Leírás

1. NAP Repülés Kubába
Utazás Budapestről átszállással Havannába. Idegenvezetőnk üdvözli Önt. Szállás: Havanna környékén 3 éjszakára. Tervezett hotel: Hotel Starfsh Monte.

2. NAP Szabadidő vagy fakultatív program
Havanna
Szabadidő vagy FAKULTATÍV (ebéd nélkül): Havanna városnézés. A Forradalom tér, ahonnan Fidel Castro szólította meg népét, a Malecon-sétány, a Havanna Egyetem, a Hotel Nacional de Cuba és a parlament egykori épülete, az El Capitolio segítségével belekóstolunk Kuba különleges hangulatába. Sétánk során felfedezzük a Habana Vieja-t, a Plaza San Francisco-t, a bikaviadalok més festák egykori helyszínét, a Plaza Vieja-t, a Plaza de Armas-t és Parque Centralt. Ernest Hemingway kedvenc helyeinek számított az El Floridita bár és a Mojito koktél szülőhelyként ismert La Bodeguita del Medio bár. Felkeressük az El Morro erődöt, mely ma Havannába vezető vízi utat vigyázta a kalózok ellen. Fakultatív: tropicana show, transzfer: klasszikus autókkal.

3. NAP Szabadidő vagy fakultatív program
Vi?ales
Szabadidő vagy FAKULTATÍV (ebéddel): Egész napos kirándulást teszünk Vi?ales-be, ahol környék egyediségét a dohányültetvények adják. A magas minőségű dohánylevelekből készülnek a kubai szivarok. Útközben tartunk egy kávészünetet Los Barrigones-nél. A Las Jasmines-kilátó csodálatos panorámát biztosít a Vi?alesvölgyre. Izgalmas élményt ígér sétánk az Indián barlangban, melynek földalatti folyóján rövid csónakázás teszi teljessé napunkat. Megtekintjük a gigantikus sziklafestményeket is. Felkeressük a dohánytermesztők házát, vagy egy helyi dohány gyárat.

4. NAP Havanna - Cienfuegos
Kijelentkezés a hotelből. Cienfuegos-ba tartva megállunk a Finca Turistica Fiesta Campesina-nál. A Kubától kb. 250 km-re található Cienfuegos-t a Dél Gyöngyének becézik. A tengerparti fekvésű várost franciás elegancia lengi körbe. A főbb látványosságok közé tartozik a Parque Marti, a központi tér és a neogótikus stílusban épült Palacio del Valle (kívülről tekintjük meg). Cienfuegosban számos paladar, azaz magánkézben lévő étterem található, melyek igazi élményt kínálnak ebédünkhöz (a program ebédet nem tartalmaz). Szállás Cienfuegos környékén.

5. NAP Szabadidő vagy fakultatív program
Trinidad
Szabadidő vagy FAKULTATÍV: Trinidad. Buszunkkal transzfer
Trinidadba, a turisztikai irodánál átszállunk az előírás szerinti, itteni buszra. A Manaca Iznaga birtok őrtornyából tartották szemmel a cukornádültetvényen dolgozó rabszolgákat. A Valle de San Luis kilátó-pontjáról mesés kilátás nyílik az Escambray hegységre és a Karib-tengerre. Következő állomásunk egy fazekas-műhely. Trinidadban a spanyol gyarmati idők légköre, a terrakotta tetős házak elbűvölik a látogatót. Az óvárosban megtekintjük a Plaza Mayor-t és a Plaza Real del Jigüe-t. A híres Canchanchara bárban a mézes-rumos koktélt lehet megkóstolni. Ebéd egy étteremben. Visszatérés a hotelbe.

6. NAP Cienfuegos - Santa Clara - Cayo Santa Maria
Kijelentkezés a hotelből, ezt követően útnak indulunk. Santa Clara városa fontos szerepet töltött be az 1958-as forradalomban. Itt felkeressük a Forradalom Teret és a Che Guevara Emlékművet. Megtekintjük a páncélvonatot, amit Che Guevara vezette felkelők csapata foglalt el, és ezáltal elvágták a kormány utánpótlásának útját. Transzfer Cayo Santa Mariába. Szállás 5 éjszakára: Labranda Hotel*****, Cayo Santa Maria.

7-10. NAP Pihenés Cayo Santa Mariában
Cayo Santa Maria Kuba egyik tengerparti üdülőhelye. Adja át magát a karibi napsütés simogatásának, a fehér homokos tengerpart, az elképzelhetetlenül türkizkék csillogású víztükör látványának!

11. NAP Hazautazás
Busztranszfer a repülőgép indulásától függően a havannai repülőtérre. Utazás átszállással Budapestre.

12. NAP Hazaérkezés
Felejthetetlen élményekkel gazdagodva érkezünk Budapestre.

FONTOS INFORMÁCIÓK
Az utazáshoz olyan útlevél szükséges, mely az érkezéstől számítva még 6 hónapig érvényes! Turistakártya beszerzése szükséges a budapesti kubai nagykövetségen, mely egyénileg intézendő (ára: kb.22 EUR). Fakultatív programok vásárlására előzetesen vagy a helyszínen nyílik lehetőség. A programváltozás jogát fenntartjuk! Háromfős foglalás (egy szobában 3 fő) nem tehető ennél az útnál. Az út indításához minimális csoportlétszám szükséges (min. 20 fő)!

Az ár tartalmazza

Repülőjegyet:
Oda-vissza
Repüléshez kapcsolódó szolgáltatásokat:
Feladott poggyász, kisméretű kézipoggyász, repülőtéri check-in.
Transzfereket:
Modern, légkondicionált buszokkal.
Kirándulóprogramokat:
Cienfuegos városnézés, Santa Clara városnézés a program alapján.
Minőségi szállásokat:
Elhelyezés középkategóriájú hotelekben.
Reggelit:
A körutazás minden napján reggeli.
Minőségi szállást a tengerparti pihenés idejére:
Vendégeink 5 csillagos hotelben kapnak elhelyezést Cayo Santa Mariában a tengerparti pihenés idejére.
Relaxációt:
Pihenés, feltöltődés.
Magyar nyelvű idegenvezetést:
Kollégánk ismerteti a körutazásban foglalt programokat. Ezenkívül ott-tartózkodásuk alatt mindenben készséggel áll utasaink rendelkezésre.

Egyéb

Foglalási díj: 2.900 Ft/fő
Repülőtéri illeték: 158.000 Ft/fő
Baleset- és poggyászbiztosítás: 6.840 Ft/fő
Egyágyas szoba felár (külön szoba igénylése, ill. egyedül utazó ügyfelek esetén): 84.990 Ft/fő/teljes utazás
Kilépési illeték (Kubában fizetendő): 25 CUC/fő (kb. 6.500 Ft/fő)
Turistakártya (egyéni ügyintézéssel a nagykövetségnek fizetendő): kb. 22 EUR/fő
Amiket ajánlunk Önnek:
Vacsora a körutazás alatt és all inclusive ellátás a nyaralás során: 49.990 Ft/fő
Fakultatív programcsomag (Havanna városnézés, Trinidad kirándulás, Vi?ales kirándulás): 49.990 Ft/fő
Tropicana show: 34.990 Ft/fő
Útlemondási biztosítás: 7.500 Ft/fő

Fakultatív programok

Hotel

Járatok

x Körutazás és nyaralás a szocialista Kubában