fb pix
mortons travel

2023 Előfoglalási akció és kedvezmények január 31-ig

KAPPADÓKIA NYÁR 7 éj 4★ és 5★ -os szállodákban

Antalya, Konya, Kappadókia, Törökország, Török Riviéra, Körutazás Törökországban

Ugrás az árkalkulációhoz! ⇩

Leírás

Kappadókia nyár programunkon bejárhatja Törökországot Antalya-tól az ország szívéig. Megismerheti Kappadókia mesés világát: karavánszerájokat, föld alatti városokat, tündérkéményeket, a kereszténység és az iszlám kincseit. Körutazásunkon az utolsó 3 éjszakát egy nívós tengerparti hotelben töltheti a Török Riviérán, élvezve az all inclusive ellátást, így a gondtalan pihenés és feltöltődés is garantált!

1. nap ÉRKEZÉS ANTALYÁBA
Repülés Törökországba. Kollégánk már a repülőtéren fogadja, majd a szállodában frissítő welcome drinkkel üdvözli Önöket. Szállás Antalya környékén (Hotel B Business vagy hasonló).


2.nap KONYA-SULTANHANI - KAPPADÓKIA
Reggeli után utazás Konyába, a kora középkori Szeldzsuk Birodalom egykori fővárosába, amely ma is sok hívő török zarándokhelye. Meglátogatjuk a híres Mevlana Kolostort, ahol a táncoló dervisek rendjét alapították. Itt található a Mevlana Múzeum. Sultanhaniba, a híres karaván menedékhez megyünk, ahol a múlt titkai tárulnak fel előttünk. Itt pihentek meg a karavánok, a Selyemút állomásain vándorolva. Szállás Kappadókiában 2 éjszakára (Hotel Mustafa vagy hasonló).

3. nap: KAPPADÓKIA
A reggelit követően a Göreme Szabadtéri Múzeum csodái várnak ránk. Korama fontos vallási központ volt a korai kereszténység idején Kappadókiában. Nagy Szent Vazul utasítására számos templomot vájtak ki itt. Ez az UNESCO Világörökség része, köszönhetően a tufából kivájt templomok falainak, melyek bibliai jeleneteket ábrázolnak. Fotószünetek során meg tudjuk örökíteni ennek a csodaszép, különleges világnak a jellegzetességeit. A felejthetetlen tündérkémények várnak ránk a Güvercinlik (Galamb) -völgyben. Az Uchisar falu is elbűvöl minket. Felkeressük Cavusint, mely a környék egyik legrégebbi települése. Itt található a Keresztelő Szent János templom, mely eredete a Kr.u. 5. századba nyúlik vissza. Izgalmas élményt ígér Özkonak föld alatti városa (vagy más, hasonló föld alatti város). Az első emeleteket a Kr. e. 20.században alakították ki a hettiták. Utolsó részeit a korai keresztények használták menedékként, melyre a katonai építészet remekműveként tekintenek: három hónapos rejtőzködés esetén is megfelelő védelmet nyújtottak. Délután megismerkedünk a szőnyegkészítés hagyományának nemes folyamatával (a nyersanyag - a selyem, pamut és gyapjú - termelésétől kezdve egészen a késztermékig). Visszatérés a hotelbe.

4. nap: SILLE FALU - HAGIA ELENA TEMPLOM - ANTALYA
A reggelit követően Sille faluba tartunk. Ez a terület közel 5000 éves múlttal büszkélkedhet. Konya Selçuklu kerülete a korai kereszténység egyik fontos központjának számított, ahol különböző kultúrák képviselői éltek egymás mellett. Az Hagia Elena templom a legrégebbi anatóliai szentélyek egyike. Sille-ben az iszlám kincsei is fellelhetőek: mecsetek, török fürdők, hidak a szeldzsuk és ottomán korszakokból. Utazás Antalya-ba, szállás: Hotel B Business vagy hasonló.

5. nap: ANTALYA
A reggelit követően buszunkkal a Karpuzkaldiran-vízeséshez tartunk. A nap folyamán
meglátogatunk egy ékszerkereskedést, ahol ezen tradicionális török termékek készítése zajlik.
Egy bőrmanufaktúrában egy divatbemutatót is megtekinthetünk. Itt kedvező áron juthatnak a török kézművesipar remekeihez. Délután 2 óra után bejelentkezünk hotelünkbe a Török Riviérán (Hotel Meryan vagy hasonló). Szállás 3 éjszakára.

6-7. nap: PIHENÉS
Élvezze az édes semmittevést, a pihenést a tengerparti hotelben! Ha van kedve, fedezze fel idegenvezetőnkkel a környéket fakultatív kirándulás keretében!

8. nap HAZAUTAZÁS
A busz a repülőgép indulási idejének függvényében viszi ki Önöket a repülőtérre. Utazás Budapestre, életre szóló élményekkel gazdagodva érkezünk haza.

Fontos információk
A jelenlegi szabályozás szerint be lehet utazni Törökországba oltással (minden itthon használt oltást elfogadnak, teljes oltottság, elfogadják a magyar oltási igazolást). A török szabályozás hasonlóan korlátozásmentes belépést tesz lehetővé az oltási igazolvánnyal rendelkező személyekkel együtt utazó, oltással nem rendelkező 18 év alatti gyermekeknek is. Ennek hiányában teszt szükséges 6 éves, vagy annál idősebb utasok esetén (72 óránál nem régebbi PCR teszt vagy beutazást megelőző 48 órában elvégzett, negatív antigén gyorsteszt). Törökországba belépés előtt 72 órán belül mindenkinek egyénileg, online kell regisztrálnia a https://register.health.gov.tr oldalon. Ehhez küldünk 1-1,5 héttel az indulás előtt az útiokmányokkal kitöltési segédletet.
Tájékoztatjuk kedves utasainkat, hogy az útlevélnek érvényesnek kell lennie a visszatérés napjától számított minimum 6 hónapig! Fakultatív programok vásárlására a helyszínen nyílik lehetőség, helyi szolgáltatók szervezésében. A programváltoztatás jogát fenntartjuk! Az egyes időpontokon a csoportok indulásához min. csoportlétszám szükséges. Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést!

Az ár tartalmazza

Repülőjegy oda-vissza
Repülőtéri illeték
Feladott-és kézipoggyász
Transzferek
Reggeli
Magyar nyelvű idegenvezetés
2 éjszaka szállás 4 csillagos hotelben félpanzióval a B Business hotelben, vagy hasonló minőségű hotelben Antalya környékén
2 éjszaka szállás 4 csillagos hotelben félpanzióval a Mustafa hotelben vagy hasonló minőségű hotelben Kappadókiában
3 éjszaka szállás 5 csillagos hotelben all inclusive ellátással a Meryan hotelben vagy hasonló minőségű hotelben Alanya-ban
Kirándulásokat és belépőket az útleírás alapján: Konya, Sultanhani karavánszeráj, Mevlana,
Göreme, Güvercinlik, Uchisar,Cavusin, Özkonak, Sille, Karpuzkaldiran-vízesés

Egyéb

Amit az ár nem tartalmaz:
- Egyágyas szoba felár: 99.990 Ft/fő
Amit ajánlunk Önnek:
- Biztosítási csomag: 15.360Ft (bbp 5200+ útlemondási 10160 Ft)
A biztosítási csomag megrendelését követően - amennyiben a biztosító által elfogadott okok valamelyikével törli foglalását, akkor - a bánatpénz 100%-a visszajár Önnek!

Fakultatív programok

Fakultatív programok: A helyszínen foglalhatóak. Pontos információ a helyszínen.

Hotel

Hotel B Business
Hotel Meryan
Hotel Altinöz
Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket.
Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé,
hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést.

Járatok

x KAPPADÓKIA NYÁR 7 éj 4* és 5* -os szállodákban

Utazás részletei
  • Hotelkategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülő
  • Ellátás: leírás szerint
  • Hivatkozási szám: 507950

IDŐPONTOK ÉS ÁRAK

Teljes ár:

Ajánlatkérés

Az ajánlat csak visszaigazolás után érvényes.

Főutas
2. utas
Számlázási adatok
Utazási iroda részletei

Menetrend