VÁROSLÁTOGATÁS REPÜLŐVEL: MADRID

 

2021. június 02-06.
2021. október 06-10.

5 nap / 4 éj

Utazás:

Wizz Air repülőjárattal Budapestről, 3. és 4. napon légkondicionált autóbusszal

Szállás:

4 éjszaka 3 csillagos metróközeli szállodában, a főváros környékén.  A szobákban fürdőszoba, WC, TV található.

Ellátás:

Bőséges reggeli (fakultatív vacsora)

 

Programok

Kissé olyan, mint a többi világváros; ugyanakkor Madrid - amely egy király szeszélyéből, 1561 - ben lett főváros - titokzatosabb, nehezebben megismerhető. Az elmúlt negyedszázad során a demokrácia friss vért öntött a város vérkeringésébe, fellendítve a kulturális életet és hihetetlen mértékben javítva a turizmuson.

 

1. nap: Budapest – Madrid

Elutazás repülővel (menetrend függvényében, várhatóan az esti órákban) Madridba. Érkezést követően transzfer a szállodába.

 

2. nap: Madrid

Reggeli után Madridban, egy igazi kozmopolita fővárosban egész napos gyalogos és metrós városnézést tartunk idegenvezetővel: Királyi Palota (dísztermek, fegyverarzenál, stb.); Almadena katedrális, majd továbbsétálva a városháza és a piaccsarnok érintésével érjük el a Plaza Mayor árkádokkal körbezárt terét. Ezt követően Puerto del Sol (Madrid legszebb terei és lovasszobrai); Plaza de Espana a híres Cervantes emlékművel, Cibeles díszkút, stb. Este visszaérkezés a szálláshelyre.

 

3. nap: Fakultatív lehetőség: El Escorial – Elesettek völgye 

Reggeli után egyéni programként ajánljuk: séta az El Retiro parkban vagy a Real Madrid múzeum megtekintése.
Fakultatív program: fél napos kirándulást teszünk helyi idegenvezetővel az El Escorialban, ahol az azonos nevű kolostoregyüttest látogatjuk meg. Ez a hatalmas építmény lakóhelyül és a spanyol királyi családok temetkezési helyéül is szolgált. II. Fülöp építtette, melyet méretei és történelmi jelentősége miatt is, mint a világ 8. csodáját emlegetik. Ezt követően felkeressük a közelben, csodálatos erdőségek mélyén található Elesettek völgyét: a spanyol polgárháború áldozatainak emlékhelye a hatalmas barlangtemplom és a sziklatetőn álló emlékmű. 
A fakultatív program ára: 14.500 Ft

 

4. nap: Fakultatív lehetőség: Aranjuez –Toledo

Ezen a napon önálló séta a fővárosban.
Fakultatív program: a Tajo partján épült nyári rezidenciához, Aranjuezbe látogatunk. Itt megtekinthetjük a Királyi Palotát és a Casita de Labradort is, mely egy kisebb palota. Ezután Toledo felé vesszük utunkat, mely egyike azoknak a spanyol városoknak, ahol évszázadokig éltek együtt keresztények, zsidók és arabok, s az egész város egészében egy szabadtéri múzeum. A látogatás helyi idegenvezető segítségével zajlik. 
A fakultatív program ára: 14.900 Ft

 

5. nap: Madrid – Budapest

Reggeli után (menetrend függvényében) további egyéni szabadidő - fakultatív múzeumlátogatási lehetőség: Prado gyűjteménye, Amerika múzeum vagy belvárosi séta. Ezt követően transzfer a repülőtérre és hazarepülünk Budapestre. 

 

Figyelem: A programok sorrendje felcserélődhet!

 

Az ár tartalmazza

repülőjegyet, 4 éjszakai szállást reggelivel, repülőtéri transzfert, idegenvezetést Budapestről, helyi idegenvezetést és a felsorolt programokat

 

Az ár nem tartalmazza

BBP és stornó biztosítást, csomagfeladást a repülőre, elsőbbségi és fix ülőhely felárat, a programok során fizetendő belépődíjakat, illetve helyi tömegközlekedési díjakat (kb. 30.000 Ft)

A belépők tényleges ára az aktuális árfolyam függvényében módosulhat!

(Indulás előtt 1 hónappal a részvételi díj a repülőjegy és illeték árának aktuális függvényében módosulhat!) 

 

x Városlátogatás repülővel: Madrid