Dél-Afrika, a Viktória-vízesés és Mauritius

Körutazás Dél-Afrikában, Mauritius, Zambia, Körutazás Zimbabweban, Körutazás Dél-Afrikában, Mauritius, Zambia, Körutazás Zimbabweban, Dél-Afrikai Köztársaság, Mauritius, Zambia, Zimbabwe

2019-03-14 – 2019-03-29

16 nap / 13 éj
  • Hotelkategória Program szerint
  • Utazás módja Repülő
  • Ellátás leírás szerint
  • Hivatkozási szám 189651
  • utazás típusa Üdülés
  • utazás típusa Egzotikus út
  • utazás típusa Körutazás
  • utazás típusa Körutazás+Üdülés

Az utazás részletei

Előfoglalási kedvezmény:
3 hónappal indulás előtt: 65 000 Ft/fő
2 hónappal indulás előtt: 32 500 Ft/fő

Csoportos körutazás tengerparti pihenéssel

Egy csipet történelem, lélegzetelállító szépségű tájak a kanyonoktól a Krüger szavannáin és a Jóreménység fokon át a világ egyik legnagyobb vízeséséig, szafarik, borkóstolók, ez mind Dél-Afrika! A jól megérdemelt pihenést pedig az Indiai-óceán egyik legszebb szigetén, Mauritiuson élvezhetik!


Dátum:
2019. március 14-29.
Időtartam:
16 nap/13 éj
Utazás
: Menetrend szerinti repülőjáratokkal
Repülési idő:  kb. 15 óra,
Elhelyezés: 3* szállodákban és lodge-okban
Ellátás 13 reggeli, 2 piknik ebéd, 4 vacsora
Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.
Minimum létszám: 20 főProgramleírás

1. nap: utazás Fokvárosba

Indulás Budapestről a kora délutáni órákban, utazás dubaji átszállással Fokvárosba, éjszaka a repülőn.


2. nap: Fokváros


Érkezés Dél-Afrikába a déli órákban, transzfer a szállodába. Délután máris a rendkívüli földrajzi adottságai révén a világ egyik legszebbnek tartott városának felfedezésére indulunk. A városnézés során a Company’s Garden parkot és a környező történelmi épületeket, a színesre festett teraszos épületeiről ismert Bo Kaap negyedet és a Victoria&Alfred Waterfront bevásárló és szórakoztatóközpontját érintjük. Szállás Fokvárosban (3 éj).

 

3. nap: Fokváros

Délelőtt utazás a világ legmeredekebb drótkötélpályás felvonójával a Fokváros látképét meghatározó Tábla-hegyre, ahonnan csodás kilátás nyílik a városra (rossz idő esetén a program elmaradhat). Délután kirándulás a Stellenbosch borvidékre borászat-látogatással és borkóstolóval.

 

4. nap: Fok-félsziget    

Egész napos kirándulás a lenyűgöző Jóreménység-fokához. Az út a vadregényes Chapman’s Peak Drive-on keresztül vezet az Atlanti- és az Indiai-óceán találkozásához. Fogaskerekűvel juthatunk fel a több száz éves világítótoronyhoz, hogy gyönyörködhessünk a fantasztikus látványban. Megállunk a Boulders Beach pingvinkolóniájánál, Hout Bayben kihajózunk a fóka-szigethez (időjárás függvénye), ahol számtalan fóka sütkérezik a sziklákon, majd látogatást teszünk a Kirstenbosch botanikus kertben.

 

5. nap: utazás a Krüger Nemzeti Parkhoz

Délelőtt transzfer a repülőtérre, elutazás Nelspruit városába, Mpumalanga tartományba. Transzfer a mesés természeti környezetben fekvő szálláshoz, délután szabad program. Szállás a Krüger Nemzeti Park környékén (2 éj).

 

6. nap: Krüger Nemzeti Park

Egész napos szafari program a Krüger Nemzeti Parkban piknik ebéddel. A világ egyik legrégebbi és legismertebb parkjában találkozhatunk Afrika nagyvadaival, oroszlánok, leopárdok, elefántok, bölények és orrszarvúak mellett impala, gnú, és zebra csapatokat, zsiráfokat, vízilovakat, krokodilokat és különböző antilop fajtákat is láthatunk.

 

7. nap: Panoráma út

Reggeli után utazás Mpumalanga tartomány gyönyörű tájai között, a híres Panoráma úton utazunk Pretoria felé. Látogatás a Bourke’s Luck Potholes izgalmas sziklaképződményénél majd csodálatos kilátást tekinthetünk meg a God’s Window elnevezésű hegygerincen és a Three Rondavel zulu kunyhókra emlékeztető szikláira a Blyde River kanyon hegyvidékén. Szállás Pretoria környékén (1 éj).

 

8. nap: utazás a Viktória-vízeséshez

Délelőtt transzfer a johannesburgi repülőtérre, majd elutazás a zambiai Livingstone-ba. Látogatás a Zambia és Zimbabwe határán fekvő Viktória-vízesés (helyi nevén Mosi-oa-Tunya) zambiai oldalán. A vízesés az Unesco Világörökség része, a világ legszélesebb vízzuhatagával büszkélkedhet. A látvány életre szóló élményt ígér, ha szerencsések vagyunk, megpillanthatjuk a vízpárában felbukkanó szivárványokat is.  Délután transzfer a zimbabwei oldalra, szállás Victoria Falls központjában (2 éj).

 

9. nap: Chobe Nemzeti Park

Egész napos szafari program ebéddel a botswanai Chobe Nemzeti Parkba. A száraz Kalahári-medence és a bővizű folyók által határolt nemzeti park növény – és állatvilága rendkívül változatos, a legfőbb látványosságot az itt élő nagyszámú elefánt jelenti.

 

10. nap: utazás Johannesburgba


Reggeli után látogatás a Viktória-vízesés zimbabwei oldalán, majd transzfer a Livingstone-i repülőtérre. Visszautazunk Johannesburgba, délután panorámás városnézés során Johannesburggal és Sowetóval ismerkedünk. Szállás a Johannesburg elővárosában (1 éj).

 

11. nap: utazás Mauritiusra


Reggel transzfer a repülőtérre, elutazás Mauritius mesebeli szigetére. A délutánt már a tengerparti szállodában töltjük, szabad program. Szállás és vacsora Mauritiuson (4 éj).

 

12. nap: Mauritius


Szabad program, kikapcsolódás a tengerparton.

 

13. nap: Dél-Mauritius

Egész napos kirándulás a sziget belsejébe, első állomásunk Floreal, a kreol építészeti emlékeiről ismert, élettel teli kereskedőváros. Látogatás a Trou aux Cerfs elnevezésű vulkáni kráternél, melynek pereméről lenyűgöző kilátás nyílik a sziget nagy részére. Továbbutazás a Fekete-folyó szurdokhoz, ahol különleges madarak és növények számtalan fajtájával találkozatunk. Ebéd a Bois Cheri teaültetvényeknél. A túra végén Chamarel, a „Hétszínű Föld” egyedülálló vulkáni képződménye és a hasonló nevű vízesés kápráztatja el a természet kedvelőit.

 

14. nap: Mauritius

Szabad program, kikapcsolódás a tengerparton.

 

15. nap: Mauritius

Egész napos szabad program (délben kijelentkezés a szobából, de lehetőség a szálloda közös tereinek és a tengerpart használatára, zuhanyzási lehetőség), este transzfer a repülőtérre, elutazás Dubajba az éjszakai órákban.

 

16. nap: érkezés Budapestre

Reggel továbbutazás Budapestre, érkezés a déli órákban.

x
A részvételi díj tartalma: repülőjegyek, szállás 13 éjszakára a megadott ellátással, programok, belépőjegyek a nevezetességekhez, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték: kb. 249 000 Ft/fő, zambiai és zimbabwei vízum (UNIVISA): 50 USD/fő, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, borravalók.