fb pix
mortons travel

24 órás villámajánlatok Karácsonyra! / New York szilveszter / Karácsonyi vakáció Mexikóban 

Nepál, a világ teteje - csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2024.03.10-20.

11 nap
idén 0 alkalommal

899 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

 • ÚT TÍPUSA
 • Körutazás
 • HOTEL BESOROLÁS
 • Program szerint
 • ELLÁTÁS
 • leírás szerint
 • HIVATKOZÁSI SZÁM
 • 553689

Leírás:

Nepál nagyon különleges ország: itt ugyanúgy megtalálhatóak a Himalája lélegzetelállító csúcsai, mint a déli síkságok esőerdei, ahogyan az indiai, tibeti és kínai kultúra hatásai, a hinduizmus és buddhizmus megannyi helyszíne és az országot benépesítő több mint 100 népcsoport is harmonikusan megfér egymással. A márciusi hosszú hétvégét is érintő csoportos utunkon már kellemes tavaszi időjárásban keressük fel Katmandu  és környéke kulturális kincseit, (nagy)vadlesre indulunk a Chitwan Nemzeti Parkban és hajózunk majd Pokharában az Annapurna festői háttere előtt. Tartson velünk és fedezzük fel együtt az ezerarcú Nepált!

Az utazás kiemelt értékei:

 • Repülés Katmanduba kényelmes menetrenddel, egy átszállással
 • Utazás kellemes tavaszi időjárású időszakban
 • Világörökségi helyszínek: Katmandu, Bhaktapur, Chitwan Nemzeti Park, Patan
 • Színvonalas négycsillagos szálláshelyek
 • Kiváló helyismeretű magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig


Programok:

Március 10., vasárnap
Elutazás Budapestről a Flydubai járatain, dubaji átszállással (21:45 - másnap 06:10, 08:15-14:00) Katmanduba.

Március 11., hétfő
Érkezés Katmanduba a délutáni órákban. A csomagok felvétele után transzfer a szállodába.
Szállás Katmanduban 3 éjszakára: Vivanta Kathmandu****

Március 12., kedd
Kora reggel fakultatív sétarepülés a Himalája fölött (125 000 Ft/fő): kora reggel transzfer a repülőtérre, majd 50 perces sétarepülés garantált ablak melletti ülőhelyen. Utunk során a Kelet-Himalája 20 csúcsát csodálhatjuk meg, a Katmanduhoz legközelebbi Langtang Lirungtól a Csamlangig, a Mount Everestet (nepáli nevén Szágarmathát) is érintve. A repülés után transzfer a szállodába, érkezéssel a reggeli időpontjában. (Megjegyzés: a program kedvezőtlen időjárási viszonyok esetén elmaradhat, ebben az esetben a szabad helyek függvényében lehetséges a következő napok egyikén repülni. Ha a második időpontban is elmarad a repülés, a program teljes díja visszatérítésre kerül a hazaérkezést követően.)
Első teljes napunk délelőttjén a Swayambhunathot látogatjuk meg. A történészek szerint 2500 éves fehér-aranyozott sztúpa egy dombtetőre épült, így szép kilátást nyújt Katmandu környékére. A sztúpát az itt élő szent majmok miatt Majomtemplomnak is nevezik. Délután felkeressük a Durbar (Palota) teret: a város szíve tulajdonképpen három tér együttese, a hagyományos nepáli építészet számos gyönyörű példájának (paloták, templomok) otthona. A téren található egyik palotában lakik Kumari, az "élő istennő" is - ha szerencsénk van, őt is megpillanthatjuk az ablakban. A téren tett látogatás után riksára szállunk és átgurulunk a Thamel negyedbe. A Thamel zegzugos utcácskái már évtizedek óta a kereskedők (és turisták) paradicsoma: rengeteg üzlet és étterem várja az utazókat.
Szállás Katmanduban.

Március 13., szerda
Reggeli után elutazunk Katmandutól keletre, ahol teszünk egy könnyű vidéki sétát - az egyik oldalunkon Bhaktapur városa, a másikon a Himalája láncai látszanak. Utunk során a helyi vidéki életbe is betekintést nyerünk. Délután ellátogatunk a Katmandu-völgy keleti végén elhelyezkedő Bhaktapurba. Ez a város az egyik legkevésbé forgalmas, így a legtisztább a környéken, de elsősorban lenyűgöző vallási épületeiről híres. A macskaköves utcákon pedig a hagyományos mesterségek, köztük a fafaragás és szövés titkait is elleshetjük, de egy családi műhelyben a fazekassággal akár mi is megpróbálkozhatunk.
Szállás Katmanduban.

Március 14., csütörtök
Utazás szép tájakon keresztül Katmanduból a Chitwan Nemzeti Parkba, Nepál első nemzeti parkjába. Utunk során megállunk egy helyi teákat (pl. masala) kínáló üzletben.
Szállás és vacsora a Chitwan Nemzeti Parknál 2 éjszakára: Hotel Earthlight****

Március 15., péntek
Egész napos kalandozás a dzsungel szívében, a Chitwan Nemzeti Parkban (világörökségi helyszín). Az ország síkabb, szubtrópusi éghajlatú részén fekvő óriási nemzeti park számos nagyvad, köztük bengáli tigrisek, indiai leopárdok, krokodilok és orrszarvúk otthona. Reggeli után dzsipszafari során fedezzük fel az esőerdőt és lakóit. A szálláshelyen elköltött ebéd után megtekintjük a gyönyörű chitwani naplementét és a helyi népcsoport, a tharuk botos táncát is.
Szállás és vacsora a Chitwan Nemzeti Parknál.

Március 16., szombat
Továbbutazás Pokharába. Az ország második legnagyobb városa a Phewa-tó partján, a Himalája néhány legszebb csúcsa (köztük az Annapurna) szomszédságában fekszik.
Szállás Pokharában 2 éjszakára: Atithi Resort & Spa****

Március 17., vasárnap
Ezen a napon Pokharában és környékén barangolunk: a reggeli után felkapaszkodunk egy kabinos felvonóval Sarangkotra. A város fölé magasodó dombról tiszta időben igazán pazar kilátás nyílik a Himalájára, de a városra és környezetére is. Ezt követően teszünk egy könnyű sétát a közeli Damsadi falu környékén, megfigyelve a vidékiek hagyományos életmódját. Utunk egy függőhidat és rizsteraszokat is érint majd. Délután ellátogatunk a hasonlóan szép kilátást kínáló Világbéke-sztúpához, majd hajózunk a Phewa-tavon.
Szállás Pokharában.

Március 18., hétfő
Délelőtt transzfer a pokharai repülőtérre, majd elutazás a Buddha Air közvetlen járatával (kb. 20 perc) Katmanduba. Érkezés után ellátogatunk a főváros két ikonikus épületéhez, a Sivának szentelt Pashupathinath templomhoz és a világ egyik legnagyobb sztúpájához, a Baudhanáth-hoz (világörökségi helyszínek). Utóbbinál a szerzetesekkel is találkozunk és akár a láma áldását is megkaphatjuk, de egy thangka (tibeti buddhista festmény) remekműveket bemutató galériába is betekintünk.
Szállás Katmanduban 2 éjszakára: Vivanta Kathmandu****

Március 19., kedd
Utolsó Nepálban töltött napunk délelőttjén felkeressük a művészek városának, Patannak a Palota terét, amely a Malla dinasztia királyainak rendkívül gazdagon díszített palotáján kívül összesen 55 hindu ill. buddhista templom otthona. Délután ellátogatunk a közeli Kirtipurba, melynek leghíresebb temploma Bhairab istent egy dühös tigris alakjában ábrázolja. A dombteteji Chilancho kolostornál pedig - tiszta idő esetén - az egész Katmandu-völgyre és a hegyekre is rálátunk.

Március 20., szerda
Délelőtt transzfer a repülőtérre, majd hazautazás a Flydubai járatain, dubaji átszállással (09:00-12:40, 17:35-20:45) Budapestre.
 

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy Budapest-Katmandu útvonalon oda-vissza, átszállással
 • Repülőjegy a Pokhara-Katmandu útvonalon közvetlen járattal
 • Repülőtéri illetékek
 • Személyenként 1 db feladott poggyász (max. 20 kg) és 1 db kézipoggyász (max. 55×38×20 cm ill. 7 kg) minden járaton
 • Szállás kilenc éjszakára a program szerinti szálláshelyeken, kétágyas szobákban
 • Reggeli minden szálláshelyen
 • Ebéd egy alkalommal és vacsora két alkalommal a Chitwan Nemzeti Parknál
 • Magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
 • Utazás Nepálban különbusszal
 • Városnézések és kirándulások
 • Belépőjegyek a program szerint

Az ár nem tartalmazza:

 • Vízumdíj: 30 USD/fő (helyszínen fizetendő)
 • Javasolt szervízdíj: 90 USD/fő (helyszínen fizetendő)

Egyéb tudnivalók:

 • A Nepálba történő belépéshez a hazaérkezés után legalább 6 hónapig érvényes, legalább két üres oldat tartalmazó útlevél és az érkezéskor váltott vízum (30 USD/fő) szükséges.
 • Javasolt szervízdíj: 90 USD/fő (helyszínen fizetendő).
 • A programok sorrendje változhat.
 • Minimum létszám: 15 fő. A félpanzió legalább 15 fő jelentkezése esetén garantált.
 • Háromágyas elhelyezés esetén a harmadik fő kedvezménye 10 000 Ft.

x Nepál, a világ teteje - csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2024.03.10-20.

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

11 nap
idén 0 alkalommal

899 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok