hello@mortons.hu +36 1 933 3861

Utazz el a télből a nyárba! - Dominika - Maldív-szigetek - Mexikó - Seychell-szigetek - Zanzibár

dominika utazás dominikai köztársaság punta cana repülőjegy szállás árak ajánlatok akciók mortons travel utazási iroda

Dominika utazás a járvány után - Minden amit tudnod kell

2020.07.24.

A Dominikai Köztársaság 2020 júliusában újranyitotta az országot a turisták előtt. A biztonságos pihenés és a járványveszély minimalizálása érdekében minden látogatónak be kell tartania a hatóságok előírásait. A bejegyzésben a járvány utáni dominikai utazás legfontosabb tudnivalóit - szabályokat, árak alakulását és a legjobb helyeket - gyűjtöttük össze.

A Morton’s utazáskeresőjében a korábbi évekhez képest kiemelkedően jó ár-érték arányú egyéni és idegenvezetős utazások is elérhetők.

Tartalomjegyzék

Dominikai Köztársaság utazás: Helyi intézkedések és szabályok a járvány után

Az ország hivatalos turisztikai információs oldalán elérhető leírás szerint a következőkre számíthatunk, ha dominikai utazással pihennénk ki az év fáradalmait:

 • A repülőgép elhagyásakor azonnal megmérik a testhőmérsékletünket, és amennyiben az meghaladja a 38 fokot, elvégeznek egy COVID-19 tesztet, és elkülönítenek minket az eredmény megérkezéséig

 • A repülőkön és repülőtereken kötelező a maszk viselése, és mind a repülőtéren, mind a közintézményekben kötelező a távolságtartás, amennyire a körülmények engedik

 • Szintén belépéskor ki kell töltenünk egy egészségügyi nyilatkozatot, mely szerint 72 órán belül nem érzékeltük magunkon a vírus tüneteit, valamint meg kell adnunk a tartózkodás idejére elérhetőséget is (telefonszám, szállás neve, címe, elérhetősége)

 • A hotelekben, éttermekben, bárokban, hajójáratokon és egyéb közlekedési eszközökön rendszeresen fertőtlenítenek, a szükséges távolságtartás érdekében hatóságilag csökkentették a maximális kapacitást. A kézfertőtlenítést a legtöbb helyen ingyenesen lehetővé teszik, néhol - például hotelekben - maszkot is kapnak a vendégek.

Dominikai utazás árak alakulása a járvány után

dominika utazás árak a járvány után akció kedvezmény repülőjegy all inclusive

Röviden összefoglalva elmondhatjuk, hogy szokatlanul alacsony áron, és kiemelkedően jó ár-érték arányon foglalhatunk most utazást Dominikára, ahol az átgondolt hatósági intézkedéseknek, és a szállások által fogadható vendégek korlátozott számának köszönhetően biztonságos nyaralás-telelés vár ránk.

Általános dominikai információkat és érdekességeket itt gyűjtöttünk össze.

Repülőjegyek és járatok elérhetősége

Budapestről egy átszállással, őszre és télre már 200 000 forint alatt elérhetők az ország fehér homokos, pálmafás partjai. Ez kiemelkedően jónak számít, egyelőre a megszokottnál akár 30%-kal is jobb repülőjegy árakat foghatunk ki!

Szállások elérhetősége és árak

dominika ötcsillagos resort all inclusive utazás mortons

Az országban töretlen népszerűségnek örvendenek az 5 csillagos resortok, melyek all inclusive ellátással, valóban paradicsomi szolgáltatásokkal várják az utazókat.

A hatósági szabályozás miatt ráadásul kevesebb vendéget fogadhatnak a szokásosnál, így a következő időszakban még inkább magunkénak érezhetjük dominikai pihenőhelyünket.

Ahogy korábban említettük, a hivatalos turisztikai portálon is 15-20% áresésről számolnak be, a vendégek visszatértét célzó akcióknak köszönhetően azonban még ennél is kedvezőbb árakat foghatunk ki.

Legnépszerűbb látnivalók és programok

Santo Domingo, a főváros

mexikó azték maja történelem építészet régészet látnivalók mortons

Zona Colonial - A főváros központja az UNESCO Világörökség része, az “új világ” első katedrálisát (1514), kolostorát, egyetemét, vámházát és kórházát is itt találjuk. Ebben a városrészben ráadásul ma is lüktet az élet: remek éttermek és szórakozóhelyek várják napjaink felfedezőit.

Punta Cana

punta cana karib tenger strand pihenés nyalás utazás akció utazási iroda mortons travel

Ha Dominika, akkor legtöbbeknek Punta Cana tökéletes partjai, jutnak eszébe, amelyek tényleg olyanok, amilyeneket álmainkban képzelünk el a tökéletes trópusi desztinációról. A területen 40 kilométernyi csodás partszakaszt találunk, amelyen több település és 60-nál is több hotel osztozik.

  A legjobb strandok:

 • Playa Blanca sznorkellezésre, helyi fogások kipróbálására

 • Playa Juanillo nagy kiterjedésű, népszerű strand, de nagyon látványos, ha pedig sikerül elkerülni a tömeget, a fényképezőgépünk is nagyon hálás lesz

 • Playa Macao

 • Playa Bavaro a paradicsomi környezet mellett számos vízi sport kipróbálására is lehetőség nyílik

  Egyéb szórakozási lehetőségek Punta Cana környékén:

 • Hard Rock Hotel és Kaszinó

 • Szafari túrák a félsziget belsejébe

 • Hajós és búvár túrák

 • Csokoládé múzeum

 • Szivargyár és múzeum

 • Drótkötélpályás suhanás kilométereken keresztül

 • Vízi parkok és tengeri kalandpark - Ocean World Adventure Park, ahol delfinekkel is találkozhatunk, valamint a Sirenis Aquagames csúszdákkal és egyéb kötelező szórakoztató elemekkel. Ezek járvány utáni nyitvatartásáról érdemes előre tájékozódni.

A 27 vízesés - Damajaqua Cascades

Látványos vízesés melyet adrenalindús (csúszós) túra keretében járhatunk be

Los Tres Ojos - A Három Szem Nemzeti Park

Látványos lagúnák mészkő barlangokban

Los Haitises Nemzeti Park

A Jurassic Park forgatásához helyszínként használt nemzeti parkban nagy kiterjedésű trópusi erdő, dús növényzet és gazdag állatvilág vár minket

Dunas de Bani

Homokdűnék közvetlenül a Karb-tenger partján. Az egyetlen ilyen hely a térségben, tökéletes helyszín naplementés képek készítésére. A vállalkozó kedvűek szörfözhetnek a meredek dűnék tetejéről.

Bálnales

dominika bálnales hosszúszárnyú bálna szervezett kirándulás mortons

Minden télen (január és április-május között) hosszúszárnyú bálnák ezrei érkeznek a Samaná-öböl meleg vízeibe, így ez a világ egyik legjobb helye, ha találkoznánk az akár 16 méter hosszúra és negyven tonnásra is megnövő állatokkal.

Samaná településről indulnak a hajók fél vagy egész napos bálnalesre, de a legtöbb hotelből közvetlen transzferrel juthatunk el az öbölhöz szervezett program keretében.

Közlekedés, autó-és motorbérlés

A zsúfolt tömegközlekedést nem érdemes választani. Érkezésünk idejére kérjünk a szállásunktól transzfert, hogy biztosan meglepetések nélkül teljenek az első óráink az országban.

Közlekedéshez kizárólag hivatalos taxit érdemes választani, de legegyszerűbb az, ha mindig csak a szállás által hívott vagy küldött autóba szállunk be.

Bérlésre több opció is rendelkezésünkre áll, tájékozódj utazási szakértőinknél, akik segítenek az ügyintézésben és a megfelelő szolgáltató kiválasztásában!

Dominikai Köztársaság vízum, védőoltás, biztosítás

Vízum beszerzése magyar állampolgárok számára nem szükséges, beutazáskor azonban 10 USD értékben turista kártyát kell beszereznünk. A kártya 30 napig érvényés és általában a menetrendszerinti repülőjáratok ára már tartalmazza azt.

Kötelező védőoltás nincsen, de érdemes figyelni a szúnyogriasztásra. Gyakran fertőtlenítsük a kezünket és figyeljünk arra, hogy csak nemzetközi forrásból származó alkoholt fogyasszunk. Kerüljük az utcai árusok jeges italait és nyers gyümölcseit, ha azokat nem mi magunk hámozzuk meg. Csapvizet ne igyunk!

Az utazáshoz olyan biztosítást kössünk, mely fedezné egy esetleges 14 napos kórházi tartózkodás költségeit is!

Mikor utazzunk Dominikára? Időjárás, hurrikánok és trópusi viharok

A Karib-térségben június eleje és november vége között tart a hurrikán szezon, így ha tehetjük, érdemes ezen az időszakon kívül utazni. Az éghajlat trópusi monszun, egész évben tökéletesen, 20-30 fok között alakul a hőmérséklet. Ha bálnalesre mennénk, január és május közötti utazást válasszunk.

Szervezett vagy egyéni utat érdemes választani?

Mint mindig, most is az a kérdés, hogy az utazóknak mennyire van kedve és ideje a foglalással, szervezéssel, biztosítás intézésével és a korlátozások figyelésével foglalkozni.

Dominikába általában magyar idegenvezetés helyett magyar nyelvű asszisztenciával érhetők el mindenre kiterjedő, szervezett utazások.

A Morton’s utazáskeresőjében a korábbi évekhez képest kiemelkedően jó ár-érték arányú egyéni, és 7-12 éjszakás asszisztanciás utazások is elérhetők.

Örömmel állunk rendelkezésre a legjobb ár-érték arányú repülőjegyek, egyéni és csoportos utak foglalásához, és (reméljük már ősztől) várunk szeretettel közönségkedvenc amerikai körutazásainkon! Kérdéseidre Messengeren kaphatsz leggyorsabban választ szakértőinktől.