szerelmeseinek ajánlható, nekik viszont nagyon. Részletes leírásunk: Izland utazás

A 7 lépéses rituálé

Az izlandiak az első telepesek érkezése óta pihenésre és a közösségi élet egy színtereként használják természetes, forró vizű medencéiket. A Sky Lagoonban a meleg és hideg víz, a meleg gőz, a száraz hő és a friss levegő gyógyító erejét kombinálják testünk és lelkünk egészsége érdekében. 

Első lépés: Ellazulás a lagúnában. Élvezd a friss levegőt, gőzölgő vizet és csodás kilátást!

Második lépés: Élénkülj fel az izlandi friss (az év nagy részében hideg) levegőn sétálással, vagy merülj alá a kristálytiszta, hideg vizes medencébe.

3: Irány a szauna! Ámulj a végtelen tenger és égbolt láttán az óriási ablakoknak köszönhetően. 

4. Mély lélegzetet véve, lassan sétálj át a hideg párán, ami serkenti és felfrissíti az elméd, tested és lelked.

5. A rituálé fénypontja, a tisztító radírozás következik. Masszírozd a bőrödbe a mandulaolajat szezámmagolajat és tengeri sót tartalmazó krémet és élvezd a ragyogást.

6. Melegedj fel gőztakaróban, mely javítja a bőrradír elemeinek felszívódását és hidratáló hatását. 

7. Zárásként tisztulj meg egy gyengéd zuhannyal, és élvezd a külső-belső megújulást!