India

Info:

[r] repülővel, menetrend szerinti Qatar Airways repülőjárattal, átszállással

helyi 3-4*-os szállodákban és vendégházakban, kétágyas szobákban

reggeli Kalkuttában; félpanzió Darjeelingben, Gangtokban és Chulsa-ban; teljes ellátás Kewzingben és Bhutánban

1. Megismerhetjük Kalkuttát, a brit gyarmatbirodalom indiai központját, épületeit, hangulatát, mely az idő múlásával is emlékeztet az egykori Londonra. 

2. A Himalája lábánál fekvő Darjeelingban leróhatjuk a tiszteletünket Kőrösi Csoma Sándor sírjánál, a Himalája múzeumban pedig eredeti tárgyak között ismerhetjük meg az egykori csúcshódítások történetét.

3. Bhutánban megismerkedhetünk egy különleges nép/ország életével, világszemléletével, gondolkodás módjával és építészetével.

 

Kis létszámú csoport, max. 20 fő!

Audio guide-ot biztosítunk 15 főtől!

Leiras:

1-2. nap: Budapest - Kalkutta

Utazás menetrend szerinti járattal, átszállással. Érkezés a reggeli órákban Kalkuttába. A szálláshely elfoglalása után rövid pihenő, majd egész napos városnézés, melynek során megnézzük a gyarmati idők emlékeit, a Londonra emlékeztető épületeket a Howrah hidat, és kalkuttai Teréz anya sírját. Szállás Kalkuttában (1 éj).

Szállás: Hotel Hindusthan International 4*

3. nap: Kalkutta - Darjeeling

Reggeli után transzfer a repülőtérre, utazás Bagdogra-ba, majd onnan transzfer a 2000 méter magasan fekvő Darjeelingbe. A szálláshely elfoglalása után gyalogos séta keretében megismerkedünk a város központjával. Szállás Darjeelingben (2 éj).

Szállás: Cedar Inn 3*

4. nap: Darjeeling

Reggeli közben a felkelő nap által színesre varázsolt Kancsendzönga 8.586 méteres csúcsában gyönyörködhetünk, majd útnak indulunk, és felkeressük a tibeti buddhizmus Galug iskoláját követő Ghum kolostort. Majd felszállunk a Darjeeling Toy Train járatára, és látogatást teszünk egy teaültetvényen. Visszatérve Darjeelingbe felkeressük Kőrösi Csoma Sándor sírját, és a Himalája Múzeumban megnézzük a Mount Everest meghódításáról szóló kiállítást.

5. nap: Darjeeling - Kewzing

Reggeli után irány Sikkim tartomány, Kewzing. Érkezés után megismerkedünk a helyiek életével, részt vehetünk a vacsora elkészítésében, és kipróbálhatjuk az egyik helyei csemege, a momo elkészítését is. Szállás vendégházakban (1 éj).

Szállás: Ravangla Buddha Retreat

6. nap: Kewzing - Rumtek

Reggeli után bekapcsolódhatunk a helyiek életébe, segíthetünk a családi gazdaságban, majd kisétálunk a mezőre és a földekre, ahol megnézzük az ott folyó napi tevékenységeket is. Ebéd után Rumtek-be indulunk. Szállás Rumtek-ben (2 éj).

Szállás: Royal Plaza

7. nap: Gangtok

A mai napon a tibeti buddhizmussal ismerkedünk. Reggel megnézzük a Rumtek kolostort, Sikkim legfontosabb vallási központját, amely a tibeti Tsurpu Kagyurpa kolostor mása. Következő megállónk az Enchey kolostor lesz. Programunkat a Tibetológia Kutató Intézetben folytatjuk. A nap végén teszünk egy sétát a Mahatma Gandhi sétányon. 

8. nap: Gangtok - Chalsa

Reggeli után útra kelünk és a Chulsa folyó mellett, teaültetvények között haladunk Chalsa felé. A szálláshely elfoglalása után szabad program, majd vacsora. Szállás Chalsa-ban (1 éj).

Szállás: Sinclairs Retreat

9. nap: Chalsa - Phuntsholing - Timphu

A mai napon hosszú utazás vár ránk, a határt átlépve a Bhutáni Királyságban folytatjuk utunkat. Phuntsoling-ban meglátogatjuk a Zantro Pilri kolostort, majd a gyönyörű trópusi kerttel körbevett Kharbandi Ghompa-t. Megérkezve Bhután fővárosába, Thimpuba, a hagyomány és a modern világ különleges elegyét láthatjuk. Szállás Thimpu-ban (2 éj).

Szállás: Hotel Kisa

10. nap: Thimpu

A mai napunkat Thimpuban töltjük. Megnézzük a főbb látnivalókat, a Nemzeti Könyvtárat és a Tradicionális Gyógyászati Intézetet. Ebéd utáni programunk a Nemzeti Chorten, a Tashichho Dzong és a Nemzeti Textilmúzeum felkeresése. Programunkat a helyi piac meglátogatása is változatossá teszi.

11. nap: Thimpu - Punakha

Reggeli után a Dochu-la hágón keresztül a szubtrópusi völgyben fekvő Punakha-ba utazunk, mely 1955-ig az ország fővárosa volt, a királyi család téli rezidenciája a mai napig is itt található. Felkeressük az 1637-ben épült Punakha Dzong-ot. Szállás Punakha-ban (1 éj).

Szállás: Dragon's Nest

12. nap: Punakha - Paro

Reggeli után a látványos Paro-völgybe utazunk. Itt találhatóak Bhután legrégebbi templomai és kolostorai. Érkezés után megnézzük a Ta Dzong-ot, az egykori őrtoronyból lett Nemzeti Múzeumot. Szállás Paroban (2 éj).

Szállás: Tashi Phuntshok

13. nap: Taktsang kolostor

A mai napon a Taktsang, ismertebb nevén Tigrisfészek kolostorhoz kirándulunk. A kilátópontig busszal jutunk el, onnan gyalogosan folytatjuk az utunkat A látványos kolostor egy ember alkotta csoda, amely Bhután ikonikus épülete. A program végeztével visszautazunk Paro-ba, még látogatást teszünk a piacon, majd vacsora.

14-15. nap: Paro - Kalkutta - Budapest

Reggeli után transzfer a repülőtérre, utazás Kalkuttába. Továbbutazás átszállással Budapestre, érkezés a 15. napon.

 

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 

UNESCO Világörökségi helyszín

  • Himalája vasút

További információk:

Tervezett menetrend (változhat)

Május 1. Budapest - Doha 09.40 - 16.10   QR 202 / kb. 5 óra 20 perc

Májusr 1.  Doha - Kalkutta 18.50 - 02.20 (másnap)  QR 540 / kb. 4 óra 30 perc

Május 15. Kalkutta - Doha  03.30 - 06.40  QR 541 / kb. 6 óra 10 perc

Május 15. Doha - Budapest 08.20 - 12.55  QR 199 / kb. 5 óra 35 perc

Igény esetén Business osztályú helyek foglalhatók. 

FONTOS! A légitársaság végzi a csoport ültetését a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni.

További információk 2:

Az út idegenvezetője

Négyesi Miklós

Az utazás mindig is fontos része volt az életemnek. Szüleimnek köszönhetően már gyerekkoromban bejártam Európa számos országát. Később felnőtt fejjel pedig egyre távolabbi helyre próbáltam eljutni. Szerencsésnek mondhatom magam, mert manapság pedig már a munkám is a hobbim: az utazás. Bölcsész végzettségemet remekül tudom hasznosítani az utakon és az se zavar, ha le kell térni a járt útról. Azt vallom, hogy éljük meg, ne csak át. Egy országot nemcsak a történelmén, hanem a jelenén keresztül kell megismerni, ezért fontosnak tartom azt, hogy az adott helyet a helyiek szemszögéből is próbáljuk megnézni

Ismerje meg Indiát!

x Kalkuttától az utolsó Himalája-i királyságig Kalkutta, Darjeeling, Sikkim és a Bhutáni királyság (Repülő)

Az ár tartalmazza:
13 éjszaka szállást helyi 3-4*-os szállodákban és vendégházakban, kétágyas szobákbana reggelis ellátást Kalkuttában; a félpanziós ellátást Darjeelingben és Gangtokban és Chulsa-ban; teljes ellátást Kewzingben és Bhutánban (a főétkezések italok nélkül értendőek)program szerinti transzfereket és kirándulásokat autóbuszszal, illetve Sikkimben terepjáróval, gyalogosanmagyar nyelvű idegenvezetéstbelépőjegyeket a programban meghirdetett látnivalókhoz Kalkutta-Bagdogra belföldi repülőjegyet és a Paro-Kalkutta nemzetközi repülőjegyetbhutáni vízumdíjat és illetéket 

Az ár nem tartalmazza:
nemzetközi repülőjegyek és illetékek kb. 310 000 Ftindiai e-vízum díját ügyintézésselkb. 32 000 Ftútlemondási biztosítás 1,5%borravalókkb. 75 USD/fő EGYÉB KÖLTSÉGEKBBP biztosításegyágyas felár110 000 Ft