Úti célok, ahová most is szabad az út

Fly and Drive utak

Két szóval: repülj és vezess!

A fly and drive olyan utazást jelent, amely során gazdagodunk a repülés és a vezetés élményével egyaránt. A repülést azért ajánlott választanunk, mert általa akár egy-két órán belül eljuthatunk a világ nagyon sok pontjára, és aztán a repülőtértől az előre kiválasztott típusú és felszereltségű, már előre lefoglalt bérautóval folytathatjuk az utazást, kezdődhet a nyaralás. A kormány mögött már csak annyi a dolgunk, hogy megkeressük az utazási iroda által lefoglalt szállodát, vagy nyaralót ahol majd meg fogunk szállni, s ahonnan a bérelt autónkkal utunkat tovább folytathatjuk az egyénileg vagy az utazási iroda által szervezett programok szerint.

Miért ajánlott a fly and drive utazáshoz utazási iroda?

Első hangzásra talán egyszerűnek tűnhet autót bérelni, hiszen napjainkban számtalan autókölcsönző cég kínál nekünk jobbnál jobb lehetőségeket. Azonban az autó bérlése más feltételekkel történhet belföldön, mint valamely idegen országban és bármennyire tájékozottnak vagy rutinosnak is gondoljuk magunkat az autókölcsönzéssel kapcsolatban, mindjárt a legegyszerűbbnek gondolt papírmunka kapcsán felmerülhetnek az első problémák, melyek megoldásához a helyszínen nem biztos, hogy tudunk számunkra megfelelő megoldást találni. Mindez a szervezést lassíthatja, vagy gátolhatja utunk sikerességét.

Mivel az utazáshoz nem elég autót kölcsönözni, még repülőjegyet és szállást is kell foglalni, valamint helyi programok, nevezetességek után kell járni, mindez sok szervezést, hozzáértő ügyintézést igényelne. Ez fárasztóvá teheti az utazás előkészítését, és csökkentheti magának az utazásnak az élményét. Ezek leküzdésében segít a MORTON'S Légi Utazási Iroda munkatársainak szakértelmével és tapasztalatával, így Önnek már csak a kormányt kell megragadnia és irány a gondosan megtervezett úti cél.

Kiknek ajánlottak a fly &drive utak?

A fly and drive utakat elsősorban azoknak ajánljuk, akik nagyon sokat szoktak vezetni és élvezik ezt, hiszen így a kirándulás során is velük maradhat a vezetés élménye. Mindez külföldön, ahol, mint tudjuk kicsit más morál és helyi szokások érvényesülnek a közlekedésben, gondoljunk például a dél-európai népek tüzes habitusára vagy az angliai fordított közlekedésre. Az utazás előtt mindenképpen ajánlott tájékozódni a helyi közlekedési szabályok sajátosságairól és a közlekedési jelzésekről. Egy ilyen utazás során a vezető sok olyan vezetési tapasztalatot is szerezhet, melyet itthon később jól tud alkalmazni a mindennapi vezetés során. Arra mindig ügyeljünk, hogy a szabályokat külföldön is pontosan tartsuk be, hiszen mint turisták nem mentesülünk a vétségért fizetendő bírság megfizetése alól.

Az ilyen ilyen típusú utak másik nagy előnye, hogy az utasok az út során végig önállóak lehetnek. A meglátogatott országot egyénileg összeállított programjuk szerint teljesen felfedezhetik, vágyaiknak érdeklődésüknek megfelelően.

Milyen szolgáltatásokat tartalmaz?

A fly and drive utazások esetében, miután az utas megérkezett a célországba, ott vagy egy általános, utazási iroda által tervezett útvonalterv vagy egyéni útvonal szerint kirándulhat.

Fix programoknál szolgáltatásaink:

  • szállásfoglalás: minden megállónál biztosítunk Önöknek szállást, étkezést. Arra is van lehetőség, igény szerint, hogy ha nem a szállodán belül szeretnének étkezni, hanem inkább egy helyi éttermet választanának, Irodánk az Ön elképzelésének leginkább megfelelő lehetőséget fogja ajánlani, ha például valami kifejezetten helyi specialitást szeretnének megkóstolni, vagy akár egy hangulatos reggelit szeretnének elkölteni.
  • az adott időszakra programajánlatot készítünk
  • térképekkel segítjük útját,
  • útvonaljavaslat,
  • adott környékről, országról fontos információkat és tudnivalókat adunk,
  • főbb nevezetességekről tájékoztatást nyújtunk,
  • kötelező biztosítás,
  • nemzetközi jogosítvány: segítünk igényelésében, bár az Európai Unió országaiban többnyire már nincs szükségünk rá, viszont előfordulhat, hogy maguk a kölcsönző cégek mégis kérik a meglétét.

Milyen autót érdemes egy ilyen úthoz bérelni?

Mivel az autót többnyire az út teljes idejére kölcsönözzük, legyünk igen alaposak, körültekintőek a felszereltségének, beállításainak kiválasztása során Egy ilyen típusú utazás alkalmával esetleg célszerű automata sebváltós autót bérelni, de természetesen mindenki a számára megfelelőt kérheti. A bérautók manapság már szinte minden extra felszereltséget tartalmazhatnak, mint például légkondicionáló, ülésmelegítő, az autó típusától függetlenül is. Vannak olyan gépkocsivezetők , akik kimondottan egy adott márkához ragaszkodnak, míg mások szándékosan olyan autót bérelnek, próbálnak ki, amilyet eddig még soha nem vezettek.

Ilyenkor feltétlenül győződjön meg arról, hogy a kibérelt autóban mellékelve van egy kézikönyv, mely tartalmazza az autó kezelésével kapcsolatos fontos tudnivalókat. Igény szerint segítünk elintézni azt is, hogy az út során többen is vezethessék az autót. Még az utazás előtt mindenképpen tisztázni kell, hogy kik is lesznek azok, akik vezetik majd a járművet, hiszen országonként változik például a vezetési korhatár, és előfordulhat, hogy az autókölcsönző cégek plusz díjat számítanak fel, ha nem csak egy sofőr lesz.

Visszaadáskor a bérleti időtartamra feltétlenül figyelemmel kell lenni, késni csak maximum az úgynevezett türelmi időszakon belül célszerű, a bérlet autót mindenképpen a kiadáskori állapotban lehetőség szerint feltankolva kell visszavinni, hiszen plusz díjat számolhatnak fel az eltéréskért vagy, ha nem teljesítettük az előre megkötött szerződésben foglaltakat. A bérautókat általában ugyanazon a kirendeltségen kell leadni, ahol azokat felvették, azonban előzetes megállapodás esetén, más kirendeltségen történő leadás is lehetséges, ami például egy hosszabb utazás esetén jogos igény lehet. Ezekben és minden más felmerülő kérdés megoldásában segítünk, annak érdekében, hogy az Ön nyaralását tényleg ne rontsa el semmi sem, s az tényleg egy kellemes, maradandó élmény legyen.

Tekintse meg utazási ajánlatainkat online utazási központunkban!

 

Megtekintett ajánlatok
Legnépszerűbb oldalaink