fb pix
mortons travel

New York szilveszter / 6 érv a trópusi karácsony mellett

Uganda varázsa Csimpánzok és hegyi gorillák világa

RÉSZLETEK

 • ÚT TÍPUSA
 • Egzotikus út, Körutazás
 • HOTEL BESOROLÁS
 • Program szerint
 • ELLÁTÁS
 • Félpanzió
 • HIVATKOZÁSI SZÁM
 • 516252

Programleírás

1-2. nap: Budapest - Entebbe - Kampala (február 6-7.)

Utazás menetrend szerinti járattal, átszállással. Érkezés másnap kora hajnalban Entebbe-be. Továbbutazunk Kampalába, Uganda fővárosába, ahol elfoglaljuk szálláshelyünket. Rövid pihenő után Kampala városnéző programunk kezdetét veszi. Elsőként az Uganda Múzeumot keressük fel, ahol megismerkedhetünk az ország törzseivel és múltjával. Majd látogatást teszünk a Namugongo szentélyben, illetve a Kabaka Palotában. A napot tradicionális tánccal és zenét bemutató Ndere show-val zárjuk. Szállás Kampalában (1 éj).

Szállás: Latitude 0 Hotel vagy hasonló

3. nap: Murchison-vízesés Nemzeti Park (február 8.)

Reggeli után autóba szállunk és a Murchison-vízesés felé utazunk. Útközben megállunk a Ziwa Rhino orrszarvú menedéknél, ahol megnézzük, miként lehet a veszélyeztetett orrszarvúakat megóvni és védeni az orvvadászoktól. Délután megérkezünk a Murchison-vízeséshez, Uganda legnagyobb Nemzeti Parkjába. A vízesés a park legnagyobb attrakciója, ahová ,,fotószafarin" kívül az extrém horgászat kedvelői is szívesen ellátogatnak. A vízesést felülről is lehetőségünk lesz megtekinteni.
Szállás szafari lodge-ban (2 éj).

Szállás: Twiga Safari Lodge vagy hasonló

4. nap: Murchison-vízesés Nemzeti Park (február 9.)

Korai reggelink után folytatjuk szafarinkat. Lélegzetelállító tájon, szavannán és a Borassus-pálmaerdőn utazunk keresztül.
Murchison Nemzeti Park: Az Albert-tó és a Fehér-Nílus határolja több mint 5700 négyzetkilométeres területét. A parti élővilág nagyon gazdag: bivalycsordák, elefántcsaládok a parton és a vízben lubickolva, antilopok, oroszlánok, leopárdok, hatalmas nílusi krokodil és vízilovak sokasága nyűgözi le az embert. Nem beszélve a színes madarakról, melyeknek több mint 400 faja él ezen a vidéken, többek között a szürke koronás daru, mely az ország nemzeti madara. Itt él a Murchison-zsiráf, melynek jellegzetessége, hogy kb. 40 cm-rel magasabb az egyéb zsiráffajoknál és csoportosan kószálnak az akáciák között.
Délután csónakba szállunk és elindulunk a Níluson innen is megközelítve a Murchison-vízesést, ahonnan a park a nevét kapta.

5. nap: Kibale Nemzeti Park (február 10.)

Reggeli után elindulunk a Kibale Nemzeti Park felé. Utazásunk során sokáig tea ültetvények mellett fogunk elhaladni. Délután megérkezünk következő szálláshelyünkre, ahol felkészülünk a következő napok kalandjaira (1 éj).

Szállás: Chimpundu Lodge vagy hasonló

6. nap: Kibale Nemzeti Park (február 11.)

Reggeli után, irány a Kibale Nemzeti Park, ahol a legnagyobb eséllyel találkozhatunk vadonban élő csimpánzokkal Ugandában. Az országban, ebben a nemzeti parkban található a legnagyobb főemlős populáció. A csimpánzokon kívül nagyon változatos a park állatvilága, 13 fajta főemlős, köztük ritka fajok, vörös kolobuszok, kék majmok, fekete arcú vervet majmok, szürke mangabék, páviánok, kis galágók is láthatók szerencsés esetben.
Ebéd után tovább utazunk a Queen Elizabeth Nemzeti Parkba, amely az angol királynőről elnevezett park, Uganda legnépszerűbb és legfestőibb vadrezervátuma. Északon a Rwenzori-hegység kráterekkel tarkított lábától az Edward-tó partjain át a távoli Ishasha-folyó déli partjáig húzódik, és a szavannától a vizes élőhelyeken át az alföldi erdőkig sokféle élőhelyet foglal magába (2 éj).

Szállás: Mweya Safari Lodge vagy hasonló 

7. nap: Queen Elizabeth Nemzeti Park (február 12.)

A mai napunkat korán kezdjük, hogy láthassuk a még ébren lévő éjszakai életmódot folytató állatokat is, mielőtt visszatérnének a rejtekhelyükre. Találkozhatunk elefánttokkal, leopárddal, vízilovakkal, oroszlánokkal, hiénákkal, sakálokkal, és számtalan varacskos disznóval is. Déltájban visszatérünk a szálláshelyre egy kis pihenésre, majd 2 órás hajókirándulásra indulunk az Edward-tavat és az Albert tavat összekötő Kazinga-csatornán.

8. nap: Bwindi Nemzeti Park (február 13.)

Reggeli után útra kelünk, és a nevében is különleges Bwindi ,,áthatolhatatlan" Nemzeti Parkba utazunk. Itt élnek az Ishasha Sector-ban a híres ,,fára mászó oroszlánok" is. Ez a park egy, a világon is egyedülálló, különleges élményt kínál, egy olyan gorilla túrát, melynek keretében a főemlősök óriását, a hegyi gorillákat kereshetjük fel. A gorillák mellett ez a lenyűgöző hegyi erdő csimpánzoknak és látványos madaraknak is otthont ad. Az Albertine - hasadék 24 endemikus madárfajából 23 megtalálható itt (2 éj).

Szállás: Silverback Lodge vagy hasonló

9. nap: Bwindi Nemzeti Park (február 14.)

A mai napon egy hosszú és különleges, egész napos, erdős túra vár ránk. A gorillacsaládok látogatását szigorúan szabályozzák és azon kevesek között lehetünk, akik engedélyt kapnak rá, hogy személyesen találkozzanak egy "ezüsthátúval". A túra hossza függ az állatok tartózkodási helyétől, 2 - 6 óra is lehet az őserdőben, nehezebb terepen, sűrű növényzetben. Általában előremegy a terepet tökéletesen ismerő két nyomkereső, akik tudják, hol tartózkodott előző nap a gorillacsapat, és a letaposott, lerágott ágak, éjszakára készített fészkek, ürülékek alapján elindul, hogy megkeresse a naponta odébb vándorló családot. Mi meg közben csak megyünk felfelé. Ha megtalálták őket, rádión szólnak a túravezetőnek, hogy merre kell menni. Útközben számtalan más, itt élő fajjal, fehér és fekete kolobusz majmokkal is találkozhatunk. Amikor megleljük, hogy merre jár a gorilla csapat, kb. 1 órát a közelükben töltünk.

10. nap: Kampala (február 15.)

Reggeli után a Kigezi felföldön keresztül Kampala-ba utazunk, amelyet egyesek ,,Afrika Svájcának" is neveznek. Több dombra épült és még a belvárosa is tiszta zöld, a közepén egy hatalmas, golfpályával megspékelt, parkkal. Talán nem túlzás, hogy Kampalát tartják nem csak Kelet-Afrika, de az egész kontinens egyik legélhetőbb városának. A gyarmati múlt adta brit hagyományok és az elmúlt évek hatalmas fejlődése egy európai ízlést is kielégítő, izgalmas, élhető várossá tette ezt a zöld várost (1 éj).

Szállás: Latitude 0 Hotel vagy hasonló

11. nap: Kampala (február 16.)

Kora hajnalban menetrendtől függően transzfer a repülőtérre és hazautazás menetrend szerinti járattal, átszállással Budapestre.

 

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja! 

A szállások ugyan eltérhetnek az Európában megszokott besorolásoktól, de az afrikai lehetőségekhez mérten igyekeztünk biztosítani a lehető legjobb színvonalat.

UNESCO Világörökségi helyszín

 • Bwindi Nemzeti Park

 

Utazás/Elhelyezés/Ellátás, Miért éppen

1. Talán nem csak ezen program, hanem valaha megélt utazási élményeink csúcspontja is az lesz, hogy találkozhatunk hegyi gorillákkal természetes közegükben. Profi nyomkeresők kutatják fel az őserdőben az állatok nyomát, azt követve figyelhetjük meg a gorillákat, hogyan végzik a mindennapi tevékenységeiket.

2. Uganda más, afrikai állatokban gazdag szafari programokat is kínál. Láthatunk többek között elefántokat, orrszarvúakat, zsiráfokat, csimpánzokat, leopárdokat, vízilovakat, oroszlánokat. Nemzeti parkról nemzeti parkra haladva ámulunk a sok szépségen: vízesések és tavak, dzsungelek és szavannás területek váltják egymást.

3. Ugandán halad keresztül az Egyenlítő. Az egyenlítő átlépése még különlegesebbé, érdekesebbé teszi a programunkat.

x Uganda varázsa Csimpánzok és hegyi gorillák világa

Az ár nem tartalmazza

 • az ugandai vízum díját
  kb. 25 000 Ft/fő
 • a gorilla túra engedélyt
  (min. 6 fő)
  700 USD/fő
 • a borravalókat
  kb. 90 USD/fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  440 000 Ft
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Top: 860 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

Az ár tartalmazza

 • a nemzetközi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke:
  kb. 260.000 Ft)
 • 9 éjszakai szállást, helyi 3*-os szállodákban, szafari lodge-ban, szafari táborokban
 • teljes ellátás (italok nélkül), első nap reggeli és vacsora ill. 1 alkalommal (utolsó nap) csomagolt ebéd
 • a program szerinti transzfereket és állatleseket, 7 személyes terepjáróval
 • a belépőjegyeket, megadott programokat
 • a magyar nyelvű csoportkísérést Budapestről végig és helyi idegenvezetést
 • palackos víz a szafarik ideje alatt

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

11 nap
idén 0 alkalommal

1 960 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok