A Sínai-félsziget látványos szirtjei és a Vörös-tenger kristálytiszta vizei között megbúvó Sharm el-Sheikh (Sarm es-Sejk) egy luxus oázis, amely a világ minden tájáról vonzza a látogatókat - nem véletlenül. 

A végtelen, kopár tájnak, a kiemelkedően gazdag tengeri élővilágnak és beduin kulturális örökségének köszönhetően a város és környéke számos izgalmas programmal várja az egyiptomi nyaralást választó utazókat. Nézzük is!

Búvárkodás a világhírű zátonyok között

egyiptom vörös-tenger búvárkodás korallzátony élővilág

Sharm el-Sheikh meleg vizei és gazdag tengeri élete miatt hosszú ideje a búvárkodás és a snorkeling szerelmeseinek paradicsoma. A Ras Mohammed Nemzeti Park a búvárok számára kötelező úti cél. Csavarnál egyet az izgalmakon? Az SS Thistlegorm hajóroncsnál életre szóló kalandban lesz részed.

Napfürdő a strandokon

egyiptom vörös-tenger nyaralás sharm el-sheikh sarm es-sejk

Sharm el-Sheikh aranyló homokja és egész éves napsütése miatt tökéletes hely a feltöltődésre. Nabq Bay és Naama Bay népszerű választás a napimádók számára, de a legtöbben a hotelek és resortok saját strandjait és medencéit választják. A város és környéke kiemelkedően biztonságosnak számít egyiptomi viszonylatban, és bár vannak cápák a Vörös-tengerben, még ezektől sem kell tartanunk, hiszen ártalmatlanok az emberre.

A beduin kultúra megismerése

Fedezd fel a Sínai-félsziget őslakosainak életét egy sivatagi túrával. Hódítsd meg a sivatagot teve, terepjáró vagy quad hátán, és élvezd a helyi kultúrát és gasztronómiát.  

Egyiptom jelképeit is van lehetőség felkeresni Sharm el-Sheikhből, hiszen több szolgáltató is kínál megalvás nélküli, 17-22 órás túrákat a piramisok és egyéb látnivalók megtekintésére Kairó közelében. Ezek 250$ körüli ártól kezdődnek, és hosszabb vörös-tengeri tartózkodás esetén ajánlhatók.

Minden túrát érdemes a hotel területén vagy még itthon, az irodánál foglalni a meglepetések elkerülése végett.

Pezsgő éjszakai élet

Habár Sharm el-Sheiket inkább pihenés fókuszú, kevésbé nyüzsgő nyaralóövezetnek mondják, mint a másik kedvelt vörös-tengeri turisztikai központot, Hurghadát, itt is minden megtalálható, ami egy vagy több mozgalmas estéhez szükséges: Beach bárok, éttermek, zenés-táncos szórakozóhelyek, például a Naama Bay vagy SOHO Square területén.

Az Óvárosi Piac

Az “Old Town Market” tökéletes hely a hagyományos egyiptomi kultúra megismerésére. Válogass helyi kézműves termékek, fűszerek és szuvenírek közül, és szinte kötelező jelleggel alkudj az árusokkal. A nyomulós boltosokkal kedvesen, de határozottan érdemes bánni.

Adrenalindús kalandok

egyiptom extrém programok túra sziklamászás sharm el-sheikh sarm es-sejk

Ha az alkudozásnál is extrémebb élményre vágysz, a környék kínálatában nem fogsz csalódni! Quadozz a sivatagban, indulj kite-ozni, siklóernyőzni, mélytengeri horgászatra vagy sziklamászó túrára.