Leírás:

Ezerarcú Portugália - csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Lisszabon - Sintra - Cabo da Roca - Óbidos - Nazaré - Batalha - Fatima - Portó - Braga - Coimbra - Tomar - Estoril

Portugália változatos szépsége olyan, akár a színes csempék- azulejók - melyek régi házait borítják. Macskaköves utcájú falvak, középkori várak, aranyló strandok, a dicső múlt emlékei, idilli tájak, remek ételek és nagyszerű emberek jellemzik az Atlanti-óceán és Spanyolország közé ékelődött országot. Portugália a becses látnivalók és ritka kincsek országa: rómaiak, vizigótok, mórok és keresztények hagyták itt kézjegyeiket, Lisszabon, Portó, Tomar, Batalha, Coimbra utcáit járva az UNESCO Világörökségei kísérik lépteinket, s a melankolikus fado szívhez szóló zenéjét hallgatva egy kicsit mi is értjük és érezzük a saudade-t, ezt nyelvekre nem lefordítható, nosztalgikus és szomorkás ,,portugál érzést".

Fontos információ: A 2020. márciusi időpontban az utazás egy nappal hosszabb (10 nap/8 éjszakás)! A csoport a fenti program első napját megelőző napon, délután utazik Lisszabonba. Az érkezést követően transzfer a szállodába, majd szállás Lisszabonban. A lisszaboni városnézés másnap reggel indul a szállodából fenti program első napja szerint, majd innentől a program változatlan.

Portugália körutazás - 1. nap - Budapest - Lisszabon

Utazás a kora reggeli órákban menetrend szerinti repülőjárattal Lisszabonba. Megérkezést követően félnapos városnézés a portugál fővárosban: a középkori Szent György vára és a híres Alfama negyed, a Szent-Jeromos kolostor (a kerengőbe a belépő a helyszínen fizetendő) és a Belém-torony (kívülről) megtekintése szerepel a programban. Délután a szállás elfoglalása. Szállás Lisszabonban.

Portugália körutazás - 2. nap - Lisszabon - Sintra

Reggelit követően a hangulatos Sintra városába vezet az út, ahol rövid séta és a XVI. századi Királyi Palota megtekintése szerepel a programban. Továbbutazás autóbusszal a festői szépségű Cabo da Rocá-hoz, Európa legnyugatibb pontjához. A tengerbe nyúló sziklaszirtről lenyűgöző látvány tárul a kéklő óceánra. Délután szabad program. Szállás Lisszabonban.

Portugália körutazás - 3. nap - Óbidos - Nazaré - Batalha - Fatima

Elutazás autóbusszal Óbidosba, a hangulatos, dombtetőre épült, falakkal védett kis faluba, amelyet hófehér házai tesznek jellegzetessé. Továbbutazás Nazarébe, a bájos halászfaluba, ahol rövid szabadidő, majd Batalhába, ahol a Világörökség részét képező kolostor megtekintése. A kolostor Portugália egyik építészeti remeke, kápolnájában van eltemetve Tengerész Henrik, a híres felfedező. Késő délután megérkezés Fatimába, a világhírű búcsújáróhelyre. Szállás Fatimában.

Portugália körutazás - 4. nap - Portó

Reggelit követően utazás Portóba, mely az ország egyik legkülönlegesebb hangulatú városa borospincéivel, a Ribeira-negyed színes cserepes házaival és az Eiffel tervezte kétszintes híddal. A városnézést követően látogatás egy borospincében, borkóstolóval. Szállás Vila Nova de Gaiaban.

Portugália körutazás - 5. nap - Braga - Viana do Castelo - Ponte de Lima

Elutazás Bragába, amelyet számos temploma miatt a ,,portugál Rómának" is neveznek. A történelmi városrész megtekintése a Jó Jézus búcsújáró templommal, amely egy magas hegyen emelkedik. Továbbutazás Ponte de Limába, a zöld bor városába, majd a XVI. századi Viana de Castelo városka érintésével visszautazás Portóba. Szállás Vila Nova de Gaiaban.

Portugália körutazás - 6. nap - Coimbra - Tomar - Estoril

Reggeli után utazás Coimbrába, Európa egyik legrégibb egyetemi városába, amely a XII. században az ország és királyság központja volt. Városnézés keretében a Katedrális és a híres egyetemi könyvtár megtekintése. Továbbutazás a lisszaboni tengerpartra. Útközben látogatás Tomarban, a templomok városában, ahol a Krisztus-rendi kolostor megtekintése szerepel a programban. A kora esti órákban megérkezés Estorilba, a szállás elfoglalása.

Portugália körutazás - 7. nap

Egész nap szabad program, üdülés a tengerparton reggelis ellátással.

Portugália körutazás - 8. nap

Délelőtt szabad program. Délután látogatás a Nemzetek Parkjában, mely a 2008-as Világkiállítás helyszíne volt. Szabadidő keretében az Ócenárum megtekintése (a belépőjegy a helyszínen fizetendő). Este transzfer a lisszaboni repülőtérre, visszautazás az éjjeli órákban Budapestre.

Portugália körutazás - 9. nap

Érkezés Budapestre a hajnali órákban.

Minimum létszám: 25 fő

Szállás:

Márciusi időpont:
8 éjszakai szállás helyi négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban

Júliusi időpont:
7 éjszakai szállás helyi négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban

x EZERARCÚ PORTUGÁLIA ****

Az ár tartalmazza:


  • utazás menetrend szerinti repülőjárattal a Budapest - Lisszabon - Budapest útvonalon turista osztályon 

  • utazás a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal

  • illetékek

  • a márciusi időpontban 8, a júliusi időpontban 7 éjszakai szállás helyi négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban

  • reggelis ellátás

  •  a felsorolt programok belépőjegyekkel

  • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:


  • félpanzió (a márciusi időpontnál 8, a júniusi időpontnál 7 vacsora) felára

  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás 

  • útlemondási biztosítás