fb pix
mortons travel

24 órás villámajánlatok Karácsonyra! / New York szilveszter / Karácsonyi vakáció Mexikóban 

Namíbia, Botswana és a Viktória-vízesés kiscsoportos körutazás 2024.03.04-20.

17 nap
idén 0 alkalommal

2 290 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

 • ÚT TÍPUSA
 • Egzotikus út, Körutazás
 • HOTEL BESOROLÁS
 • Program szerint
 • ELLÁTÁS
 • leírás szerint
 • HIVATKOZÁSI SZÁM
 • 600498

Leírás:

Számtalan csodás hely van a világon, de semmi sem érhet fel Namíbia végtelen horizontjával, a Namib-sivatag vörös homoktengerével (UNESCO Világörökség helyszín), az Etosha Nemzeti Park vadgazdagságával, a Caprivi és Chobe vidék páratlan vízparti élőhelyeivel és a Föld hét természeti csodái közt számon tartott Viktória-vízeséssel. Fedezze fel velünk Afrika vitathatatlanul egyedülálló vidékeit, ismerje meg a Namíbiában élő helyi törzsek (Hererók, Himbák, Namák) életét, merüljön el a Chobe Nemzeti Park végtelen vidékén és ugorjon fejest a 'Füstölgő Mennydörgés' ámulatbaejtő világába.

Legyen a kontinens szerelmese! Afrika végtelenje csak Önre vár!

Az út kiemelkedő értékei:

 • Utazás az Ethiopian Airlines légitársaság kényelmes menetrendű járataival
 • Kis létszámú csoport
 • Utazás légkondcionált privát busszal
 • UNESCO Világörökségek az út során: Namíb-sivatag dűnetengere és Twyfelfontein sziklarajzai Namíbiában, a Viktória-vízesés Zimbabwében
 • Jó minőségű és elhelyezkedésű szállások
 • Látogatás a Viktória-vízesésnél a legbővizűbb, leglátványosabb időszakban
 • Lehetőség a BIG5 (elefánt, orrszarvú, kafferbivaly, oroszlán, leopárd) való találkozásra
 • Tapasztalt magyar idegenvezető a teljes út során

 

Programok:

2024. március 4. hétfő
Elutazás Bécsből egy átszállással Windhoekba az Ethiopian Airlines légitársaság menetrend szerinti járataival (Bécs - Addisz Abeba 22:10-06:30, Addisz Abeba - Windhoek 08:35-13:20).

2024. március 5. kedd
Érkezés Namíbia fővárosába kora délután, majd rövid buszos kirándulás a városban: megnézzük a Windhoek jelképeként ismert evangélikus templomot, az 1910-es években épült vasútállomás épületét, a kormányzósági palotát (Tintenpalast) és a Gibeon meteorit eső darabjaiból készült installációt. Szállás a Safari Court Hotelben 3+*.

2024. március 6. szerda
Kezdődik az igazi kaland! Útnak indulunk Földünk második legszárazabb sivataga, a Namib Sivatag felé. Útközben az ezen a vidéken honos nyársas antilopokkal (oryx) találkozhatunk, megállunk a Baktérítőnél, majd elérünk a sivatagban található első szállásunkra.

Este fakultatív naplemente túra és gyalogos esti kirándulás a sivatagban (snack és italfogyasztással). - Részletek és ár hamarosan.

Szállás és vacsora: Namib Desert Lodge.

2024. március 7. csütörtök
Korai reggelink után indulunk a világ legidősebb sivataga felé, hogy négykerék meghajtású terepjáróinkkal a nap reggeli sugaraival együtt érjük el Sossuvlei szikes időszakos tavát és a 150 méter magas 45. dűnét. Szabadidő fotózásra, dűnemászásra, majd átsétálunk a Dead Vlei (halott völgy) csontváz szerű, kiszáradt akáciái közé. Délután rövid túrát teszünk a Sesriem kanyonban: az átlagosan 30-40 méter magas sziklafalakkal övezett keskeny szorosban. Szállás és vacsora: Namib Desert Lodge.

2024. március 8. péntek
Ma továbbutazunk Swakopmund felé: útunk során elhaladunk a tekintélyt parancsoló Rostock-hegy mellett, átkelünk a Kuiseb-szoroson, hogy elérjük az Atlanti-óceán partján fekvő településeket. Első megállónk a flamingó és pelikán kolóniájáról híres Walvis Bay lesz.
Délután fotószünetet tartunk az óceánparti vörös homokdűnéknél, majd a kora esti órákban érünk a koloniális időket idéző épületeivel, pálmafás utcáival, remek éttermeivel és művészeti galériáival büszkélkedő oázisba, Swakopmundba. Szállás a Hansa Hotel szállodában.

2024. március 9. szombat
Délelőtt felfedezzük a városka főbb látnivalóit: sétálunk az óceánparti sétányon, megnézzük a drágakő múzeumot és a Martin Luther gőzöst. Ismerkedünk az ország különleges történelmével. Délután fakultatív 4x4 terepjáró túra a Sandwich Harbour környéki dűnék között. - Részletek és ár hamarosan.

2024. március 10. vasárnap
Elhagyjuk a városias környezetet és mielőtt Damaraföld hegyei közé indulnánk, megállunk a Cape Cross fókarezervátumnál. A terület a Dél-afrikai medvefókák egyik legnagyobb kolóniáinak egyike. Neve egy hatalmas kőkeresztből származik, melyet portugál telepesek emeltek a 16. században. Innen Twyfelfonteinbe tartunk: a völgyet őslakói, a damara törzs Uri-Ais, azaz szökkenő forrás néven emlegették, mára a forrás és a folyócska teljesen elapadt, látogatottsága viszont megnőtt az itt található, több, mint 2500 vésett sziklarajz miatt. Mi is felkapaszkodunk a barlangokhoz, hogy megcsodáljuk a páratlan alkotásokat. Szállás és vacsora: Twyfelfontein Lodge.

2024. március 11. hétfő
Az elkövetkező két napot Namíbia fő attrakciójának, az Etosha Nemzeti Parknak szenteljük.  A több, mint 20 000 km? területű park bozótjaiban számtalan antilopfajtával (gnú, nyársas- és vándorantilop, nagykudu), elefánttal, orrszarvúval és oroszlánokkal is találkozhatunk. Az időszak sajátossága a kölykeiket nevelgető anyák, remek fotótémát kínálnak! Szállásaink sajátossága, hogy a nemzeti park határain belül helyezkednek el, így lehetőség nyílik a napnyugta után és előtt vadlesre is. Szállás és vacsora: Okaukuejo Rest Camp.

2024. március 12. kedd
Ma Keletről Nyugatra haladva, zebracsordákat, oroszlánokat, zsiráfokat követve átszeljük a nemzeti parkot, majd búcsút intve a területnek a közelben töltjük az éjszakát. Szállásunk és vacsoránk a park területén található Namutoni Resort lesz. A szállásunk mellett található itatónál a park nyitvatartási idején túl, az esti órákban is gyönyörködhetünk a vadállatok látványában. Felejthetetlen élmény!

2024. március 13. szerda
Elhagyjuk Namíbia sivatagos vidékét, hogy az esténket már az Okavango-folyó körüli dús vegetációban tölthessük. Utunk során megnézzük a Föld legnagyobb ismert, egy darabból álló meteorit tömbjét, a Hoba meteoritot, majd ismerkedünk az angolai határ mentén élő Mbunzák életével. Szállás és vacsora a fantasztikus folyóparti környezetben található Hakusembe River Lodge-ban lesz.

2024. március 14. csütörtök
Délelőtt folytatjuk az utunkat a Caprivi sáv buja vegetációjában Botswana felé, hogy a Kwando-folyó partjára érve elfoglaljuk szállásunkat a Namushasha River Lodge-ban. Délután szabadprogram a fantasztikus fekvésű szálláson, ahol akár a teraszról is gyönyörködhetünk a változatos táj és állatvilág látványában. A Kwando-folyó a szomszédos Okavangóhoz hasonlóan sok apróbb csatornára bomlik és gazdag élővilágú mocsárrendszert alkot, de ahelyett, hogy eltűnne a Kalahári sivatagában, keletnek fordul, majd a Zambézibe torkollik.

2024. március 15. péntek
Ma Botswanába érünk, ahol  Afrika egyik legsűrűbb vadon élő állatállományának otthont adó Chobe Nemzeti Parkba látogatunk. A park legjobban talán hatalmas elefántpopulációjáról ismert. A parkban a becslések szerint 50 000 elefánt él, valószínűleg itt található Afrika legnagyobb sűrűségű állománya. Az itt élő elefántok az ismert fajok közül a legnagyobbak. Este hajóra szállva csodáljuk a folyó felett az afrikai naplementét. Szállás és vacsora a vízparti fekvésű Chobe Safari Lodge-ban.

2024 március 16. szombat
Délelőtt szabadprogram a szállás szolgáltatásainak, medencéinek felfedezésére. Délután félnapos vadles a park belső területeinek felfedezésére.

2024. március 17. vasárnap
Ma Zimbabwe földjére lépünk és gyönyörű szavannás tájon át érjük el Victoria Falls városát, ahol utolsó két éjszakánkat töltjük. A Viktória-vízesés (Mosi-oa-Tunya) két ország: Zambia és Zimbabwe határán található. Helyi elnevezése a makololóktól származik: és mennydörgő füstölgést jelent. A név onnan ered, hogy a víz száz méteres mélységbe alázúduló hangját háromszáz méteres párafüggöny kíséri. A Viktória-vízesés 1708 méter széles vízzuhataga a legszélesebb a világon, közvetlen környékét mindkét ország nemzeti parkká nyilvánította, és 1989 óta az UNESCO-Világörökség részeként nemzetközi védelemben is részesül. A vízesés érkezésünkkor teljes pompáját mutatja: az esős évszak végeztével ilyenkor a legnagyobb a vízállás a folyón. Délután közösen végigsétálunk a zimbabwei oldalon, ahonnan nagyszerű képeket készíthetünk a vízesésről. Szállás Cresta Sprayview Hotelben.

2024. március 18. hétfő
Egész napos szabadprogram a Viktória-vízesés környékén fakultatív programlehetőségekkel. A város számtalan kellemes kis kávézóval, remek éttermekkel és hatalmas kézműves piaccal várja az utazókat.

15 perces fakulatív helikopter túra a vízesés felett. - Részletek és ár hamarosan.

Fakultatív lovaglás a Viktória-vízesés körüli nemzeti parkban - Részletek és ár hamarosan.
A kora reggeli kb. 2,5-3 órás program során felfedezzük a vízesés körüli nemzeti park kevésbé ismert, távolabbi területeit is. Előzetes lovaglási tapasztalat nem szükséges.

Elérkeztünk afrikai kalandunk utolsó estéjéhez. Mi is lehetne méltóbb zárása kirándulásunknak, minthogy az utolsó afrikai naplementénket a Zambézi folyón hajózva csodáljuk meg!

2024. március 19. kedd
Délelőtti pihenőnk után transzfer a repülőtérre, majd hazautazás Bécsbe (Victoria Falls 13.00 - 21.30 Addis Abeba 23.55 - Bécs 05.15.).

2024. március 20. szerda
Érkezés Bécsbe a kora reggeli órákban.

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy a Bécs-Windhoek/Victoria Falls-Bécs útvonalon, átszállással
 • Szállás 14 éjszakára középkategóriás szállodákban, lodge-okban, kétágyas szobákban
 • Félpanzió a teljes út során
 • Kirándulások, városnézések, vadlesek program szerint különbusszal, belépőkkel
 • Nemzeti parkok díjai
 • Magyar idegenvezető a teljes út során

Az ár nem tartalmazza:

 • Vízumok és idegenforgalmi adók díját: Namíbiában ~80 USD vízumdíj (érkezéskor a helyszínen felvehető), Kaza Univisa a Botswana és Zimbabwe belépésekhez (50 USD)
 • Ajánlott borravaló (helyszínen fizetendő): 100 USD/fő

Egyéb tudnivalók:

 • Minimum létszám: 9 fő, a fakultatív kirándulásokon 6 fő.
 • Turistaként mindhárom országban legfeljebb 30 napig tartózkodhat magyar állampolgár. Az útlevélnek a hazautazás napjától számítva még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és legalább három, egymást követő üres oldalt kell tartalmaznia.
 • Kötelező védőoltásra nincsen szükség, mindemellett érdemes indulás előtt valamely oltóközpont munkatársával konzultálni (Országos Epidemiológiai Központ, Nemzetközi Oltóközpont) a javasolt lehetőségekről. A malária megelőzésére saját belátás szerint a Malarone nevű gyógyszer szedhető.
 • Az utazás teljes hossza kb. 2800 km. Namíbiában az utak minősége bár jó, sok helyen nem aszfaltozott, hanem földút, ami fáradtságosabbá teheti az utazást.
 • Egy felnőtt foglalása esetén egyágyas felár fizetendő. Az egyágyas felár: 180 000 Ft/fő
 • A fizetési és lemondási feltételek eltérnek az utazási feltételeinkben rögzítettektől: foglalás után a kötbér mértéke 120 000 Ft/fő, a hátralékfizetés határideje 2024. január 4. A hátralékfizetés után a kötbér mértéke 100%.
x Namíbia, Botswana és a Viktória-vízesés kiscsoportos körutazás 2024.03.04-20.

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

17 nap
idén 0 alkalommal

2 290 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok