fb pix
mortons travel

New York szilveszter / 6 érv a trópusi karácsony mellett

Spanyol körutazás I.

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Hotel ★★★★
  • ELLÁTÁS
  • Félpanzió
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 91558

Utazás:

A Lufthansa légitársaság menetrend szerinti repülőjárataival Budapestről Madridig és vissza, egyszeri átszállással. Az október 22-i csoport esetében a Wizzair közvetlen járatával Budapestről Madridba és vissza.
Spanyolországban légkondicionált autóbusszal.

Szállás

7 éjszaka 4 csillagos szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban.
Megjegyzés: a júl. 8-i és aug. 23-i csoportok esetében a torremolinosi szálloda szabályozása miatt 12 éven aluli gyermekek nem vehetnek részt az utazáson.

Ellátás

Félpanzió (büféreggeli, 7 vacsora – az okt. 22-i csoportnál 6 vacsora a 2-7. napig).

 

1. nap: Madrid
Elutazás a Ferihegyi repülőtérről egyszeri átszállással – az október 22-i csoportnál közvetlen repülőjárattal – Madridba. Érkezés a menetrend függvényében, majd autóbuszos városnézés a spanyol fővárosban: óváros, a Habsburg és a Bourbon dinasztiák Madridja, a Királyi Palota, a modern Madrid a hivatali negyeddel stb. Szállás Madridban (2 éj).
Megjegyzés: az október 22-i csoport esetében a repülőjárat későbbi érkezése miatt a madridi városnézésre a 8. napon kerül sor.

2. nap: El Escorial, Segovia
Egész napos kirándulás: először az El Escorialt, a világ nyolcadik csodájának tartott kolostorpalotát látogatjuk meg (II. Fülöp királyi lakosztályai, nagytemplom, a spanyol királyok mauzóleuma stb.), majd utazás Segoviába a Guadarrama-hegységen keresztül. A városnézés során megtekintjük a híres római vízvezetéket, valamint az óvárost ősi nemesi házaival és román stílusú templomaival. Lehetőség a csupa torony Alcázar palota és a katedrális megtekintésére is (mind az El Escorial, mind Segovia része az UNESCO világörökségnek).

3. nap: Toledo, La Mancha vidéke
Félnapos városnézés Toledóban, a spanyol királyok ősi székvárosában: XIV. sz-i katedrális, Kincstár, El Greco-emlékek, zsinagóga stb. Toledót a világ műemlékekben egyik leggazdagabb városának tartják.
Továbbutazás Granada felé. A Toledótól délre fekvő La Mancha vidékét, Don Quijote kalandjainak földjét átszelve, majd hatalmas szőlőskertek és olajfaligetek között haladva megérkezés Granadába a kora esti órákban. Szállás Granadában (1 éj).

4. nap: Granada, Málaga
Granadában ismerkedés a várossal, majd az utolsó szultáni rezidencia, a világhírű Alhambra palota megtekintése. (Az Alhambra belépőfoglalásával kapcsolatos szabályozás szerint a belépők csak két hónappal a látogatás napját megelőzően foglalhatóak. Ezért partnerirodánk is a fenti feltételekkel tudja a csoportbelépőket lekérni, és nagy eséllyel visszaigazolni. Az elmúlt 15 év alatt – a fenti szabályozás bevezetése óta – a több mint 140 spanyolországi körutazásunk során egyszer sem fordult elő, hogy valamelyik csoport ne tudta volna az Alhambrát meglátogatni.)
Továbbutazás Spanyolország szubtrópusi tengerpartjára, a Costa del Solra, a „Napospart”-ra. Rövid városnézés Málagában, a Costa del Sol „fővárosában". Szállás egy tengerparti üdülőhelyen, Torremolinosban (2 éj).

5. nap: Torremolinos, Gibraltár
Pihenés a tengerparton.
Fakultatív program: Kirándulás Gibraltárba, az Ibériai-félsziget legdélibb részébe, amely 1704 óta brit felségterület.
A fakultatív program ára: 22.500 Ft, mely tartalmazza a városnéző kisbusz árát is (garantált indulás).

6. nap: Sevilla
Utazás Sevillába, Andalúzia fővárosába. Szabad program, majd autóbuszos és gyalogos városnézés: Plaza de España, Alcázar palota, Santa Cruz negyed (az egykori zsidó negyed), a világ egyik legnagyobb katedrálisa a híres harangtoronnyal (a Giraldával) stb. Szállás Sevillában (1 éj).

7. nap: Córdoba
Délelőtt városnézés Córdobában, a Córdobai Kalifátus egykori fővárosában. A Nagy Mecset megtekintése, mely a város legfőbb látnivalója, valaha a nyugati iszlám főmecsetje volt (20 000 négyzetméter alapterület, 850 márványoszlop). Ezt követően séta az óváros szűk utcáin, illetve a Zsidó negyedben. Délután továbbutazás a madridi szállodába (1 éj).

8. nap: Madrid
Szabadidő Madridban, ezalatt lehetőség Európa egyik leggazdagabb képtárának, a Pradónak a megtekintésére. A délutáni órákban transzfer a repülőtérre, elutazás egyszeri átszállással – az október 22-i csoportnál közvetlen repülőjárattal – Budapestre, érkezés a késő esti órákban.


Figyelem: A programok sorrendje a nyitvatartások függvényében esetleg felcserélődhet.


Megjegyzés:
Az aug. 23-i, okt. 11-i és okt. 22-i csoportoknál a szállodákat eltérő sorrendben sikerült foglalni, ezért a programokat az alábbiak szerint bonyolítjuk le (figyelembe véve a nevezetességek nyitvatartását is):
  1. nap: Madrid (szállás Madridban - 1 éj)
  2. nap: Toledo, La Mancha vidéke (szállás Granadában - 1 éj)
  3. nap: Granada, Málaga (szállás Torremolinosban - 2 éj)
  4. nap: Torremolinos, Gibraltár
  5. nap: Sevilla (szállás Sevillában - 1 éj)
  6. nap: Córdoba (szállás Madridban - 2 éj)
  7. nap: El Escorial, Segovia
  8. nap: Madrid
Tehát valamennyi program teljesülni fog, csak más sorrendben.

x Spanyol körutazás I.

Időpontok - Teljes részvételi díjak
2023. ápr. 8-15.  397.000 Ft + 50.600 Ft (reptéri ill.) = 447.600 Ft  
2023. máj. 6-13.  418.000 Ft + 41.500 Ft (reptéri ill.) = 459.500 Ft  
2023. júl. 8-15.  434.000 Ft + 41.700 Ft (reptéri ill.) = 475.700 Ft  
2023. aug. 23-30.  434.000 Ft + 58.000 Ft (reptéri ill.) = 492.000 Ft  
2023. okt. 11-18.  441.000 Ft + 57.700 Ft (reptéri ill.) = 498.700 Ft  
2023. okt. 22-29.  477.000 Ft + 10.600 Ft (reptéri ill.) = 487.600 Ft  
 

A teljes részvételi díj tartalmazza a repülőjegyet a 23 kg-os (az okt. 22-i csoport esetében a 20 kg-os) feladható poggyásszal, a reptéri illetéket, a helyi autóbuszt Spanyolországban, a 7 éjszakai szállást félpanzióval a fent megadottak szerint, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az Alhambra foglalási díját, az irodánk idegenvezetőjét indulástól érkezésig és a helyi idegenvezetéseket, de nem tartalmazza a belépődíjakat. 

Figyelem: A részvételi díj 4-5 városban a helyi idegenvezetéseket is tartalmazza, ami elég jelentős költségnövelő tényező (kb. 15.000 Ft/fő), de sajnos Spanyolországban csak így biztosítható, hogy egyes fontos nevezetességeken belül utasaink szakszerű idegenvezetést 

Egyágyas felár: 137.000 Ft 

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 520 Ft/nap 

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!


IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

8 nap
idén 2 alkalommal

487 600 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok