Rövid ismertető: PROGRAM KÜLÖNLEGESSÉG!
Karácsonyozzon velünk a mesék földjén! Puglia, Olaszország egyik legvarázslatosabb helye, mert az itt található világörökségek mind egy-egy csoda: a sziklába vájt, karácsonyi fényekbe öltözött barlangváros Matera - ahol élő Betlehemi játékok teszik meghitté az ünnepet, Alberobello a trulli-k városa, vagy a "fehér városok", melyek hangulatos karácsonyi vásárral koronázzák meg az ünnepeket. Mosolygós kedves emberek, időtlen karácsonyi csodák, számtalan gyönyörűség, melyeket mindenképp látni kell!

Fantasztikus akció:
AJÁNDÉK! 1 db 10 kg-os, fedélzetre vihető poggyász fejenként és elsőbbségi beszállás (priority)!

Utazás: menetrendszerinti repülővel, majd odaérkezést követően autóbusszal:
Tervezett menetrend:             
Budapest- Bari: 10.35-12.05.
Bari-Budapest: 12.40-14.10. 
A menetrend változtatás jogát a légitársaság menetrendjétől függően fenntartjuk.

Egyedi szerződési feltételek:
A kötbér összege az utazó lemondása esetén:
 szerződéskötéstől -36 napig: 40% 
35-22 napig: 60% 
21-16 napig: 70% 
16-8 nap:  90% 
7 napon belül: 100%
A kötbérbe beletartoznak a repülőjegyhez kapcsolódó összes költségek! 

Szállás: 3*-os szállodákban 2 éj Matera, 1 éj Lecce 

Ellátás (krt): reggeli, felár ellenében félpanzió (ajánlott)

Időpontok: 4 nap/3 éj
2020.12.22-12.25.
(kedd-péntek)

Program:
1. nap: Budapest - Bari 
Elutazás Budapestről repülővel Bari-ba, érkezés a déli órákban a menetrend függvényében. Karácsonyi programunkat a fényárban úszó Bari hangulatos óvárosával kezdjük. Girbe-gurba, középkori utcáin sétálva körbeölel minket az ünnepi dél-olasz hangulat. Megkóstolhatjuk Puglia jellegzetességét, az ízletes focaccia-t, az olasz kenyérlángost. A karácsonyi fények bűvöletében barangolva, a gyönyörű  templomok, régi házak között felfedezhetjük az éppen száradó helyi tésztaspecialitásokat. Ezt az olasz "mammák" gyúrják saját kezűleg nemcsak a család, de a helyi éttermek számára is. Az óvárosban felkeressük Szent Miklós püspök ereklyéit, a föléjük emelt bazilikát, majd ellátogatunk a hangulatos kikötőbe is. 
Matera-ban folytatjuk a napot, a semmihez sem hasonlítható barlangvárosba utazunk, ahol elfoglaljuk szálláshelyünket. Az UNESCO Világörökség részét képező, az őskor óta lakott barlanglabirintusok, a bevájt épületek, lakások, templomok  halkan suttogják ősi történetüket. Sétálunk az óvárosban, mely olyan, mintha kétezer évet visszamennénk az időben. Nem véletlenül forgatta itt Mel Gibson a Jézus életéről szóló, Passió című filmjét!  A völgyben nem mindennapi látvány tárul elénk: puha tufakőzetből álló sziklafalba épült házak láthatóak. Fakultatív programként "Élő Betlehemi" játékok teszik még varázslatosabbá a csodás helyet.

2. nap: Matera - Martina Franca - Alberobello
Délelőtt szabadidő Matera-ban, délután fakultatív kirándulás a fenséges Murgia-fennsík legmagasabb dombján épült Martina Franca-ba. 
Puglia barokk csodájába utazunk, ahol a város csodás középkori palotái és barokk templomai hirdetik gazdag múltjukat. A  templomokkal, gyönyörű terekkel büszkélkedő település nagyon szép óvárossal rendelkezik - a kanyargós utcák fehérre meszelt falú, díszes kapuval ékes házak között vezetnek el egy apró térre, így az igazi pugliai hangulathoz kerülhetünk közel a csodás kisvárosban. Bolyongunk a hangulatos kis üzletekkel teli utcákon, ellátogatunk a helyi katedrálishoz és jut szabadidő is, hogy pihenjünk egy kicsit a városka elbűvölő tereinek egyikén, ahol elvegyülünk a helyiek karácsonyi, ünnepi forgatagában. Szabadidő után Alberobello egyedülálló csodás építményei, az ősi, fehérre meszelt, kúp alakú tetős házak, a trullik várnak minket, ahol elmerülünk a bódító fényjátékok, és fényözön atmoszférájában. Sétánk alatt kóstolót kaphatunk jellegzetes italokból, majd szabad program, vásárlási lehetőség a helyi kézműves termékekből, és az ínycsiklandozó karácsonyi süteményekből. (Ár: 25 EUR/fő)

3. nap: Lecce, a barokk hazája és Locorotondo, a fehér város
Reggeli után elindulunk, majd a "kerek várossal", Locorotondo-val, Puglia legromantikusabb városával ismerkedünk, mely egyben a térség legjobb borvidékeinek egyike. A lenyűgöző, kör alakú település messziről fehérlik a zöldellő völgy felett. Elsétálunk a kis utcákon keresztül a Citadellához, ahonnan a hely páratlan szépségével köszön vissza. A kacskaringós, ódon sikátorok által körülölelve találjuk a főtéren álló monumentális, Mártír Szent Györgynek szentelt templomot. Lecce-be, a dél Firenzéjeként emlegetett, fehér mészkő paloták sokaságával ámulatba ejtő városba utazunk, ahol a sok látnivaló mellett a karácsony fényei melengetik meg szívünketFőtere a Piazza Sant'Oronzo, mely hajdanán a velencei kereskedők piactere volt, a  csodás rózsaablakkal büszkélkedő Santa Croce templom, a római amfiteátrum is a történelmi látnivalók sorába tartozik. Városnézés a püspöki székhellyé vált, barokk paloták gyönyörű és aprólékos részletekkel teli homlokzatával ránk köszönő városban, melyet a karácsonyi vásár pezsgése tesz még hangulatosabbá. Elfoglaljuk szálláshelyünket Lecce környékén.

4. nap:  Bari - Budapest
Búcsúzunk a lenyűgöző Pugliától, transzfer a repülőtérre, Bari-ba. Elutazás Budapestre a menetrend függvényében.

x Karácsonyi Mesevilág Materában Repülővel
KARÁCSONYI MESEVILÁG MATERÁBAN 2020
repülővel 4 nap/3 éj
Időpontok Részvételi díj
Ft/fő
12.23-26.
109 900
* a repülőjegy árának függvényében a részvételi díj változhat

Felárak:

EGYÁGYAS FELÁR NÉLKÜL FOGLALHATÓ!
két,-háromágyas szobában garantált társítással,
indulást megelőző 20 napig!

Egyágyas felár (társítás nélkül): 29 900 Ft/fő/ turnus
Félpanzió: 19 900 Ft/fő

Repülőtéri illeték: 29 900 Ft/fő
Feladott poggyász (max. 20 kg): 22 900 Ft/fő-től 
Fix ülőhely:  kb. 10.000,-Ft/fő

Helyszínen fizetendő:
Üdülőhelyi díj:
8 EUR/fő/tartózkodás 
Csomaghordási díj Matera-ban: 8 EUR/fő 

Felárak és belépők:
Fakultatív program:
- Matera- Martina France- Alberobello: 25 EUR/fő

Belépők és egyéb felárak: 
- Matera Betlehemi körséta helyi vezetéssel belépővel: kb.13 EUR/fő
- Bari Szent Miklós bazilika- ingyenes
- Lecce katedrális: kb.5 EUR/fő

Üdülőhelyi díj: 8 EUR/fő/tartózkodás

Minimum létszám: 25 fő

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegy, elsőbbségi beszállás 1 db 10 kg-os bőrönddel, szálloda reggelivel,  magyar idegenvezető/utaskísérő, repülőtéri transzfer, autóbuszos utazás a teljes program során. 

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illetéket (29 900,-Ft/fő), feladott poggyászt 20 kg-ig (kb. 22.900,-Ft/db-tól), a helyfoglalással kapcsolatos költségeket, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás (530 Ft/fő/nap), útlemondási biztosítás (1,3%), foglalási díj 12 év felett (1500 Ft/fő), üdülőhelyi díjat, belépőket, igény szerinti félpanziót és karácsonyi vacsorát.

Az utazáshoz érvényes kártyás személyi igazolvány vagy útlevél szükséges!