Az Amerikába utazók kedvenc elfoglaltságai közé tartozik a monumentális nemzeti parkok meglátogatása. Most egy applikáció segítségével azok számára is közel kerül a végtelen nyugalom élménye, akik még nem tapasztalták meg az amerikai nemzeti parkok hangulatát személyesen, vagy visszavágynak az óriási fák és a kilométer mély völgyek világába.

A National Park Foundation és a Headspace együttműködésében a meditációs alkalmazás új, nemzeti parkok inspirálta tartalmakat vezet be, amelyek segítenek a felhasználóknak eljutni olyan helyekre, mint a Grand Canyon a Yosemite vagy a Zion Nemzeti Park,  legalábbis gondolatban.

yosemite-nemzeti-park-latkep-usa

A természetben tartózkodás számos egészségügyi előnnyel jár

A természetben való tartózkodás számos mentális egészségügyi előnnyel jár. Csökkenti a stresszt, javítja a közérzetet, és még nagyobb célt vagy értelmet adhat az ember életének. Az appban meditációs és tudatossággal kapcsolatos gyakorlatokat végezhetünk, melyek előnyei között többek között a fokozott koncentrációt, a rugalmasságot, és világ kizárását tapasztalhatjuk.

Az egyes nemzeti parkokba vezetett meditáción, “leeresző” gyakorlatokon és alvás segítő történeteken keresztül juthatunk el. Az immerzív élmények többsége hang alapú, de vannak meditációk, amelyek a parkokat bemutató mozgóképes videókat is tartalmaznak.

Látogatásra ösztönöz

A kezdeményezés célja a felhasználók mentális jólétének növelése mellett a parkokra való figyelemfelhívás is: Aki hangjaik, képeik, atmoszférájuk segítségével pihen, nagyobb eséllyel akarja majd személyesen is meglátogatni őket, és fogja a védelmüket valamilyen formában támogatni.

Először a Joshua Tree, a Yosemite és Zion Nemzeti Parkok érhetők el, majd további három helyszín következik. Az applikáció 7-14 nap próbaidőszakot tartalmaz, mely során ingyenesen lemondható.

A Morton’s legnépszerűbb útjai közé tartozik a nyugati partvidék nemzeti parkjait is érintő Nyugati Panoráma út, mely során a Yosemite és Grand Canyon felejthetetlen látványa is utasaink elé tárul.