Úti célok, ahová most is szabad az út

Egzotikus utak

Útjaink egzotikus helyekre

Amint meghalljuk azt a jelzőt, hogy egzotikus, legelőször a távol-keleti országok juthatnak eszünkbe különböző kultúráikkal, tengereken, óceánokon fekvő kisebb- vagy nagyobb szigetcsoportokkal, és csodálatos fehér homokos tengerpartok pálmafáikkal. Az sem ritka, hogy az Ezeregyéjszaka meséinek varázslatos helyszíneit képzeljünk magunk elé. Egy egzotikus útnak éppen ez a lényege, hogy olyan helyszínekre látogassanak el Önök, ahol addig csak képzeletükben jártak. Az egzotikus utak számos csodálatos látnivalót kínálnak, a misztikus és monumentális ókori építményektől egészen a hatalmas és eleven trópusi esőerdőkig.

Elsősorban olyan országokat illetünk az egzotikus jelzővel, amelyek kultúrája, földrajzi adottsága teljesen eltérőek, és így azok biztosan nem a megszokott nyaralási, utazási élményt kínálják számunkra. Az utazás nevében is szereplő egzotikus táj, gyakran távoli különleges és felejthetetlen célpontok felkeresésére utal, mint például:

Mexiko

Ha meghalljuk ennek az ország a nevét, ez a két szó biztosan eszünkbe jut, sombrero és tequila. De nem kizárólag a nemzeti itala tette híressé ezt az országot, hiszen gondoljunk csak a történelmének sokszínűségére, az indián falvakra, a titokzatos azték piramisokra, és "eltűnt" városaira. Nincs olyan ember, akit mindezek ne csábítanának.

Dominikai Köztársaság

A Karib-tenger csupán második legnagyobb szigete, mégis sokkal többen ismerik, mint Kubát, szépsége minden odalátogatót lenyűgöz. Ezt az igazán egzotikus, trópusi paradicsomot Kolombusz Kristóf fedezte fel, s azóta is kedvelt fehér homokos partja, kókuszpálmafái és nem utolsó sorban klímája miatt.

Brazília

Nagyon sokan a csodák országának nevezik, hiszen partvidéke, magas hegyei, az Amazonas-medence nem kevés meglepetést tartogat. Sokáig az európaiaknak magát a földi paradicsomot jelentette sokszínűsége és vonzereje miatt. Rengeteg programot kínál az oda utazó turistáknak, gondoljunk csak a híres Rioi karneválra.

Marokkó

Lenyűgöző királyi városok, varázslatos paloták, hatalmas mecsetek, csodálatos kertek és hagyományőrző kézművesek világa. Azt mondják rá, hogy a "legnyugatibb Kelet", ahol találkozik a romantikus mesevilág a modern valósággal. Változatossága földrajzi adottságaiban is megmutatkozik, a végtelennek tűnő homoksivatagból az Atlasz-hegység hósipkás csúcsai között érkezünk meg az óceán partra.

Egyesült Arab Emirátusok: Dubai

Mintha a XXI. század Ezeregyéjszakájába csöppennénk. A luxus, az emberi kreativitás határtalansága és az egzotikum egyedülálló keveréke. A tenger, a sivatag és a csodálatos monumentális építmények látványa mindenkit rabul ejt. S ne feledjük, az utazás során magát az egész világot megláthatjuk egyedülálló sziget együttese révén.

Seychelle-szigetek

Az Indiai óceán gyöngyszemei. Állat- és növényvilágának megóvására nagy figyelmet fordítanak, hiszen különleges és ritka állatfajok élnek itt, gondoljunk például a seychelle-i pápaszemes-madárra, az aldabrai drongóra. De óriási pálmafái, homokos tengerpartja, és a türkizkék óceán teszik igazán egzotikussá ezeket a szigeteket.

India

A kígyóbűvölők, fakírok, repülő szőnyegek, és a fűszeres illatú füstölők országa. Ki ne hallott volna már történelméről, vallásai sokaságáról, művészetéről, a világ legmagasabb hegyéről, a Himalájáról. Hisznek a természet istenítésében, gondoljunk csak a hatalmas templomaikra. Paloták és császári síremlékek, mecsetek őrzik hűen mai napig időszámításunk előtti művészetüket. Szent állatuk a tehén, ami szabadon közlekedik az utcákon, ez náluk a természetes.

Kambodzsa

Az Indokínai-félszigeten fekszik Kambodzsa. A templomvárosok, az építészeti csodák, a tánc és a legendák országa. Van egy szív alakú medencéje, de területének háromnegyedét erdők borítják. Állatvilága sokszínű, találhatunk elefántokat, leopárdokat, különleges madarakat, mint például a pelikán, vízityúk, s nem ritkák a kígyók sem. Mégis inkább homokkőből faragott domborművei, szobrai tették híressé. A monumentális templomok és a táj szépsége, különlegessége teszi meséssé, egzotikussá az országot.

Fülöp-szigetek

Magellán volt az első európai, aki itt partra szállt. 7107 sziget tartozik hozzá. Igazi egzotikus ázsiai nyaralást biztosít az odalátogatók számára. Nyugalom, béke, színek, trópusi virág illatok és óriási pálmaligetek jellemzik. Új és ismeretlen ízek világa és a gyönyörű, hosszan elnyúló tengerpartjai sétányai, strandjai mindenkit elkápráztatnak. Vendégszeretetből sincs hiány, hiszen nagyon kedvesek a helybeliek a turistákkal.

Indonézia

Pálmafás tiszta strandok és trópusi őserdők felemás világa. Vallási sokszínűsége megmutatkozik művészetében és építészetében egyaránt. Templomok, kőszobrok mesélnek a történelemről, a batikolás művészete pedig a tradíciók szeretetéről. Ha ide látogatunk el, biztosak lehetünk benne, hogy egy igazi kincset fedezhetünk fel.

Kiknek ajánlott?

Ezekből a rövid ízelítőkből is látszik, hogy egy ilyen utazás valóban nem hétköznapi kalandokat és izgalmas látnivalókat kínál számunkra, éppen ellenkezőleg, olyan felfedezéseket nyújt, mely során rövid időre bepillanthatunk az adott terület kultúrájába, hétköznapjaiba. Úgy érezhetjük magunkat egy ilyen utazás során, mint Alice Csodaországban.

Olyan személyeknek ajánljuk, akik szeretik a különlegességeket, a szokatlan és egyben csodálatos látnivalókat, a bőséges programkínálatot, kalandokat, a kényeztetést és nem utolsó sorban az egzotikus környezetet, mely elvarázsol, és teljes mértékben kikapcsol bennünket az út ideje alatt. A MORTON'S Légi Utazási Iroda munkatársaink szakmai tapasztalatával és hozzáértésével segíti Önöket, hogy közösen, egy olyan utat válasszunk ki, a honlapon található ajánlatok közül, mely a legmegfelelőbb.

Tudta…?

Tanulmányaink során megtanultuk, hogy a középkorban létezett egy selyemút, amely a távol keleti országokat kötötte össze Európával. Igaz, ez az út egyfajta "híd" szerepét töltötte be a keleti és nyugati gazdasági és kulturális cserekapcsolatokban, s ezáltal jelentősen befolyásolta az európai kultúrát, fejlődést. Napjainkban ennek a kifejezésnek a jelentése annyiban módosult, hogy az egzotikus utakat tekinthetjük a XXI. század selyemútjainak. Természetesen az út során mi nem üzlet és kereskedelem miatt utazunk, hanem mert szeretnénk felfedezni a csodálatos környezetet, és egy "ismeretlen" keleti kultúrát.

Mire figyeljünk útunk során?

Természetesen, minden, az úttal kapcsolatos információt megadunk Önöknek, legyen szó akár a vízumügyintézésről, az Ön igényeinek legmegfelelőbb szállodáról, változatos programokról, kötelező védőoltásokról. Hiszen egy-egy ilyen úthoz hozzátartoznak a védőoltások is, amelyek ahhoz szükségesek, hogy egy európai klímához szokott ember szervezete ellenálljon a helyi fertőzéseknek. Célszerű az utazás előtt már jó néhány hónappal felvenni a szükséges védőoltásokat. Fontos, hogy az orvos által előírt oltásokat megkapjuk, a szaktanácsot meghallgassuk. Tájékozódjuk arról, hogy a hazaitól mennyire tér el például a vezetékes ivóvíz minősége, iható e, hiszen sok helyen nem ajánlott csakis palackozott ásványvizet fogyasztani. Nem árt ha utána nézünk, érdeklődünk a helyi ételekről és elkészítési módjaikról, a higiéniás körülményekről, hiszen egy fertőzés, allergia elronthatja az egész nyaralás élményét.

Tekintse meg utazási ajánlatainkat online utazási központunkban!

Megtekintett ajánlatok
Legnépszerűbb oldalaink