Utolsókat rúgja a nyár, a levelek már hullanak, hamarosan itt a színpompás, majd pedig a hideg és szürkeárnyalatos ősz.  Szeptember elejével kezdenek kifutni az időből, pontosabban a kedvező árú, jó ár-érték arányú szállásokból és repülőjegyekből azok, akik idén télre vagy jövő kora tavaszra "télből nyárba" trópusi utazást terveznek.

Válaszolj néhány kérdésre, és máris kapod a számodra legjobb ajánlatokat → https://tinyurl.com/telbol-nyarba
Karácsonyi csoportos utazás a fantasztikus mexikói Yucatán-félszigetre, Cancúnba → https://bit.ly/cancun-mexiko-karacsony
Karácsonyi csoportos utazás a napfényes Floridában → https://bit.ly/floridai-karacsony

Tippjeink a legjobb árú téli nyaralásért

 1. Mikor a legjobb utazni? Muszáj utánajárni, hogy milyen a vágyott hónapokban az adott ország vagy régió időjárása. A főszezonok jó iránymutatást jelentenek, de sok esetben ezek előtt és után is remek időjárás mellett, de jóval kedvezőbb áron utazhatunk
 2. Mennyit tervezünk költeni? Érdemes előre eldönteni a teljes, utazásra szánt keretet, és akár ez alapján módosítani az igényeket. Az idei téli szezonra rohamosan fogynak a jó árú helyek, érdemes résen lenni. Részletesen lejjebb.

   A számolásban sokat segíthetnek az előre összeállított utazási csomagok, melyek minőségi szállást, repülőjegyet és transzfert is tartalmaznak. Nézz körül a https://mortons.hu/top/maldiv-szigetek oldalon kiemelkedően jó ajánlatokért. Például **** Maldív-szigetek teljes csomag ellátással 470 500 Ft/fő-től

 3. Úti cél és repülőtér preferenciák. A pénzünk többet ér Dominikán, mint a Seychelle-szigeteken. Ha nincsen nagyon erős preferenciánk, érdemes tájékozódni a legnépszerűbb úti célok között, mert hasonló minőségért és szintén tökéletes tengerpartokért egyik helyen jóval többet fizetünk, mint a másikon. Ugyanez igaz lehet az indulási repülőterekre is: Jelentős eltérés lehet Bécs és Budapest között, amelynek érdemes utána járni.
 4. Fontos a jó szállás. Valószínűleg a szállás lesz telelésünk legnagyobb tétele, amelyen mindig lehet faragni, de nem biztos, hogy megéri. A trópusi élményünk jelentős részét a szállás adja majd, ezért érdemes olyat választani, amelyre évek múltán is örömmel gondolunk vissza.
 5. Gondolkodjunk előre a programokkal. Főszezonban gyorsan betelhetnek a legjobb programok, ezért érdemes előre tájékozódni, és akár előre foglalni az interneten vagy utazási iroda segítségével.
 6. Egészség és biztonság. Az egyik legfontosabb pénzügyi tanács, hogy figyeljünk az egészségünkre mind az utazás előtt, mind megérkezés után. Leggyakoribb hiba, amit a trópusokra érve elkövetünk, hogy nem figyelünk eléggé a fényvédelemre, és ezért tökéletes idilli környezetben és nyugalomban szenvedünk napokon keresztül a vörösre égéstől. Némileg ront az élményen. Kalap/sapka+naptej kötelező! 

  Ugyanez igaz a kihelyezett figyelmeztető táblák utasításaira is. A veszélyes hullám vagy áramlat nem játék, a cápa és a tüskés rája nem játék. Mindig tartsuk be a szabályokat magunk és családunk biztonsága érdekében.

Jellemzően a hazai nyár végével, a kinti főszezon kezdete előtt előtt 3-4 hónappal éri el a kedvelt úti célok foglaltsága azt a szintet, amikor már néhány hét kivárás is jelentős drágulást okoz a vágyott telelés költségeit tekintve. De mely célpontok ezek? Nézzük a kedvelt trópusi úti célok főszezonjait!  

Főszezon a kedvelt "télből nyárba" úti célokon

maldív bungaló szállás

Az utóbbi évek kedvenc "télből nyárba" desztinációi között kiemelkedik a Karib-tenger és az Indiai-óceán, Délkelet-Ázsia úti céljai közül pedig egy ország magasan kiemelkedik. Az utazás foglalásának sürgősségét az adott hely csúcsszezonjának ismeretében lehet megmondani. 

 • Maldív-szigetek: decembertől áprilisig
 • Mexikó, azon belül a népszerű Riviera Maya (Cancún, Playa del Carmen, Tulum): novembertől április elejéig
 • Zanzibár: A főszezon a mi nyárunkkal és koraőszünkkel esik egybe, de kedvelt időszak még a "kis főszezon" december-február vége közötti időszak
 • Dominikai Köztársaság: decembertől áprilisig
 • Seychelle-szigetek: július-augusztus és december-január a két legnépszerűbb időszak
 • Dél-Florida: december közepétől április közepéig, de érdemes az amerikai egyetemek tavaszi szünetét, a "Spring Break"-et elkerülni mind itt, mind Cancúnban és a Punta Canán. Ez idén február végétől április elejéig tart, a csúcs várhatóan március közepén lesz.
 • Thaiföld, például a népszerű Phuket szigete: november és április között, ebből decembertől február végéig a legnépszerűbb

Érdemes időben zárolni az árakat

thaiföld hajók sziklák tengerpart

Az utóbbi évek egzotikus "télből nyárba" szervezéseink és foglalásaink tapasztalata, hogy szeptember elejétől, a hirtelen megugró globális érdeklődés miatt 1-2 hét alatt akár 20%-os áremelkedés is tapasztalható a fenti népszerű szigeteken és régiókban. 

Az áremelkedés egy dolog, a legjobb ár-érték arányú helyek elfogyása pedig egy másik probléma. Ha idénre vagy jövő év elejére telelést terveztetek, érdemes megejteni a foglalást, hogy ne kelljen sokkal drágábban vagy egy évet várva utazni. 

Válaszolj néhány kérdésre, és máris kapod a számodra legjobb ajánlatokat → https://tinyurl.com/telbol-nyarba
Remek ár-érték arányú utazási csomagok minőségi szállással, repülpjeggyel, transzferrel 198 500 Ft/fő-től → https://mortons.hu/top