fb pix
mortons travel

Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével >>

Körutazás Jordániában

Körutazás Jordániában, Amman, Holt-tenger, Aqaba, Jordánia

Ugrás az árkalkulációhoz! ⇩

2023. április 30 – május 7., július 16 – 23.,
szeptember 17 – 24., október 22 – 29., november 18 – 25.

 

 

1. nap: Budapest – Amman 

Repülőút Ammanba. Érkezés az esti órákban. Helyi magyar idegenvezetőnk várja Önöket. Transzfer a szállodába, vacsora.


2. nap: Petra 

Reggeli, majd utazás Petrába, városnézés a nabateusok egykori virágzó fővárosába, - az egykori karavánközpontba, mely kr. e.5 és Kr. e. 3. század között fontos kereskedelmi csomópont volt - a Vörös Petrában (görög jelentése: szikla), mely a Világörökség része. A sziklából kifaragott város romjai, sirtemplomai egyedülálló komplexumot alkot ebben a csodálatos természeti környezetben. Lovon vagy gyalog jutunk el a Siq hasadékon, a kb. 1 km hosszú szurdokon keresztül az El-Kashnai híres kincsesházhoz. Mesterséges oázis, a jó víz ellátottsága miatt. Utazás a Vörös-tengerhez, vacsora, szállás Aqabában.


3. nap: Aqaba 

Reggeli. Fakultativ hajókázási lehetőség étkezéssel, sznorkelezéssel (pipa, búvárszemüveg, békaláb áll rendelkezésre), Földünk különleges szegletén, a homoksivatagok közé ékelődött Vörös.-tengeren, természeti csoda (helyszinen fizetendő 45 JOD/fő). A „kék birodalom” varázslatos élővilággal rendelkezik. Mamluk várát láthatjuk, Szabad idö Aqabában, vacsora, szállás.


4. nap: Aqaba - Wadi Rum 

Reggeli. Délelőtt pihenés, majd kirándulás jeepekkel a holdbéli sivatagi tájon, Wadi Rum a Világörökség része. Szél formálta kőhegyek és sziklahidakban gyönyörködhetünk. 2 órás túrát teszünk a sivatagban. Lehetőség van még 2 órával hosszabbitani az utat, igy a szél formálta kőhegyek és sziklahidakban is gyönyörködhetünk és esetleg láthatjuk a beduinokat, a sivatag lakóit. Szállás, vacsora Wadi Rum-ban sivatagi táborban, hagyományos beduinvacsora.


5. nap: Kerak – Királyok útja - Amman

Reggeli, utazás a Királyok útján A Szentföld egyik legnagyobb keresztes várához Kerakba, a Keresztes lovagok várához. Az erődítmény megtekintése, majd megcsodálhatjuk a buszból Wadi Mujib-ot, mely Jordánia Grand Canyon-ja. Utazás Ammanba. Vacsora, szállás Ammanban.


6. nap: Amman – Ajloun - Jerash

Városnézés Ammanban, mely eredetileg 7 dombra épült, séta az óvárosban, piac, Citadella, Omayad palota, Herkules temploma, római szinház, Huszein régi mecset megtekintése kivülröl. Ajloun várának megtekintése. Utazás a bámulatos Jerash-ba, az egykor 20.000 lakót számláló városba, egy jó állapotban lévő római kori romvárosba, mely a 2., 3. század táján kereskedelmi út mentén épült fel. A Forum, az amfiteátrum, a diadalív és az Artennis templomot, hippodromot, a lovasversenyek szinhelyét csodálhatjuk meg. 260 korinthosi oszlop szegélyezte a római kori város korzóját. Vacsora, szállás Ammanban. 


7. nap: Madaba – Nebo-hegy – hőforrások - Holt-tenger

Reggeli. Jézus Krisztus keresztelésének helyét láthatjuk Bethániában. Utazás Madabába. A 6. sz.-ból származó régi Szentföld egyedülálló mozaiktérképének megtekintése, melyet Szent György templomában találtak meg. A Nebo-hegyet láthatjuk, ahonnan Mózes meglátta Kánaánt és ahol eltemették. Utunk a csodálatos Hamamat Ma’in vizforráshoz holdbéli tájon át vezet. Itt megmártózhatunk a hőforrásban A Holt-tengerhez érünk, ahol elfoglaljuk szállodánkat, vacsora. 


8. nap: Holt-tenger - Budapest

Reggeli. Fürdőzés a Holt-tengerben, mely Földünk legmélyebb pontja, 800 m-re helyezkedik el a tengerszint alatt, igy mindig kellemes az időjárás. A fekete iszapnak és a sós viznek gyógyhatása közismert. Szabadon lebeghetünk a víz tetején, mely tulajdonképpen varázslatos hangulatú tó. Transzfer a repülőtérre, repülés Budapestre.

x Körutazás Jordániában


Részvételi díj:
389.500 Ft/fő

Előfoglalási akció: 3 hónappal előbb 379.500- Ft/fő

Az úton az alábbi szolgáltatásokat nyújtjuk:

 • repülőjegy Budapest – Amman – Budapest menetrendszerinti járaton (Egy kis kézitáska 40x20x25 cm az árban)
 • elhelyezés középkategóriájú szállodákban, a Holt-tengernél 4 csill. hotelben
 • kétágyas, zuhanyzós/WC-s szobákban
 • büféreggeli és vacsora
 • helyi magyar nyelvű idegenvezetés
 • transzferek
 • ingyen WIFI a buszon

 

Szolgáltatásaink nem tartalmazzák:

 • a borravalók (az idegenvezetőnek, a szállodai személyzetnek, a csomaghordóknak és a buszvezetőnek kérjük 6,- Euro/nap számoljanak)
 • utazási biztosítás: (1.580,- Ft./fő/nap, 70 éves korig), stornobiztositás: 5 %
 • egyágyas felár: 95.950,- Ft./fő
 • belépök, Jordán vízum és ügyintézés : 150 USD/fö kötelezö (a helyszinen fizetendö)
 • fix ülőhely: 10.000,- Ft./fö oda-vissza
 • 10 kg súlyú kézipoggyász, 55 cm x 40 cm x 20 cm méretben, ára: 25.000 Ft.
 • 20 kg-s bőrönd ára: 36.500,- Ft./db
 • REPÜLŐJEGY FELÁRA: JÚLIUS 16: 45.000 FT/FÖ, OKTÓBER 22: 65.000 Ft/fö

 

Irodánk a programváltoztatás jogát fenntartja!

 

Utazás részletei
 • Hotelkategória: Program szerint
 • Utazás módja: Repülő
 • Ellátás: Félpanzió
 • Hivatkozási szám: 155139

IDŐPONTOK ÉS ÁRAK

Teljes ár:

csengő ikon árértesítés

Értesítést kérek az árváltozásokról és kedvezményekről!

Az ajánlat csak visszaigazolás után érvényes.

Főutas
2. utas
Számlázási adatok
Utazási iroda részletei

Menetrend