fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

MADAGASZKÁR - MAURITIUS

17 nap
idén 1 alkalommal

1 996 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Városlátogatás, Körutazás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Hotel
  • ELLÁTÁS
  • Félpanzió
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 645518

Program leírás

Utazás:          Budapest - Madagaszkár - Budapest útvonalon menetrend szerinti repülővel, átszállással.
A körutazáson autóbusszal, valamint belföldi és helyi repülőjárattal.
Elhelyezés:   Madagaszkáron helyi besorolású középkategóriás szállodák és lodge-ok 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban. Mauritius-on felsőkategóriás 4*-os tengerparti szálloda 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás:          félpanzió (reggeli és vacsora) + 3 ebéd.

 

1. nap: Budapest - Antananarivo
Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással Antananarivóba. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Antananarivo
Érkezés a délutáni órákban Madagaszkár fővárosába, Antananarivóba. A vízumügyintézést követően transzfer a szállodába. Amennyiben a járat érkezése engedi, délután városnézésre indulunk a dimbes-dombos fővárosban: megtekintjük a kulturális látnivalókat és felfedezzük a város színes, mindig nyüzsgő piacait. Magyar vonatkozása is lesz programunknak, megnézzük a Benyovszky utcát is. Vacsora, szállás.

3. nap: Antananarivo
Városnézés ANTANANARIVO-ban, Madagaszkár fővárosában. Az Imerina Királyság 12 történelmi dombjának egyikén épült, körülbelül 1245 m tengerszint feletti magasságban. A város az évek során folyamatosan szépül. Bekukkantunk Pedro atya által vezetett korábbi szegénynegyedbe és miséjére. Áldozatos munkájával több ezer ember életét segíti és a környezetet szépen rendbe rakták. Ennek eredményeként Teréz anyáéhoz hasonlítják tevékenységét. Meglátogatjuk a Rovát, a királynői palotát, amely Antananarivo egyik legmagasabb dombján épült, és a város szinte minden részéből látható. A madagaszkáriak szent helye, itt találhatók a királyok és királynék egykori rezidenciái, valamint a királyi sírok. Az 1996-os tűzvész után 16 évig bezárt palota 2023 júniusában nyílt meg újra, az épületen belül pedig egy fantasztikus történelmi múzeum nyitotta meg kapuit, ahová mi is ellátogatunk. A palota melletti kilátóból csodálatos kilátás nyílik a városra.

4. nap: Antananarivo - Andasibe
Reggeli után elindulunk kelet felé, hogy közelről fedezzük fel Madagaszkár egyedülálló természeti világát, és meggyőződjünk, joggal hívják a szigetet a ,,nyolcadik kontinens"-nek. Útközben megállunk egy Hüllő Farmon, ahol a sziget legtöbb hüllőfajával ismerkedhetünk meg: kaméleonok, iguánák, gekkók, krokodilok, különleges lepkék, valamint két makifajjal is. Éjszakai séta a park közelében: az éjszakai látogatás során helyi természetvezetővel és zseblámpák segítségével éjszakai makikat (egérmakikat), alvó kaméleonokat, leveli békákat stb.

5. nap: Andasibe
A mai napon a hatalmas élményeket ígérő ANALAMAZOATRA NEMZETI PARK-ot látogatjuk meg, az itt található esőerdő a legnagyobb és legfejlettebb lemurfaj, az Indri Indri otthona. Felejthetetlen élmény lesz hallgatni a makik kiáltozását, ahogyan egymással kommunikálnak, ,,énekük" akár három kilométerre is elhallatszik. Számos más különleges állat-és növényfajjal (orchidea és páfrányfaj) találkozhatunk. Délután meglátogatunk egy magánrezervátumot, ahol testközelből találkozhatunk a híres madagaszkári lemúrokkal, és készíthetünk ,,szelfit" itt élő makikkal! Vacsora, szállás Andasibében.

6. nap: Andasibe - Antananarivo
Visszautazás Antananarivóba, napközben többször megszakítjuk utunkat fényképezés kedvéért, és megismerkedünk a helyi rizstermesztéssel. Érkezés az esti órákban, vacsora és szállás a repülőtér közelében.

7. nap: Antananarivo - Morondava - Kirindy
Reggeli a szállodában, majd transzfer a repülőtérre és repülés Morondavába belföldi járattal. Érkezést követően transzfer Kirindy-be. Utunkat során megpillantjuk az első baobabfákat (majomkenyérfákat), rövid megálló a Baobab Avenue-nál és a felkeressük a ,,Szerelmes Baobabok"-at is. Továbbutazunk Kirindy-be, a különleges Kirindy Rezervátum területére, a furcsábbnál furcsább és endemikus szárazságtűrő növények és állatok birodalmába.

8. nap: Kirindy - Morondava
Ma kora reggeli látogatást teszünk a KIRINDY REZERVÁTUM-ban, ahol a szárazsághoz jól alkalmazkodott erdőt, növényzetet figyelhetjük meg, és különleges madárfajokkal, kétéltű és hüllőfajtákkal, valamint természetesen lemúrokkal találkozhatunk. A hely még arról híres, hogy itt él a ,,madagaszkári ugrópatkány", illetve hogy ez az egyik hely az országban, ahol a legtöbb esélyünk van természetes élőhelyén megpillantani Madagaszkár legnagyobb vadállatát, a vadmacska méretű fosszát. Délután következik az utazás egyik fénypontja: megnézzük a naplementét a BAOBAB AVENUE-n. Az ,,erdő anyjaként" emlegetett lenyűgöző baobabfák, amelyek a burkolatlan utat szegélyezik, páratlan tájat kínálnak. A látvány napnyugtakor fenomenális. Estére megérkezünk Morondava tengerparti városába és elfoglaljuk szállásunkat.

9. nap: Morondava
Szabadprogram, egész napos üdülés, pihenés a csendes Mozambiki-csatorna homokos tengerpartján. De választhatunk a helyi szervezésű, különböző fakultatív programokból (jelentkezés és fizetés a helyszínen), mint pl.: pirogue (tradicionális halászcsónak) kirándulás. Este igazi autentikus, malgas ünnep hangulatában töltjük: vacsora után egy helyi zenekar csatlakozik hozzánk, hogy bemutassák nekünk hagyományos hangszereiket, népi táncaikat. Egy malgas ünnephez elengedhetetlen nemzeti italuk, a rum is: 5-féle helyi ,,rhum arrangé"-t (különféle fűszerekkel, gyümölcsökkel érlelt rumok) kóstolhatunk végig.

10. nap: Morondava - Antananarivo
Délelőtt még egy kis szabadidő, majd transzfer a repülőtérre és repülés vissza Antananarivóba. Érkezést követően a ,,madagaszkári művészetnek" szentelt piacot fedezzük fel. Számos kézműves ajándéktárgyat kínálnak, melyek a helyi művészek munkájának eredményei. A kivitelezés minősége és a felhasznált anyagok adják a művek szépségét. A kézműves piacon az alkudozás ajánlott. Végül transzfer a szállodába.

11. nap: Antananarivo - Mauritius
Itteni tartózkodásunk végéhez közeledve látogatás a ,,Lemur Park" magánrezervátumban. A park kilenc nappali és éjszakai makifajnak ad otthont 5 hektáros erdős környezetben, melyet több mint 70 növényfaj alkot, közülük 40 faj Madagaszkáron endemikus. Búcsú Madagaszkártól, menetrend függvényében utazás Mauritius-ra. Érkezést követően transzfer a szállodába. Szállás a Tamassa Resort szállodában.

12. nap: Mauritius - északi terület
Ismerkedés a sziget északi részével, ahol cukornád ültetvények, festői falvak és városok váltják egymást. Látogatás a hajdani cukorgyár területén fekvő L'AVENTURE DU SUCRE múzeumba, ahol megismerhetik mennyire érintette a cukorgyártás a sziget történelmét és kultúráját. Ezt követően cukor és helyi rumok kóstolása. Séta a PAMPLEMOUSSES botanikus kert egzotikus növényei között. Ebéd a Tante Athalie-ben, a hely érdekessége a kertben lévő családi klasszikus autó gyűjtemény. Délután a Chateau de Labourdonnais megtekintése, mely a koloniális stílusú építészet szép példája. Szállás.

13. nap: Mauritius
Szabadidő, pihenés a szállodában. De választhatunk a helyi szervezésű, különböző fakultatív programokból (jelentkezés és fizetés a helyszínen), mint pl.: Casela Nature Park, hajókirándulás, helikopterrepülés stb.

14. nap: Port Louis
Kirándulás a sziget fővárosába, PORT LOUIS-ba és a környékére. Különböző istentiszteleti helyek felfedezése: a Kwan Tee pagoda, a Kailasson hindu templom és a legidősebb mecset. Séta a városban, a központi piac színes forgataga. Rövid megálló a Marie Reine de La Paix szent helynél, melyet a pápa is meglátogatott. A túra alatt kreol ebéd. Szállás.

15. nap: Mauritius
Szabadidő, pihenés a szállodában. Szállás.

16. nap: Mauritius - délnyugati régió
A mai napon a délnyugati régió felé vesszük az irányt. A TROU AUX CERFS vulkáni krátertől 360 fokos kilátás nyílik a szigetre. Utazás a GRAND BASSIN (Ganga Talao) szent tóhoz, majd rövid séta a BLACK RIVER GORGES parkban, ahol számos őshonos növény- és állatfaj él. Ebéd után, rumkóstoló a La Rhumerie de Chamarelben. A napot a 90 méter magas CHAMAREL vízeséssel és az ikonikus HÉT SZÍNŰ FÖLDDEL zárjuk. Este transzfer a repülőtérre és hazautazás. Éjszaka a repülőn.

17. nap: Budapest
Átszállás után Budapestre a menetrend függvényében. 

Tudnivalók

Ezt az utat csak megfelelő egészségi állapot, jó fizikai kondíció esetén ajánljuk a hosszú utazás és az esetenként megterhelőbb programok, nagy szintkülönbségek miatt!

Árak

Teljes ár: 1.996.000 Ft (1.805.600 + 190.400 repülőtéri illeték és csomagdíj)

Egyágyas felár: 410.000 Ft                                                                               

Vízumdíj: kb. 10 euró (a repülőtéren érkezéskor fizetendő)

A teljes ár a belépőjegyek árát magában foglalja.

Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás: 3%             

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Min. utaslétszám: 15 fő                                                                                  

Árfolyam: 385 Ft/EUR

Elvárt szervízdíj / borravaló a helyiek számára: 80 EUR (helyi idegenvezetők, gépkocsivezetők részére helyszínen fizetendő)

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).

Fontos megjegyzések:

Az úti okmány lejárati idejére vonatkozó beutazási szabály, hogy az útlevélnek a tervezett utazás végétől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és legalább két üres oldalt kell tartalmaznia.

A teljes ár a 472/2017. (XII. 28.) 14. §. (1) c) Korm. rendelet szerinti ár, mely az indulásig az ÁSZF-ben foglaltak szerint változhat.

x MADAGASZKÁR - MAURITIUS

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

17 nap
idén 1 alkalommal

1 996 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok