fb pix
mortons travel

Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével >>

Szicíliai Karusszel - Kultúrák találkozása

Szicília, Körutazás Szicíliában, Olaszország

Ugrás az árkalkulációhoz! ⇩

Szicília a Földközi-tenger legnagyobb szigete, melynek birtoklása a történelem során mindig különös jelentőséggel bírt. Az ókori görög és a gótikus építészet emlékei mellett a művészeket évszázadok óta megihlető természeti szépségek birodalma, ahol az Etna és a vulkanikus Eoli (Lipari) -szigetek nemcsak a geológusokat nyűgözi le.


Utazás: Budapest – Catania – Budapest útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal. A körút során légkondicionált olasz autóbusszal.
Elhelyezés: Taormina környékén 3*, Palermo környékén 4* szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
Ellátás: reggeli és fakultatív félpanzió (7 alkalommal vacsora)


1. nap: Budapest – Catania
Repülés késődélután Cataniába a menetrend függvényében. Transzfer a Taormina környéki szállodába.

2. nap: Etna – Taormina
Kirándulás az ETNA-ra, Európa legmagasabb, aktív vulkánjára. Fakultatív lehetőség: utazás kabinos felvonóval és terepjáróval kb. 3.000 méteres magasságba. A festői TAORMINA-ban a város nevezetességét, a görög színházat tekintjük meg, mely Csontváry festménye alapján ismerős számunkra. Szállás Taormina környékén.

3. nap: Siracusa
SIRACUSÁ-t a görögök alapították, de a rómaiak hódításával is virágzott. Legendás polgára volt Archimédesz, a természettudós itt dolgozta ki a nevét viselő fizikai törvényt. Főbb látnivalók: Görög színház, római amfiteátrum, Aretusa forrása, Szent János katakomba, és a legújabb kori zarándok templom, Madonna delle Lacrime, amelyet II. János Pál pápa őszentsége avatott fel. Szállás Taormina környékén.

4. nap: Vulcano – Lipari (Eoli-szigetek)
Szicília észak-keleti kikötőjéből, Milazzoból indulva, mintegy egyórányi hajóút után érjük el a kis szigetcsoportot a türkizkék Tirrén-tengeren, mely több elszórt sziklaszirtből és hét festői szépségű szigetből áll. Körbehajózzuk a VULCANO szigetet, majd irány a LIPARI sziget, ahol kikötünk. Látogatás a Régészeti Múzeumban. Szabadidő után visszatérünk hajóval Milazzoba, onnan pedig autóbusszal a Taormina környéki szálláshelyünkre.

5. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás az Alcantara szurdokba és Savocába
Pihenés vagy fakultatív kirándulás az Etnáról lezúduló olvadékvíz vájta kemény bazaltsziklák közé, az Alcantara szurdokba, ahol őshonos szicíliai növényeket is láthatunk. A szurdok megközelítése lifttel és lépcsőn keresztül történik. A patak vize még a forró nyári hónapokban is igen hideg. Továbbutazás a hegyek között megbújó kisvárosba, SAVOCA-ba, ahol a Keresztapa című filmeposz első részének egyes jeleneteit forgatták. Amennyiben a pihenést választják a tengerparton, „vízi cipő” ajánlott a kavicsos tengerpart miatt. Szállás Taormina környékén.

6. nap: Piazza Armerina – Cefalu
Utazás PIAZZA ARMERINA városába. A pezsgő életű, virágzó, vidékies kisváros részben középkori, részben barokk épületeinek köszönheti sajátos hangulatát. A római korból fennmaradt Villa Casale-t a XX. században feltárt mozaikjai tették világhírűvé. Következő állomásunk a festői fekvésű CEFALÚ. A hangulatos tengerparti kisváros egy meredek sziklatömb lábánál épült ki. Dómja Szicília egyik legfontosabb normann kori műemléke. A román stílusú templom ékes dísze a mozaikok. Érdekes összehasonlítás a közel 2 ezer éves alkotások és a közel 1 ezer éves műremekek között. Szállás Palermo környékén.

7. nap: Palermo – Monreale
Ismerkedés PALERMO belvárosával. A város ötvözi az európai és keleti vonásokat, az arab hatástól a normannig, stílusjegyeiben a barokktól a szecesszióig. Városnézés: Normann palota, székesegyház, Piazza Pretoria stb. Délután látogatás a román építőművészet egyik csodálatos alkotásában, a MONREALE-i Dómban. Szállás Palermo környékén.

8. nap: Agrigento – Budapest
Irány a déli part! AGRIGENTO ókori görög templom-együttese a kor legjelentősebb archeológiai emlékhelye.
A Templomok völgye, Szicília egyik ékköve. Az ókorban Akragasz néven virágzó görög város volt. Miután római fennhatóság alá került, Agrigentum lett a latin neve. Görög területen sem találunk ilyen lenyűgöző ókori műemlékegyüttest, mint itt Agrigentoban. Programunk befejezése után transzfer a repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban, a menetrend függvényében.

UNESCO Világörökségek:
- Siracusa városa
- Agrigento régészeti helyei
- Eoli-szigetek
- Villa Casale

A programok sorrendje időjárás és a nyitvatartás függvényében, felcserélődhet!

x Szicíliai Karusszel - Kultúrák találkozása

Teljes ár: 429.000 Ft - májusban (374.000 Ft + 55.000 Ft repülőtéri illeték + csomagdíj)

Teljes ár: 439.000 Ft - szeptemberben (384.000 Ft + 55.000 Ft repülőtéri illeték + csomagdíj)

Egyágyas felár: 88.000 Ft (május)
Félpanziós felár (7 vacsora): 29.000 Ft

Belépő- és hajójegyek ára Lipari-szigetekre, továbbá a fülhallgató: kb. 150 € (helyszínen fizetendő)
Terepjáró és felvonó ára az Etnára: kb. 75 € (időjárásfüggő, a helyszínen fizetendő)

Fakultatív kirándulás (min. 20 fő esetén):
- Alcantara szurdok és Savoca belépővel: kb. 50 € (helyszínen fizetendő)

Min. utaslétszám: 25 fő             Garancia felár: 29.000 Ft (20-24 utas)               Árfolyam: 1 EUR = 400 Ft garantáljuk

Szervizdíj / Borravaló: 15 € (helyszínen fizetendő)
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervizdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).

Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás: 2,5 %.                                                
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

A programok sorrendje időjárás és nyitva tartás függvényében felcserélődhet!

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?olaszorszag

 

 
A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Utazás részletei
  • Hotelkategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülő
  • Ellátás: Reggeli
  • Hivatkozási szám: 134894

IDŐPONTOK ÉS ÁRAK

Teljes ár:

csengő ikon árértesítés

Értesítést kérek az árváltozásokról és kedvezményekről!

Az ajánlat csak visszaigazolás után érvényes.

Főutas
2. utas
Számlázási adatok
Utazási iroda részletei

Menetrend