fb pix
mortons travel

New York szilveszter / 6 érv a trópusi karácsony mellett

RÓMA - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS ★★★★

RÉSZLETEK

 • ÚT TÍPUSA
 • Városlátogatás
 • HOTEL BESOROLÁS
 • Hotel ★★★★
 • ELLÁTÁS
 • Reggeli
 • HIVATKOZÁSI SZÁM
 • 518024

Leírás:

Csoportos városlátogatás magyar idegenvezetéssel

La Citta Eterna - az örök város mindenki számára mást jelent. Egyben azonban összes rajongója egyetért: ezeréves épületeivel, elbűvölő piazzáival, világhírű művészeti kincseivel és kulturális örökségével Róma a világ egyik legszebb városa. Olyan, mint egy élő múzeum, ahol nem lehet betelni azzal a tömérdek szépséggel, mely mindenhol, még a legeldugottabb kis boltív alatt is megtalálható. A gasztronómiai örömök mesteri harmóniát alkotnak a gyönyörű látnivalókkal, az olasz konyha remekei még azokat is elérzékenyítik, akik szívéhez nem a hasukon át vezet az út. A Vatikán, a Spanyol lépcső, a Trevi-kút, a Pantheon, a Colosseum és megannyi híres látványosság felfedezése után érdemes az estéket a hangulatos Campo dei Fiori környékén vagy a Trasteverén eltölteni, ahol a város legjobb éttermei is találhatók.

A csoportos városlátogató program alkalmat kínál Róma, vagy ahogyan a helyiek hívják: Il Bel Paese - ,,a gyönyörű ország" felfedezésére. Azoknak, akik még nem látták Rómát és azoknak, akik többedszerre sem tudnak betelni szépségével.

1. nap

Elutazás Budapestről Rómába a menetrend szerinti repülőjáratokkal. A megérkezést követően rövid panoráma városnézés az Örök Városban, az V. században épült Santa Maria Maggiore Bazilika, a Colosseum, a Forum Romanum, a Capitolium, a Piazza Venezia, az Angyalvár és a Vatikán környékének érintésével. Bejelentkezés a szállodába, majd este szabadprogram.

Szállás Rómában.

2. nap

Reggeli a szállodában, majd félnapos gyalogos városnézés helyi közösségi közlekedés igénybevételével. A Spanyol lépcső, a Piazza Navona, a Pantheon (megtekintése kívülről) és a Trevi-kút megtekintése. Délután szabadprogram, vagy fakultatív programlehetőségként Róma ókori emlékeinek felfedezése: a Colosseum megtekintése, melynek építését Titus uralma alatt i.sz. 72-ben kezdték el és több, mint 50 000 néző befogadására volt alkalmas. 404-ben Honorius császár szüntette be a véres mutatványokat, majd az utókor számos palota építéséhez használta fel építőköveit. Később séta a Forum Romanum területén, ahol a császárság épen fennmaradt épületei, illetve romjai láthatók.

Szállás Rómában.

3. nap

Reggeli, majd egész napos szabadprogram.

Délelőtt fakultatív programlehetőség helyi közlekedéssel: a Vatikáni Múzeumok megtekintése. A Vatikáni Múzeumok a világ egyik leggazdagabb és legnagyobb műgyűjteményével rendelkeznek, köztük a leghíresebb a Michelangelo freskóival díszített Sixtus-kápolna és Raffaello stanzái (pápai lakosztályai), a quattrocento és a cinquecento kiemelkedő műalkotásai.

Délután fakultatív programlehetőség: a Trastevere, a város egyik legérdekesebb, már az ókorban lakott negyedének felfedezése, mely borostyánnal befuttatott pasztell házfalak, apró, keskeny utcák, közök, terek, átjárók ,,labirintusa". A gazdagon díszített Santa Maria in Trastevere templom megtekintése, majd vacsora egy jellegzetes helyi étteremben.

Szállás Rómában.

4. nap

Szabadprogram, majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás Budapestre a menetrend szerinti repülőjáratokkal.

Minimum létszám: 20 fő

A jelenleg hatályos szigorú helyi szabályozás miatt a Vatikáni Múzeumokba és a Colosseumba szóló belépőjegyek csoportok részére csak a szabad kapacitás függvényében válthatók meg.

Amennyiben csoportos jegy vásárlása nem lehetséges, a látogatás egyéni jeggyel, tárlatvezetés nélkül, a szabad helyek függvényében valósulhat meg.

Szállás:

3 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szálloda kétágyas szobáiban
Ellátás

reggeli

x RÓMA - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS ****

Az ár tartalmazza:


 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest - Róma - Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal
   

 • 3 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szálloda kétágyas szobáiban
   

 • reggelis ellátás

 • repülőtéri transzferek

 • félnapos panoráma városnézés autóbusszal
   

 • félnapos gyalogos városnézés helyi közösségi közlekedés igénybevételével
   

 • 48 órás közlekedési bérlet, mellyel ingyenesen használhatók a római tömegközlekedési eszközök
   

 • idegenforgalmi adó

 • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:


 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

 • útlemondási biztosítás

 • fakultatív programok (min. 15 fő esetén)
  o Az ókori Róma, belépővel*
  o Vatikáni Múzeum, belépővel*
  o Trastevere - ebéddel

  *Kérjük, hogy jelentkezésüket az ókori Róma és vatikáni programokra már megrendeléskor szíveskedjenek jelezni.

  A jelenleg hatályos szigorú helyi szabályozás miatt a Vatikáni Múzeumokba és a Colosseumba szóló belépőjegyek csoportok részére csak a szabad kapacitás függvényében válthatók meg.

  Amennyiben csoportos jegy vásárlása nem lehetséges, a látogatás egyéni jeggyel, tárlatvezetés nélkül, a szabad helyek függvényében valósulhat meg.


IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

4 nap
idén 1 alkalommal

329 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok