fb pix
mortons travel

24 órás villámajánlatok Karácsonyra! / New York szilveszter / Karácsonyi vakáció Mexikóban 

Srí Lanka, a fénylő sziget - csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2024.01.22.-02.01.

11 nap
idén 0 alkalommal

899 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

 • ÚT TÍPUSA
 • Üdülés - nyaralás, Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás
 • HOTEL BESOROLÁS
 • Hotel
 • ELLÁTÁS
 • leírás szerint
 • HIVATKOZÁSI SZÁM
 • 554739

Leírás:

Srí Lanka, az Indiai-óceánban fekvő könnycsepp alakú szigetország buja, trópusi tájaival, üdezöld rizs- és teaföldjeivel, történelmi és vallási emlékeivel, gazdag állatvilágával, egzotikusan fűszeres ízeivel ideális hely egy tartalmas körutazásra. Utunk során megmásszuk a Sigiriya sziklaerődöt, felkeressük a legszebb vallási-kultikus központokat, megkóstoljuk a híres ceyloni teát, jeep szafarival meglessük a vadon élő elefántcsordákat és leopárdokat, majd gyönyörű tengerparton, all inclusive ellátás kényelmében pihenhetünk.

Az ország elnevezései: Ceylon, ,,fénylő sziget", ,,fahéj sziget", "Indiai-óceán gyöngye", illetve ,,oroszlánsziget" már önmagukban is izgalmas kalandot ígérnek, tartson velünk!

Az utazás kiemelkedő értékei:

 • Utazás Emirates járatokkal, kényelmes menetrenddel
 • Gazdag tartalmú utazás a sziget kulturális és természeti látnivalóival
 • UNESCO Világörökségi helyszínek Dambullában, Kandyben és Sigiriyában
 • Magyar csoportkísérő az utazás teljes időtartama alatt
 • A részvételi díj tartalmazza a leírt kirándulásokat, belépőket

Programok: 
 

január 22. hétfő
Elutazás Budapestről Srí Lankára egy átszállással Emirates járatokkal (Budapest-Dubaj 15:10-23:20, Dubaj-Colombo 02:40-08:25 órakor).

január 23. kedd
Megérkezés Srí Lankára (08:25 órakor), majd átutazás Dambullába. Útközben megállunk és megismerkedhetünk Pinnawala Elefánt Menhely lakóival. Az 1975-ban alapított, sérült, vadon kóborló és elárvult ormányosok otthonaként működő központban ma már több mint 80 elefánt él, köztük már itt született elefántbébik is. Szállás Dambullában, az Amaya Lake szállodában.

január 24. szerda
Kora reggel ellátogatunk az ország ikonikus látnivalójához, az UNESCO Világörökséghez tartozó Oroszlánsziklához. Az 5. században épült, 200 méter magasan fekvő Sigiriya sziklaerődöt 1200 lépcsőn át másszuk meg, fáradozásunkért cserébe a szikla tetején I. Kashyapa király palotájának romjai és csodás 360 fokos panoráma vár.  Ezután hagyományos vidéki faluban, Hiriwadunnában, a helyi ízek és konyhatechnika megismertetésével egybekötve megebédelünk, majd tovább utazunk a Minneriya Nemzeti Parkba. A 9 hektáros parkban jeep szafarin meglessük az itt vadon élő elefántcsordákat, langurokat és makákókat, a jellegzetes madárvilágot, hüllőket, pillangókat és kis szerencsével lajhárokat és leopárdokat is. Szállás Dambullában, az Amaya Lake szállodában.

január 25. csütörtök
Délelőtt látogatást teszünk a sziget legnagyobb buddhista sziklatemplomába Dambullában, mely UNESCO Világörökségi helyszínként 5 barlangszentélyt, több mint 150 Buddha szobrot és számtalan freskókat rejt. Ezt követően felkeresünk a sziget pontos földrajzi közepén álló Nalanda Gedige ősi hindu-buddhista keverék kőtemplomát, majd egy fűszerkertet Mataléban. A ,,fahéj szigete" számos őshonos egzotikus fűszer- és gyógynövény otthona, melyeket itt lehetőségünk lesz testközelből megismerni.  Ezután továbbmegyünk Srí Lanka második legnagyobb városa, Kandy felé. Városnézés az UNESCO Világörökség részét képező kulturális fővárosban, ahol meglátogatjuk a Szent Fogereklye Templomát, este pedig megcsodálhatunk egy tradicionális táncos ceremóniát. Szállás az Amaya Hills szállodában.

január 26. péntek
Reggelit követően Kandy szomszédságában, a Királyi Botanikus Kertben, a sziget egyik legszebb és legnagyobb trópusi botanikus kertjében sétálunk. Ezután buszra szállunk és napunk során Srí Lanka legszebb hegyvidékén utazunk át: útközben üdezöld és vadregényes teaültetvényeken haladunk keresztül, időnk függvényében megállunk a 109 méteres Ramboda vízesésénél, majd látogatást teszünk egy helyi teaüzemben, ahol meg is kóstolhatjuk a híres ceyloni teát, majd egykor az angolok hegyi pihenőhelyéül szolgáló Nuwara Eliyába megyünk. Gyalogos városnézés Kis Angliában, majd tovább utazás Ellába. Szállás a Heaven's Edge hotelben.

január 27. szombat
Pihenés a szállodában vagy félnapos fakultatív kirándulás: Kis Adam's Peak túra és a Kilenclyukú híd - 35 USD/fő (helyben fizetendő). A híres Adam's Peak zarándokhegy hasonló alakú ,,kistestvérének" megmászása jóval könnyebben teljesíthető és 1141 méter magasról nyújt a környékre egyedülálló kilátást. A túra kb. 2 km, közepes nehézségű, kb. 70 méter emelkedővel és lépcsőzéssel, több kilátóponttal, megállókkal időben 2-3 óra. A kirándulás következő megállója az emblematikus és fotogén, 1921-ben kőből épült, 91 méter magas Kilenclyukú híd, melyet ,,must see", azaz kötelező látványosságként tartanak számon.

Délután folytatjuk utazásunkat. Ella nevében is tükrözi, hogy a környéken számos vízesés található, mint például Srí Lanka legszélesebb, 25 méter magas, lépcsőzetes vízesése, a Ravana, melyet csoportunkkal is megtekintünk. Ezután tovább utazás dél felé, szállás elfoglalása és pihenés a Chaarya Resort szállodában, Tissamaharamában.

január 28. vasárnap
Kora reggeli indulásunk célja a Yala Nemzeti Park ottlakóinak felfedezése jeep szafarival. A sziget egyik legismertebb parkja sokszínű élővilágával vár: elefánt, leopárd, őz, krokodil, mongúz, bivaly, vaddisznó és sok más élőlény szabad otthona. Ezután átutazunk a sziget déli részén Galléig. Az UNESCO Világörökségi helyszínű Galle a portugál és holland gyarmati időkben épült koloniális házaival, kortás galériáival és kávézóival-teázóival hívogató óvárosával és erődjével közkedvelt úti cél, melyet mi sem hagyunk ki. Ezt követően eljutunk a tengerparti szállásunkra. Útközben fotószünetet tartunk a Coconut Tree Hill-nél, mely jelenleg Srí Lanka egyik legtöbbet instagramozott helye és Koggalánál, a gólyalábakon üldögélő és kapásra váró halászoknál. Szállás elfoglalása Ahungallában, a RIU Hotel szállodában.

január 29. hétfő
Pihenés a szállodában a tengerparton.

január 30. kedd
Pihenés a szállodában vagy félnapos fakultatív kirándulás: Tengeri Teknős Vadvédelmi és Kutatóközpont, csónakszafari a Madu Gangán és Cunami Múzeum -  65 USD/fő (helyben fizetendő). Elsőként a Tengeri Teknős Vadvédelmi és Kutatóközpontban megismerkedhetünk öt különböző, jelenleg kihalás szélén álló teknősfajtával. A központ folyamatosan megmentésükért dolgozik, mára már több mint másfél millió kikelt teknőst engedett szabadon a tengernél. Ezután hajókirándulást teszünk varázslatos mangrove erdőben a Madu Ganga folyón, majd megállunk a 2004-es cunami áldozatainak szentelt kis fotó-múzeumban.

Délután pihenés a szállodában a tengerparton.

január 31. szerda
Délelőtt pihenés a szállodában majd átutazás és városnézés Colombóban, a sziget legnagyobb városában. A repülőtéri transzfer előtt elfogyasztjuk búcsúvacsoránkat Negombóban, majd kiutazunk a repülőtérre.

február 1. csütörtök
Utazás Budapestre (Colombo-Dubaj 02:55-05:55, Dubaj-Budapest 10:35-13:35 órakor) és hazaérkezés.

Az ár tartalmazza:

 • Oda-vissza repülőjegy Budapest-Colombo útvonalon, átszállással
 • Utasonként egy darab max. 55x38x20 cm-es és max. 7 kg-os kézipoggyász, valamint egy darab max. 20 kg-os feladott poggyász
 • Szállás öt éjszakára a körút során 4*-os szállodában, kétágyas szobában
 • Büféreggeli és vacsora a 4*-os szállodákban
 • Szállás három éjszakára 5*-os szállodában, kétágyas szobában
 • All inclusive ellátás az 5*-os szállodában
 • Egy hagyományos Srí Lanka-i ebéd és egy hazaút előtti vacsora
 • A leírásban szereplő teljes program privát transzferekkel, programokkal, belépőkkel
 • Magyar nyelvű idegenvezetés a teljes út során

Az ár nem tartalmazza:

 • Elektronikus beutazási engedély: 25 000 Ft/fő irodai ügyintézéssel
 • Ajánlott szervizdíj (a helyszínen fizetendő): 50 USD/fő

Egyéb tudnivalók:

 • Minimum létszám 20 fő, fakultatív programoknál 10-15 fő.
 • Ajánlott szervizdíj (a helyszínen fizetendő): 50 USD/fő
 • Az útlevélnek még 6 hónapig érvényesnek kell lennie a belépéskor. Az útlevél legalább két üres oldalt kell, hogy tartalmazzon, ahova a vízum elhelyezhető.
 • A belépéshez elektromos belépési engedély szükséges (ETA), mely irodánkon keresztül intézhető.
 • A beutazáshoz nincsen kötelezően előírt oltás. Javasolt oltások listája itt található.

x Srí Lanka, a fénylő sziget - csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2024.01.22.-02.01.

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

11 nap
idén 0 alkalommal

899 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok