fb pix
mortons travel

New York szilveszter / 6 érv a trópusi karácsony mellett

Tanzániai szafari és nyaralás Zanzibáron

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Üdülés - nyaralás, Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Hotel ★★★★
  • ELLÁTÁS
  • Teljes ellátás
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 510974

Leírás:

?  Szerengeti Nemzeti Park - egy életre szóló élmény
?  Csodálatos kaland a Ngorongoro kráterben
?  Big Five - Az Öt Nagy testközelből
?  Pihenés Zanzibár fehér homokos strandjainál

Utazzon Tanzániába és csodálja meg a horizontig terjedő, hatalmas síkságot a Serengeti Nemzeti Parkban, figyelje meg testközelből a nagyvadak szokásait, majd pihenjen Zanzibár gyönyörű fehér homokos partjain.
Süli Dorottya - Irodánk utazási referense

Program:

1. NAP: BUDAPEST - REPÜLŐ

Menetrend függvényében megkezdjük utazásunkat átszállással a Kilimanjaro Nemzetközi Repülőtérre (Arusha), éjszaka a repülőn.

2. NAP: ÉRKEZÉS ARUSHABA - ARUSHA NEMZETI PARK

Reggel érkezünk a reptérre, ahol a helyi iroda idegenvezetője vár bennünket, akivel érkezés után a közeli szállodánkhoz visz minket autóbuszunk. Itt lepakoljuk csomagjainkat, felfrissítjük magunkat, majd aki szeretne, első élményeit megszerezheti az afrikai vadonból. Privát jeepjeinkkel az Arusha Nemzeti Parkba látogatunk el, mely a 4566 méter magas Mount Meru vulkanikus hegynek is az otthona. Jeepszafari a Nemzeti Parkban helyi vadszakértők vezetésével idegenvezetőnk tolmácsolásában. Bízunk benne, hogy minél több különböző állatfajt meg tudunk tekinteni már ezen a napon is. Több fotószünetet követően a délutáni órákban érkezünk vissza szállodánkba, ahol elfoglaljuk szobáinkat és vacsoráig pihenéssel töltjük az időt. 

3. NAP: ARUSHA - TARANGIRE NEMZETI PARK

Reggeli után a Tarangire Nemzeti Parkba utazunk. Ez a park a nagy elefántcsoportjairól és a rengeteg óriás baobabfáról ismert, amelyek akár több száz évig is élhetnek. A száraz évszakban akár 250 elefántból álló csoportokat is lehet itt látni. Tarangire-ben még sok más vadállat is él, amelyeket legkönnyebben a Tarangire-folyónál vagy a Burunge-tónál - a park fő vízforrásainál - figyelhetünk meg. Ezután mai szállásunkra utazunk, mely a Tarangire Nemzeti Parkhoz közeli szafari lodge lesz.

4. NAP: SERENGETI NEMZETI PARK

Reggeli után kijelentkezés a szálláshelyről, majd a szafari csúcs­pontja vár ránk - a Serengeti Nemzeti Park. A Serengeti szó a maszáj nyelvből származik, és végtelen síkságot jelent. A nem­zeti park széles körben ismert szafari helyszínként, főként a nagy vándorlás miatt. A lenyűgöző természetfilmek közül sokat itt forgattak, a nagytestű állatok vonulása során. A nap során piknikebéd, majd az idegenvezetővel együtt mi is szemtanúi lehetünk a hatalmas, toporzékoló, táplálékot kereső csordák­nak. Az egész napos program után vacsora és szállás a nemzeti park területén található szafari lodge-ban.

5. NAP: SERENGETI NEMZETI PARK

Reggeli után egész napos szafariprogram. A mai napon is egy soha nem feledhető élményben lesz részünk. Út közben pik­nikebéd. A nemzeti parkban számos ragadozó járja be a hatal­mas füves területeket; több mint 4.000 oroszlán, 225 gepárd, 1.000 leopárd, 3.500 hiéna és több száz vadkutya, és persze ren­geteg más gyönyörű állat, amelyeket az idegenvezetővel együtt keresünk majd meg. A nap során lehetőség van fakultatív prog­ramként hőlégballonozásra a nemzeti parkban, amely során átrepülhet a Serengeti végtelen síkságai felett. A hőlégballon a baobab- és akácfák felett lebeg a fák tetejének magasságában, így közelről láthatja az állatokat. Fakultatív hőlégballon szafari a Serengetiben: 260.000,- Ft. Szállás és vacsora, mint az előző napon.

6. NAP: NGORONGORO

Reggeli után kijelentkezünk a szállásunkról, majd Afrika hét csodá­jának egyikét, a híres Ngorongoro-krátert látogatjuk meg, amely kétmillió évvel ezelőtt alakult ki, amikor a hatalmas vulkán kitört. A termékeny láva egyedülálló ökoszisztémát hozott létre, amely ma a legnagyobb koncentrációban élő állatoknak ad otthont Afrikában. Miközben csupán 600 métert ereszkedünk le a peremről a kráter aljára, állatok ezrei vesznek minket körül. A kilátás lenyű­göző. A Ngorongoro-kráter számos oroszlánfalkának, bivalycsor­dáknak, zebráknak, gnúknak és még sok más fajnak ad otthont. Sehol máshol nincs nagyobb esély arra, hogy megpillantsuk a ritka és veszélyeztetett fekete orrszarvút. A Ngorongoro-kráter valóban rendkívüli hely, és talán a leglátványosabb természeti rezervátum Afrikában. Szállás és vacsora a kráterhez közeli lodge-ban.

7. NAP: ARUSHA - ZANZIBÁR

Reggeli után, transzferrel a repülő­térre megyünk, és helyi repülőjárattal Zanzibárra repülünk, majd transzfer a szállásunkra. Szállodánk a szi­get keleti oldalán található, közvetlen a tengerparton (5 éj). Zanzibári tartózkodásunk alatt reggeli, ebéd (a kirándulásokon ebéd csomag) és vacsora is benne van az ellátásban. A mai nap hátralevő részében már lehet is csobbanni az óceán vízében. 

8. NAP: ZANZIBÁR - STONE TOWN - FŰSZERFARM

Az igazi kikapcsolódás itt kezdődik. Élvezhetjük a trópusi Zanzibárt, ahol az óceán vize és a fehér homokos strand szinte túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Pihenhet a pálmafák alatt, és élvezheti a zanzibári csodálatos ételeket és italokat, vagy válas­szon fakultatív kirándulási lehetőségeink közül. A sziget gazdag történelemmel rendelkezik, és ezen a napon az arab hatású, gyö­nyörű Stone Town-t látogatjuk meg. Idegenvezető elmeséli a Zanzibárt alakító eseményeket, és végig vezet minket azokon az épületeken, ahol mindez történt, mint például az egykori rab­szolgapiac és az anglikán katedrális, a Csodák Háza és a Szultáni Palota Múzeum, a Freddie Mercury-ház, a régi arab erőd és az orvosi rendelő és még sok más épület. Miközben a múlt nyo­mába eredünk, a séta során betekintést nyerhetünk Stone Town modern életébe is. Felfedezzük a piacokat, és meg is kóstolhat­juk az utcai ételeket a helyi specialitások hihetetlen választékával. Ezt követően ellátogatunk Zanzibár számos fűszerfarmjának egyi­kére. Lehetőségünk lesz megkóstolni a szezonális gyümölcsöket és egy kis fűszeres teát. Stone Town és fűszer farm fakultatív kirándulás: 48.000,- Ft. Szállás, mint előző nap.

9. NAP: ZANZIBÁR

Egész napos pihenés a fehér homokos tengerparton, teljes ellátással (reggeli, ebéd, vacsora) a szállodában.

10. NAP: ZANZIBÁR - PRISON ISLAND

Ezen a napon is folytathatja a pihenést a gyönyörű óceán parton, vagy eljöhet velünk egy fél napos fakultatív kirándulásra, amely során a Prison Island-et, azaz a Börtön szigetet látogatjuk meg. A parthoz közeli sziget a nevét arról a börtönről kapta, amelyet azért építettek, hogy a zanzibári polgárokat elszigeteltségre ítéljék. A szi­get ma teknősöknek és egy szállodának ad otthont. Óriásteknősök végtelen türelemmel szlalomoznak a fák között. Eredetileg a Comore-szigetekről és a Seychelle-szigetekről származnak, és egyes teknősökről úgy gondolják, hogy több mint 100 évesek. Fakultatív Prison Island túra óriásteknősökkel: 42.000,- Ft. Ha aktív­nak érzi magát sznorkelezhet a kristálytiszta vízben, a zátonyon átbukdácsoló színes trópusi halak után kutatva, vagy napozhat a púderfehér tengerparton. Szállás, mint előző nap.

11. NAP: ZANZIBÁR - DELFIN TÚRA

Fakultatív programlehetőségként fél napra Zanzibár déli part­ján fekvő Kizimkazihoz utazunk. Ez egy nagyon kedvelt tenger­parti pihenőhely és egy halászfalu neve. Ez a partszakasz nagy számban ad otthont palackorrú delfineknek. Ha szerencsénk van akkor lesz lehetőségünk úszni és búvárkodni ezekkel a varázslatos állatokkal, de azt tudni kell, hogy a delfinek félénkek. Félnapos fakultatív kirándulás Kizimkaziba: 55.000,- Ft. Délután még élvezhetjük a csodálatos pálmafákkal szegélyezett fehér homokos strandokat és a kristálytiszta, mélykék óceánt, mely az egész világon ismert. Szállás, mint előző nap.

12. NAP: ZANZIBÁR - REPÜLŐ

Egész napos pihenés, majd késő délután ranszfer a repülőtérre, és Európa felé vesszük az irányt.

13. NAP: ÉRKEZÉS BUDAPESTRE

Európai átszállást követően megérkezés Budapestre várhatóan a reggeli órákban.

Az útlevélnek a hazaérkezést követő 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Kilépési illeték fizetendő: kb. 25 USD.

Szállás: 4 csillagos szálloda+szafaris lodge

Ellátás: Teljes ellátás

Közlekedés: Autóbusszal, Repülővel

x Tanzániai szafari és nyaralás Zanzibáron

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

13 nap
idén 1 alkalommal

2 048 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok