Egyedülállókat tudunk társítani 2 ágyas szobában FELÁR NÉLKÜL!

Utazás: Kényelmes, nyugati típusú autóbusszal, idegenvezetővel.
Az autóbuszon kávé, üdítő forintért kapható. Idegenvezetőnél kell jelentkezni. Idegenvezetőnk egész úton programot biztosít utasainknak (úti beszámolók, filmek, toto, stb.).
Az idegenvezető útközben a buszon videofilmekkel szórakoztatja, valamint kulturális beszámolóval tájékoztatja utasainkat.

Indulás: Budapest, Déli pu. mellet, az I. kerület Korona közből, reggel 5 órakor! Találkozó az indulás helyszínén hajnali 4.30 és 4.45 között!

További felszállási lehetőségek: Budapest-Székesfehérvár-Balaton déli oldala-Nagykanizsa-Szlovénia felé

Tranzitszállás (2+1 éjszaka):
Odafelé 2 éjszakát, visszafelé 1 éjszakát töltenek utasaink MontecatiniTermeben, középkategóriájú hotel***, wc/zuh. szobákban
(A szállásról bővebben: www.bertinihotelgroup.it)

1 ágyas felár: 34.000,- Ft / fő, vagy társítással oldható meg.

Szállás (5 éjszaka):
Nagyon szép családias Hotel *** Elba-sziget, érkezés Portoferraioba, majd indulás a Hotel Santa Caterina***-hoz.

Ellátás:
    

 • Kontinentális reggeli 8 alkalommal
 • Vacsora igényelhető a helyszínen vagy irodánkban:
       - Toszkana, Montecatini 2 alkalommal (22 € / fő / nap).
       - Elba szigetén 5 alkalommal lehet kérni vacsorát, amelyet a helyszínen kell fizetni (25 € / fő / nap).
       - Irodánkban is befizethető:
       > Montecatiniben 5.800,- Ft / fő / nap
       > Elbán 6.800,- Ft / fő / nap


Program:     

1. nap:
Folyamatos utazás Olaszország felé, három óránként pihenő. Ebédidő kulturált autógrilll éttermekben. Útközben a buszon utifilmeket vetít az idegenvezető, beszámolókat tart Toszkana vidékről, Elba-szigetéről, Pisa, Lucca, Montecatini városokról! Érkezés a termál kisvárosba a késő délutáni órákban! Lehetőség van felmenni Montecatini Alto kis településre a hegy tetejére egyénileg siklóval, és innen valóban csodálható a toszkán táj. Szállás elfoglalása, vacsorázási lehetőség.

2. nap:
CINQUE TERRE festői településeit ismerjük meg ezen a napon. Manarola szűk utcáiból indulunk a “szerelmesek útján” kb. 2 km egészen Riomaggiorréig. Itt kis vonatra szállunk, és 10 perc múlva már Monterossoba érkezünk. Itt van olyan strand, ahol fürdőzési lehetőség várja a turistákat. Innen hajóval indulunk tovább, ahonnan még csodás kis települések tárulnak a szemünk elé. Útunk utolsó állomása Portovenere kikötő, ahol Giuliano Medici szerelme, Simonetta született. A Szent Péter sziklára épült XII.sz-i templom után búcsúzunk CinqueTerre-től, és La Speziaból busszal a szállásra érkezünk. Vacsorázási lehetőség.

3. nap: ELBA-SZIGET
Reggeli után utazás autóbusszal, majd Piombino kikötőből hajóval. A menetidő kb fél óra. Érkezés délelőtt a szállásra, majd egésznapos fürdőzés a festői szépségü tengerparton. Szabadprogram. Vacsora a szállodában, vagy helyi kis vendéglőben is van lehetőség étkezésre.

4. nap: ELBA-SZIGET
Egésznapos fakultatív kirándulás autóbusszal a szigeten. Kikötők - Potoferraio, Porto Azzurro, séta a parton, üzletsorok, halászhajók, mediterán villák, kávézók. Napóleoni villák, ásványkiállítás, ahol kis vonattal megtekintjük a sziget kincseit, majd borkostoló, érkezés a szállodához. Délután napozás fürdőzés a tengerparton. Este séta a jacht kikötőben.   
Vacsorázási lehetőség a szállodában vagy helyi trattoria.

5. nap: ELBA-SZIGET
Hajókirándulás Porto Azzurro kikötőből, fürdőzés, ebéd a hajón, sziget, panorama!
Autóbuszal Portoferraio-ból érkezünk Porto Azzuroba, ahol kis hajóval indulunk tovább Elba-sziget felfedezésére, mesés öblök, ásványkitermelő helyek, szép villák tárulnak a szemünk elé útközben. Fürdőzés a legszebb öbölben, majd ebéd a fedélzeten: spaghetti borkóstolóval. Érkezés a kikötőbe a késő délutáni órákban, majd busszal látogatás egy gyönyörű kerámia kisüzembe, végül irány a hotelbe.

6. nap: GIGLIO-SZIGET
Tengerparti pihenés, szabadprogram. Azurkék öblök várják a nyaralókat: Golfo di Biodola, Golfo di Procchio vagy Portoferraio strand közel a szállodához. Lehetőség van ezen a napon kirándulni GIGLIO-SZIGETRE (65,- € + 10,- € a transzferek a szigeten – min. 15 fővel indul ez a program!)


7. nap: KORZIKA-SZIGET - BASTIA
Egésznapos Kirándulás KORZIKA-szigetre, BASTIA városba, hajóval, Elba-szigetről! Mesés nap a francia szigeten (min. 25 fővel indul)!
A nyári menetrendtől függ! Ez a program nem garantált!
Vagy napozás, fürdőzés Elba-szigeten a tengerparton!
Program ára: 80 €

8. nap:
     Reggeli után Portoferraioból komppal visszaérkezünk Piombinoba, ezután folytatjuk útunkat két középkori kis városba PISA és LUCCA, majd Montecarlo borvidék után, érkezés Montecatini Terme városkába, a tranzitszállásra. Szabadidő. Késő délután Toszkán Villa-Fattoria látogatása, ahol a táj gasztronomiai nevezetességeit kostóljuk meg: borok, előételek, toszkán pasta, ahova a turisták és az olaszok szívesen látogatnak el!

9. nap:

Hazaindulás Budapestre. Útközben 3 óránként pihenők, érkezés Budapestre az esti órákban.

x Toszkána, Cinque Terre, Tengerparti Mesés Nyaralás Elba-szigétn
A részvételi díj tartalmazza:

     - a szállást reggelivel
     - utazást
     - végig magyar kísérőt, idegenvezetőt

A részvételi díj nem tartalmazza:
- Mobyline kompjegyet Elba-szigetre, valamint a helyi idegenforgalmi adót, vacsorákat, fakultatív programokat, belépőket.
- Baleset-betegség-poggyász biztosítás külön köthető: 790,- Ft / fő / nap
- Idegenforgalmi szállásadók, városokba behajtási illetékek, egyes esetekben kikötői adót, mely mindig a helyszínen fizetendő!

A fakultatív programok és a belépők külön fizetendőek: (Nem kötelezőek!)

Cinque Terre települései program kishajókkal, busszal, kisvonattal idegenvezetéssel:
(Manarola, Riomaggiore, Monterosso, Vernazza, Cornilia)
    80,- € / fő
 
Elba szigettúra busszal Napóleon téli, nyári villák - múzeum, ásványkiállítás, kisvasút, borkostoló:
    50,- € / fő
 
Elba-sziget kishajó kirándulás, ebéddel, fürdőzőssel:
    50,- € / fő
 
Elba-sziget piac:
    15,- € / fő
 
Elba szigetére a hajójegyet oda-vissza a helyszínen kell befizetni: (Részvételi díj eurós része – Kötelező!)
    50+50,- € / fő
 
Korzika, Bastia, egésznapos hajós kirándulás idegenvezetővel!
A nyári menetrendtől függ! Ez a program nem garantált!
    80,- € / fő
 
Pisa, Lucca vásornézés és Toszkán borvidéken estebéd, olasz Montacarlo hazafelé, borok, ízek, előételek, pasta, toszkana.
    10+10,- € / fő + belépők (Pisa + Lucca városnézés)
    18,- € / fő (Toszkán Villa estebéd)
 
 
FIGYELEM!
A részvételi díj eurós része csoportos utazás esetén a helyi behajtási illeték a városokra, mely a felnőtteknek 60,- € / fő, a gyerekeknek csak 40,- € / fő összesen, és ez az összeg a helyszínen fizetendő érkezéskor az idegenvezetőnél, összesen csak egy alkalommal!