fb pix
mortons travel

New York szilveszter / 6 érv a trópusi karácsony mellett

A Nílus menti birodalom, Egyiptom

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Hajóút, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Program szerint
  • ELLÁTÁS
  • Félpanzió
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 510952

Leírás:

?  3 nap a Níluson 5 csillagos szállodahajón
?  Luxor, a királyok völgye, a híres sírokk al
?  Kairó, a nyüzsgő főváros és Abu Simbel
?  Ami a Nílust kordában tartja: az Asszuáni-gát

A történelem könyvek lapjai elevenednek meg az út során. Páratlan élmény a Nílus menti kultúra több ezer éves emlékei között sétálni.
Villányi Regina - Irodánk utazási referense

Program:

1. NAP: BUDAPEST - KAIRÓ

Menetrend függvényében elutazunk Kairóba. Megérkezés után transzfer a szállodába (3 éj), majd vacsora.

2. NAP: KAIRO - PIRAMISOK - MEMPHIS - SZAKKARA

A mai napon a gízai piramisokhoz látogatunk el: Kheopsz, Khephrén és Mükerinosz fáraók piramisai az Óbirodalom ide­jén épültek, kb. 5.000 évvel ezelőtt. A Kheopsz-piramis, amely a legnagyobb és legrégibb, az ókori világ hét csodájának egyet­len megmaradt műalkotása. Természetesen látni fogjuk a piramisok őrzőjét, a Szfinxet is. Ellátogatunk még a Memphis- Szakkara régióba is. Itt található az ókori főváros, Memphis leg­ősibb temetője. A régió leghíresebb síremléke Dzsószer fáraó lépcsős piramisa. Útközben vásárlási lehetőség lesz egy par­füm boltban. Kairóba visszaérve a szálláson vacsora, majd lehe­tőség lesz egy zenés fényjáték megtekintésére a piramisoknál. Fakultatív zene és fényjáték a piramisoknál: 70 USD.

3. NAP: KAIRÓ

Reggeli a szállodában. Mai első programunk a híres Egyiptomi Múzeum lesz, mely falai a világ leggazdagabb egyiptoló­giai gyűjteményét rejtik. Ezt követően az óvárost keressük fel, ahol ellátogatunk a Salah El Din citadellára és a Mohamed Ali mecsetbe. Szabadidő keretében lehetőségünk lesz szuvenírokat vásárolni a híres Khan el-Khalili bazárban. Este megtekinthetünk egy zenés hastánc műsort vacsorával együtt egy nílusi hajón. Aki nem vesz részt a táncos vacsorán, nekik a szállodában lesz a vacsora. Fakultatív vacsora hastánc show-val 65 USD.

4. NAP: KAIRÓ - ASSZUÁN

Reggelit követően a menetrend függvényében belső repülőjárattal elutazás Asszuánba, majd megérkezést követően a nagy gátat tekintjük meg, melynek megépítése Nasszer elnök nevéhez köthető. Behajózás. Szállás és vacsora a hajón. Kezdetét veszi a 3 napos hajóutunk a Níluson. Ezt követően ellátogatunk a Philai ókori templomegyütteshez, amely a Nílus egyik apró szigetén található. Szállás és vacsora a hajón. (3 éj)

5. NAP: ABU SIMBEL - KOM OMBO - EDFU

Reggeli a hajón. Fakultatív kirándulás Abu Simbel-be busszal. E műemléknek különleges története van: 1979-óta az UNESCO Világörökségek listáján szerepel. A templomokat a Nílus fel­duzzasztása miatt el kellett költöztetni eredeti helyéről, hogy a Nasszer-tó ne lepje el azokat. A templomokat 5 év alatt bon­tották szét és építették fel újra 64 méterrel magasabban az abu szimbeli fennsíkon egy szigeten. Programunk végén visszatérés a hajóra. Fakultatív kirándulás Abu Simbelbe: 110 USD. A délután folyamán Kom Ombo felé hajózunk, majd megnézzük a Sobek templomot. Ezt követően Edfu felé vesszük az irányt. Szállás és vacsora a hajón.

6. NAP: EDFU - LUXOR

A hajón elfogyasztott reggelink után Edfu híres templomát, a Horus templomot tekintjük meg, mely az egyik legjobb állapotban fennmaradt ókori templom. Más Nílus menti templomoktól elté­rően a folyótól kb. 1 km-re épült, kb. 200 éven keresztül. Az épü­leteken jó állapotban megmaradt hieroglifák derítettek fényt a Hórusz kultusz és a körülöttük lévő templomok vallási szokásaira. Úgy tartják, hogy a templom a Hórusz és Széth közötti nagy össze­csapás helyszínére épült. Visszatérés a hajóra, este vacsora a hajón.

7. NAP: LUXOR

Reggeli után az egész napos programunk során megismerke­dünk Luxor nevezetességeivel. A Királyok-völgye a világ egyik leghíresebb régészeti lelőhelye, ahol Tutanhamon sírja is talál­ható. Hatsepszut-temploma arányos szépségével az ókori temp­lom építészet talán egyik legszebb épülete volt. A Memnon Colossusok két hatalmas ülőszobrai, a tébai nekropoliszban már 3.400 éve állnak. Karnak templomai a második legfon­tosabb turisztikai célpont Egyiptomban. Megfelelő időjárási viszonyok estén lehetőség van hőlégballonnal felemelkedve az égből is körbetekinteni a mesés vidéken. Hőlégballonozás Luxornál: 140 USD (helyszínen fizetendő). Este elfoglal­juk szállásunkat Luxorban, vacsora a szállodában.

8. NAP: LUXOR - KAIRÓ - BUDAPEST

A reggelit követően transzfer a repülőtérre, és a menetrend függvényében kairói átszállással hazautazunk Budapestre.

Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Egyiptomi vízum: 25 USD (helyszínen fizetendő).

Szállás: 5 csillagos szállodák és 5 csillagos szállodahajó

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Repülővel, Hajóval

x A Nílus menti birodalom, Egyiptom

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

8 nap
idén 1 alkalommal

928 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok