fb pix
mortons travel

New York szilveszter / 6 érv a trópusi karácsony mellett

Hilton Reykjavík Nordica★★★★★ RE, repülővel

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Városlátogatás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Hotel ★★★★
  • ELLÁTÁS
  • Reggeli
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 557900
Leírás:

Tervezett menetrend:
Budapest-Reykjavik 07,00-09,35
Reykjavik-Budapest 23,45-06,00 (másnap)

Szállás:

Csillagtúra Izlandon

HOTEL NORDICA 5*
A Reykjavík üzleti negyedében épült 5 csillagos szálloda, különleges étteremmel, népszerű svédasztalos reggelivel és segítőkész, hozzáértő személyzettel várja vendégeit. A Hilton Reykjavik Nordica világos szobáiban fabútorok, síkképernyős TV, valamint tea- és kávéfőző állnak rendelkezésre, a legtöbb szobából az Akrafjall- és az Esja-hegységre vagy a Faxaflói-öbölre nyílik kilátás.
Az edzőterem minden vendég számára ingyenesen látogatható, felár ellenében 2 pezsgőfürdő, szabadtéri pezsgőfürdő, relaxációs medence, 2 aroma-gőzfürdő és szauna áll rendelkezésre.

Ellátás:svédasztalos reggeli, vacsora felár ellenében kérhető
1.nap október 20:
Elutazás Budapestről a Smartwing közvetlen charterjáratával,Reykjavíkba. A megérkezést követően transzferrel egybekötött városnézés az ország legnagyobb városában, a világ legészakibb fővárosában. A Perlan dombról elénk tárul a "füstölgő öböl" páratlan látképe, a központban megnézhetjük a parlamentet, a városházát és felkeressük az ország építészetileg legérdekesebb templomát, a legyező alakú Hallgrimskirkját. Ezt követően szállás elfoglalása, szabad program. Igény esetén vacsora a szállodában.
2. nap október 21.:
A reggelit követően a legnépszerűbb izlandi túrán, az "arany körúton" veszünk részt (árban). Geysir, ahol Izland leghíresebb gejzírjei törnek fel a mélyből, illetve az ország szó szerint "aranyérmes" vízesése, a Gulfoss, ahol két lépcsőben s egy kanyarulatot leírva fenségesen zúdul le a folyó vize Ezt követően sétát teszünk a Thingvellir nemzeti parkban, ahol egy vadregényes völgyben a szabad ég alatt tartotta gyűléseit a parlament, ugyanitt megszemlélhetjük az európai és az amerikai kontinentális földlemezek feltételezett találkozási helyét is. A késő délutáni órákban visszatérés szállásunkra, szabad idő.
3. nap október 22:
Reggeli a hotelben majd szabadidő. Fakultatív kirándulás a déli partra. Elsőként felkeressük a legismertebb déli várost, Viket, ami ugyan a tengerparton fekszik, de nincs kikötője. Ellenben gyönyörködhetünk a csodálatos fekete homokos tengerpartban és a híres sziklaformációkban. A közelben található Dyrhólaey is, ahol egy kapu alakú szikla emelkedik ki az óceánból. A Skógar múzeum skanzen, néprajzi és technikai kiállítás is egyben, ahol izlandi népszokásokbanés hajdani éltkörülményekben nyerhetünk bepillantáőst. Innen a Skógafoss-hoz, az egyik legmagasabb vízeséses utazunk, amely 25 m széles és 60 m magas. Elhaladunk az Eyjafjallajökull vulkán mellett, melynek kitörése pár éve az európai légtér lezárását okozta. A Seljalandsfoss kuriózuma egy kiugró szikláról lehulló vízfüggöny, amely mögé a látogató akár be is sétálhat. Visszatérés a szállásunkra az esti órákban.
4. nap október 23.:
A reggelit követően egész napos szabad idő, majd a menetrend függvényében transzfer a repülőtérre.
Erre a napra két fakultatív programon is rész lehet venni.
Bálnanéző hajótúra (csak jó idő esetén).
Fakultatív látogatás a legismertebb és leglátványosabb fürdőhelyen, a Kék Lagúná-ban, ahol lemoshatjuk magunkról az út fáradalmait, megmártózva a selymes termálvízben, mely úgy hírlik, szépít is. A fekete lávakövek között húzódó, természetesen meleg tó (37-39 fokos) vize gőzölög. A kirándulás a délutáni órákban indul, a fürdőhelyről megy egyenesen a transzfer a repülőtérre. Hazautazás a menetrend függvényében, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A díj 23 kg-os feladható poggyászt tartalmaz.,
Belépőjegy árak:
Skogar múzeum: 17 EUR
Perlan múzeum: 5 EUR/főx Hilton Reykjavík Nordica***** RE, repülővel

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

5 nap
idén 1 alkalommal

479 900 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok