A dél-indiai körutazás alatt Kerala és Tamil Nadu állam főbb nevezetességeivel ismerkedhetünk meg, Cochin-tól egészen Chennai-ig. Az utazás során helyi angol nyelvű idegenvezető áll a rendelkezésünkre.

9 nap / 7 éj

1. nap: Utazás Budapestről Indiába, átszállással.
2. nap: Reggel érkezés Cochin-ba, transzfer a szállodába, a csomagok elhelyezése. A szobákat 14:00 órától lehet elfoglalni. Délután látogatás a Holland Palotához, a Parádési Zsinagógához, az 1503-ban épült Szent Ferenc templomhoz és a kínai halászhálókhoz. Este részvétel egy Kathakali táncbemutatón. Szállás Cochin-ban.
3. nap: Reggeli után továbbutazás Thekkady irányába (kb. 200 km). Utunk festői tájakon vezet keresztül. A helyi fűszertermesztés központja ez a környék, ahol különféle ültetvények illatát hordja a szél. Ezen a dimbes-dombos, erdővel borított vidéken terül el a Periyar Nemzeti Park, mely közel 780 négyzetkilométer területen őrzi gazdag élővilágát. Délután egy helyi fűszernövény ültetvény meglátogatása, ahol a vezető ismertet minket a növények gyógyhatásával és gasztronómiai felhasználásukkal. Ezután lehetőség van kipróbálni az elefántháton történő utazást. Szállás Thekkady-ban. 
4. nap: A napot hajókázással indítjuk a folyó felduzzasztásával létrehozott Periyar-tavon. A kirándulás alatt gyönyörködhetünk a nemzeti park szépségében, gazdag élővilágában. Elefántcsordák gyakran megfigyelhetők, amint inni jönnek a tóhoz vagy keresztülvágnak a tavat körbeölelő dombos vidéken. A hajóút után továbbutazás a több, mint 2500 éves városba, Madurai-ba. A szálláshely elfoglalását követen, este egy helyi szertartás megtekintése a Meenakshi templomkomplexumnál. Szállás Madurai-ban.
5. nap: Reggeli után ismerkedés Tamil Nadu kulturális központjával, Madurai-val. A városnézés során megtekintjük Siva feleségének, Párvátinak szentelt Meenakshi templomkomplexumot, illetve a XVII. századi Thirumalai Nayak Palotát. Szállás Madurai-ban. 
6. nap: Reggeli a szállodában, majd indulás Tanjore-ba (kb. 200 km). Délután látogatás a XI. században - kizárólag gránitból épült - 66 méter magas Brihadeeswara templomhoz, mely köré rendeződik a város élete. Szállás Tanjore-ban.
7. nap: Reggeli után utazás Pondicherry-be (kb. 180 km). Érkezést követően a város felfedezése, mely egészen 1954-ig francia gyarmat volt. Utcái, épületei mai napig tükrözik a francia hangulatot, a településen napjainkban is több francia állampolgár él. Szállás Pondicherry-ben. 
8. nap: Reggeli után továbbutazás a Bengáli-öböl partján fekvő Chennai-ba (kb. 170 km), Tamil Nadu állam fővárosába. A XVII. század közepén, a britek által alapított halászfalu napjainkra igazi világvárossá nőtte ki magát. Délután látogatás az 1678-ban épült Szent Mária templomba, a Nemzeti Múzeumba, a Szent Tamás katedrálisba, majd legvégül a Szent György Erődbe. Szállás Chennai-ban.
9. nap: Menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, hazaindulás. Érkezés Budapestre.

A körutazás minimum 2 fő jelentkezése esetén indul.

A körutazás más indulási időpontokban is lehetséges, kérje ajánlatunkat.

UTAZÁS: Menetrendszerinti repülőjárattal, átszállással.
SZÁLLÁS: Körutazás során 4 csillagos szállodákban (helyi besorolás).
ELLÁTÁS: Reggeli. Félpanzió kérhető felár ellenben.
IDEGENVEZETÉS: Az angol nyelvű helyi  idegenvezető Indiában, a repülőtéren fogadja az utasokat.

Helyszínen fizetendő: a borravaló, kamerázási és fényképezési engedélyek.

[VIDEO]Az utazás menetrendszerinti repülőjáratokkal történik, a repülőjegy árának változása befolyásolhatja a részvételi díjat! x Dél-India körutazás: Kerala + Tamil Nadu