A Yucatán-félsziget Mexikó idilli trópusi paradicsoma a Karib-tenger partján, mely óriási népszerűségnek örvend nászutas desztinációként is romantikus pálmafás partjainak, ezeréves romvárosainak, színes koloniális településeinek és a világszínvonalú, modern szolgáltatásainak köszönhetően.

Részletes útmutatónk a Yucatán-félszigethez autóbérléssel, látnivalókkal, árakkal, biztonsággal: https://mortons.hu/cancun-yucatan-utazasi-utmutato-arak-latnivalok-autoberles

6 érvünk következik a mexikói, és azon belül a yucatáni nászút választása mellett:

Tökéletes tengerpartok

Itteni strandok és tengerpartok a világ legjobbja közé tartoznak. Egész évben tökéletes a víz, a vízi élővilág lélegzetelállító, a képeslapra illő pálmafák és a fehér homok tökéletes helyszínt biztosítanak az esküvő utáni jól megérdemelt leengedésre és a közös életetek tervezgetésére. 

Gazdag történelem és kultúra 

A maja civilizáció központjaként a Yucatán gazdag és nyugodtnak nem mondható történelemmel bír. Keressétek fel személyesen a világ egyik csodáját, Chichen Itza ősi romjait, vagy irány Tulum ikonikus tengerparti romvárosa!

A régió gyarmati múltját Merida, Valladolid vagy Izamal színes utcáin való barangolás során ismerhetitek meg leginkább, ahol látványos építészeten túl a helyi gasztronómiai fogásokkal is kötelező megismerkedni.

Cenoték

A Yucatán-félsziget egyedülálló cenotéiről, kristálytiszta vízzel teli természetes víznyelőiről híres. A karsztos vidék gyöngyszemei egykor az életet és a halált jelentették, ma pedig népszerű helyszínek fürdéshez, hűsöléshez, kötelező fotókhoz és akár búvárkodáshoz is.

Több mint 6000 cenote található a félszigeten, köztük a legnépszerűbbek az Ik Kil, Dos Ojos és Gran Cenote. Ne hagyjátok ki ezt a különleges élményt!

Gasztronómia

Ha itthon kedveled a mexikói konyhát akkor azért, ha nem, akkor meg azért érdemes belemerülni a helyi fogások legmélyebb bugyraiba! 

A mexikói konyha gazdag ízeiről és egyedi összetevőiről híres, és ez alól a félsziget sem kivétel. A teljesség igénye nélkül néhány kipróbálandó fogás: Cochinita pibil (citrusfélékben és fűszerekben pácolt lassan sült sertéshús), a sopa de lima (lime leves) és a panuchos (babbal töltött és különféle összetevőkkel megtöltött sült tortilla).

Persze Cancúnban és az összes többi turisztikai központban a nemzetközi fogások változatos kínálata is elérhető, de nagy hiba lenne nem megkóstolni a friss helyi alapanyagokból készülő helyi ízeket.

Extrém élmények

Nincs nászút életre szóló élmények nélkül, ebben pedig a félsziget remek adottságai lesznek segítségetekre: A sznorkelezés alap, a búvárkodás a színpompás korallzátonyok mentén már kevésbe.

A félsziget partjainál található a világ második legnagyobb korallzátonya. Dzsungeltúra, quados túra, mélytengeri horgászat, drótkötélen suhanás és még száz más tevékenység vár titeket.

Kimagaslóan jó ár-érték arány

Mexikó és a Yucatán-félsziget nemzetközi viszonylatban az egyik, ha nem a legjobb ár-érték aránnyal bír a trópusi nászutas desztinációt keresők számára, különösen gazdag program-, látnivaló és gasztronómiai kínálat mellett.

Nászutas útiterv 7 napra, bérelt autóval

Részletes útmutatónk a Yucatán-félszigethez autóbérléssel, látnivalókkal, árakkal, biztonsággal: https://mortons.hu/cancun-yucatan-utazasi-utmutato-arak-latnivalok-autoberles

  1. nap: Érkezés Cancunba – A szálloda és a strand felfedezése, pihenés
  2. nap: Beach nap – Napozás, vízi sportok és egy romantikus vacsora a tengerparton
  3. nap: Chichen Itza egynapos kirándulás – A híres maja romok kötelező meglátogatása. Úton vissza fürdőzés az Ik Kil cenotéban
  4. nap: Tulum és Coba – Nézzétek meg Tulum romjait, és másszatok fel cobai Nohoch Mul piramisra
  5. nap: Kirándulás Valladolidba – Járjátok be a színes gyarmati város utcáit és merüljetek a Zaci cenotéba. Ne hagyjátok ki a gasztronómiai utazást egy népszerű helyi étteremben
  6. Xel-Há Park – All-inclusive nap a népszerű öko-kalandparkban sznorkelezéssel, csúszdákkal, delfinekkel és lamantinokkal. Ez egy népszerű családi desztináció, ezért alternatív programmal is készültünk: Isla Contoy és Isla Blanca vezetett túrán Cancun közelében, vagy Cozumel szigete hajóval
  7. nap: Isla Mujeres – Az utolsó napon irány komppal a szigetre, majd búvárkodás és lazítás a tengerparton. A világ egyik legjobb bálnákkal és a cetcápákkal való találkozásra. 

Jó szórakozást és sok boldogságot kívánunk!