fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában!

Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

15 nap
idén 1 alkalommal

2 719 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Körutazás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Program szerint
  • ELLÁTÁS
  • leírás szerint
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 162932

Hawaii mindannyiunk bakancslistás úti célja, nem véletlenül: természeti adottságai, zöldellő hegyei, buja növényzete, vízesései, vulkánjai, kulturális emlékei, pazar fehér, fekete (!), sárga és vörös (!) homokos strandjai csak úgy vonzzák a turistákat.

Csoportos Hawaii utazásunk idegenvezetője Gyémánt Balázs mellett Vujity Tvrtko is, aki korábbi Hawaii-i lakosként, valamint remek vendéglátóként a kötelező látnivalókon túl a rejtett, csak beavatottak által megismerhető titkokat is megosztja majd, így garantált, hogy az utazás végén a csoport minden tagja életre szóló élményekkel tér majd haza Hawaii 3 szigetéről, Oahu-ról, a Nagy Szigetről és Maui-ról

1. nap

Utazásunk Budapestről indulva a tervezett menetrend szerint a kora reggeli órákban veszi kezdetét. Első megállónk Oahu fővárosa, Honolulu.

Érkezést követően transzferrel utazunk a Waikiki Beach-en lévő szállodánkba. Tervezett hotel (a változtatás jogát irodánk fenntartja): Waikiki Beach Marriott Resort & Spa

 2. nap

Hosszú utunk fáradalmait a világ egyik legszebb üdülőhelyén, Waikiki Beach-en pihenjük ki, a napot az óceánparton vagy szabad programmal töltjük.

3. nap

Utazásunk harmadik napján egy egész napos buszos/ gyalogos kiránduláson veszünk részt Oahu szigetén. Utunk során – többek között – az alábbiakat érintjük:

Haleiwa ősi város

Haleiwa Oahu északi partjának nem egészen ötezer lakosú „fővárosa”. Igazi különlegességét az adja, hogy a város megőrizte régi jellegét, így eredeti formájában láthatjuk postáját, boltjait, sőt még a helyi Mc’Donalds is a modernizálás előtti emblémáját mutatja. Ebben a múlt század elejét-közepét idéző hangulatban teszünk egy kellemes sétát. Aki szeretné, kipróbálhatja Haleiwa legendás ízesített és darabolt jeges üdítőjét, majd megnézzük a hídról a vízbe ugró fiatalok lüktető látványát.

Hétmérföldes csodák partja teknősökkel

A Hétmérföldes csodák partja idegenvezetőnk, Vujity Tvrtko egykori munkahelye, ahol önkéntesként vigyázta a partra kiúszó teknősök álmát. Rövid élménybeszámolót hallhatunk a helyről, miközben megkezdődik a teknősles. Garantálni nem tudjuk ugyan, de az esetek többségében azért elő-előkerül egy-két páncéloshátú. Emellett – akinek kedve úgy tartja – meg is mártózhat a nyugati partnál 1-2 fokkal hidegebb, éppen ezért némileg hűsítőbb Csendes-óceánban.

Ebéd az óceánparton a „Világhírű Sárga Rákozónál” 

A „Világhírű Sárga Rákozó” Tvrtko ALOHA-könyvének egyik központi helye. A kerekek és motor nélküli lepukkant lakóautóban a világ talán legfinomabb rákételei készülnek a csemegétől a csípősön át a „láva”erősig, a fokhagymás ráktól az omlós halig. Az ételeket ugyan műanyag tányéron és műanyag villával esszük, ugyanakkor a táj, ahol elfogyasztjuk ételünket, páratlan.

Az eredeti Jurassic Park

A parkban megtekinthetjük a film legendás hegyvonulatait és elhaladunk a szuperprodukció legfontosabb szabadtéri jelenetei mellett.

Kínai Ember Kalapja sziget

A Jurassic Parkból ismert helyszín egész utazásunk egyik legjellemzőbb és legikonikusabb fotózós-videózós helyszíne. A homokos parton állva pálmafák hűvösében láthatjuk a „Kínai ember kalapját”, vele szemben pedig a fentebb említett filmbéli helyszíneket.

Templomok Völgye

A Templomok Völgye a világ egyik legérdekesebb – és legdrágább – temetkezési helyszíne, ahol az egyszerű pici síroktól a szökőkúttal rendelkező, szinte lakóparki felszereltségű temetőn át a japán temetőig egészen elképesztő dolgokat láthatunk. A hawaii őslakosok olykor szeretteik mellett piknikeznek, szól az ALOHA-zene, és vannak olyan sírok is, ahol nem családtagok, hanem vállalati munkatársak alusszák közös álmukat. Ez itt a vallások, a hagyományok és a kultúrák találkozási helye is egyben.

Kaneohe városa

Kaneohe Oahu keleti partjának majdnem negyvenezres fővárosa, amely a keleti és a nyugati végeket összekötő alagutak túloldalán kezdődik. Itt igazán kövér a fű, rendkívül dús a levegő, és nem kizárt, hogy egy-két szivárványba is belebotlunk a városban. Ez a város a sziget „agrárközpontja” is egyben, a halgazdálkodása pedig nem csak Hawaii államnak biztosítja a tenger gyümölcseit, hanem megannyi szárazföldi étteremnek is. Maguk a Hawaiiak is úgy gondolják, hogy Kaneohe „egy picit más város”, jelezve ezzel, hogy itt az amúgy is „lassan és nyugodtan élő” hawaiiak itt még lassabbak és még nyugodtabbak.

4. nap

Hawaii és Oahu méltán egyike a világ leghíresebb turista-paradicsomainak. Amellett, hogy látnivalókban igen gazdag, egy-egy óceánparti nap is beiktatandó, így a mai napot is a beach-en töltjük pihenéssel, strandolással, esetleg egyéb szabad programmal.

A délutáni/ esti órákban látogatás a heti rendszerességgel, minden szombaton megrendezésre kerülő magyar piknikre/ főzőszombatra a Kapiolani királyné parkba. „Magyar Piknik” vagy „Főzőszombat”. Így nevezik a 300 főt számláló hawaii magyarság központi találkozóját, ahol 15-20, nemzeti ünnepeken pedig akár 80-100 magyar is összegyűlik, ilyenkor a többi szigetről is idezarándokolnak honfitársaink. Ezt a páratlan eseménysort 1986-tól tartja életben Fekete Stefán, aki az elmúlt évtizedekben Albert Flóriántól az egész Ferencvároson át világbajnok kajakosainkat éppúgy vendégül látta, mint odatévedt turistákat. A parkban – batyus jelleggel – mi is részt veszünk a hamisítatlan magyar pikniken, miközben Tvrtko segítségével megismerkedünk a világ túlvégére szakadt honfitársainkkal.

5. nap

Utunk ötödik napján fél napos gyalogos kirándulás következik idegenvezetőinkkel, melynek során az alábbi látványosságokat tekintjük meg:

Waikiki

Hawaii nincs Honolulu, Honolulu pedig nincs Waikiki nélkül. A világ talán leghíresebb óceánpartja csodálatos homokos plázzsal és a víztörők miatt biztonságos strandolással, míg Waikiki mindig nyüzsgő utcái megszámlálhatatlan mennyiségű szuvenír árussal várnak minket. Itt található Hawaii legöregebb szállodája is, amely egy óriási banyánfa köré épült (azt kivágni és megcsonkítani szigorúan tilos). A hotel fából készült, és még egy olyan amerikai csillagsávos zászló is van benne, ahol a csillagok száma nem 50, hanem még csak 45, jelezve, hogy Hawaii akkoriban még Amerika területe, de nem állama volt, másik négy – később csatlakozó – állammal együtt.

International Market Place

Oahu szigetének és egész Hawaiinak a bevásárlóközpontja, ahol a pár dolláros csecsebecséktől a csilliárdokba kerülő luxusórákig mindenki megtalálja a számára kedves terméket. A helyszín különlegessége, hogy a boltok jelentős része szabadtérről nyílik, az árubőség pedig sosem apad el.

Diamond Head

Ami a „Gyémánt Fej” tetejéről nem látszik, az talán nem is létezik. Egy kellemesen fárasztó séta végén jutunk fel a Diamond Head csúcsára, ahonnan egyszerre láthatjuk a felhőkarcoló rengeteget, a káprázatos óceánt, de a túlzsúfolt Honolulut és azt a vulkáni krátert is, ahol színházi előadásokat és rock koncerteket is szoktak tartani. Ez Oahu egyik legnépszerűbb, ikonikus helye.

(Igény szerint az út egy-egy része uber-rel/ taxival is megtehető, melyben – felár ellenében – idegenvezetőink készséggel nyújtanak segítséget.)

Az esti órákban kerül megrendezésre a speciális „ALOHA – Túl minden határon est” Vujity Tvrtko-val, ahol a program végén meglepetés is várja a résztvevőket.

6. nap

Újabb egész napos, buszos kirándulás következik Oahu szigetén, melynek során olyan látványosságokat tekintünk meg, mint a:

Pearl Harbor nemzeti emlékhely

Pearl Harbor az amerikai történelem egyik legfontosabb helyszíne, ahol 1941. december 7-én a Japán Császári Haditengerészet rajtaütésszerű légicsapát mért az Egyesült Államok Csendes-óceániai flottájára, annak nagy részét teljesen megsemmisítve. Az emlékhelyen megismerhetjük magát az eseménysort, amely után Amerika haladéktalanul belépett a II. Világháborúba. Technikai segítséggel gyakorlatilag újraélhetjük a csata napját, sőt, még magyar nevekkel is találkozhatunk az emlékparkban. A történelem iránt érdeklődők könyvekkel, egyedi emléktárgyakkal is gazdagodhatnak.

Laguna vagy Nanakuli Beach

Tvrtko kedvenc strandjainak egyikén megszakítjuk napunkat, hogy élvezhessük a part lenyűgöző látványát, és élvezhessük az óceán hűsítő habjait.

Különleges Emberek Temetője – polinéz emlékhely 

Nanakuli nem csak a világhírű színészről, Jason Momoáról ismert, hanem a „Különleges Emberek Temetőjéről” is. Miközben a polinéz gyerekek önfeledten pancsolnak az óceán vízében, pár méterre tőlük a nagy ohanák, vagyis az ősi hawaii családok kiemelkedő személyiségei nyugszanak. Szent hely ez a hawaiiak számára, így Tvrtko itt meséli majd el nekünk az igazi ősi tradíciók legnagyobb, kincset érő bölcsességeit. 

Iz Kamakawiwo’ole szobra

Ha Hawaii, akkor Izrael Kamakawiwo’ole, ha pedig Iz, akkor „Valahol a szivárványon túl”. Hawaii büszkesége, az összetéveszthetetlen, jóval több, mint 300 kilót nyomó ukuleleművész itt alkotta meg legnagyszerűbb szerzeményeit, amelyekkel beírta magát az egyetemleges zenetörténelembe. Iz maga volt Hawaii nagykövete, a hegyomlásnyi embert mindenki rajongva szerette, temetése pedig igazi népünnepéllyé vált. Igen, jól érti a kedves utazó: tíz- és százezrek ünnepelték azt, hogy Izrael Kamakawiwo’ole egykor köztük élt, és nekik alkotott. A csodálatos művész szobránál elidőzünk Hawaii zenei múltjában, és a helyszínen meg is hallgatjuk a „Somewhere Over The Rainbow-t.

7. nap

Utolsó Oahun töltött napunk szintén az óceánparton vagy egyéb szabad programmal telik. Szükség is van a pihenésre, hiszen utunk második fele az elsőhöz hasonlóan aktívan telik majd a Nagy szigeten (Orchideák szigete) és Mauin.

8. nap 

Kora hajnalban búcsút veszünk Oahu-tól, a szállodából való kijelentkezést követően transzferrel utazunk a repülőtérre, majd repülővel utazunk tovább Hawaii Nagy Szigetére.

A rövid repülés után busszal utazunk a világ legnagyobb presztízsű orchidea farmjára (Alohilani Orchidea Farm), ahol nem kevesebb, mint negyedmillió(!) orchidea nevelődik folyamatosan.  A farmot idegenvezetőnk és Vujity Tvrtko mellett a Kékedi család mutatja be nekünk, akik az Egyesült Államok 50 tagállamába rendszeresen küldik csodás virágaikat, a chicagoi Virágfesztivál évente tízezrével rendeli tőle a csodákat, de a washingtoni magyar nagykövetséget, Barack Obama házát és megannyi filmcsillag otthonát is bevirágozták már. Az Alohilánin rövid tárlatvezetésben lesz részünk, beavatást nyerünk az orchideák világába, miközben megsimogathatjuk a több mint száz főt számláló állatfarm lakóit is (a pulykát nem!😊). Az orchideák megcsodálása után a Kékedi család igazi hawaii-magyar bográcsossal vendégel meg minket, ill. „Jungle Joe-t” kókuszszüretelésre is megtanítja a bátrabbakat. Bízunk a szüret sikerességében, hogy a kókuszokat – kis hűtés után – meg is kóstolhassuk.

(A farmra kényelmetlen, de vadregényes úton juthatunk be.)

Tervezett hotel (a változtatás jogát irodánk fenntartja): Grand Naniloa Hotel Hilo - a DoubleTree by Hilton

 9. nap

A mai napon ismét egy egész napos buszos kiránduláson veszünk részt, és többek között a következő kihagyhatatlan látnivalókat tekintjük meg:

  • Rainbow Falls
  • fekete homokos óceánpart
  • kávéültetvény a Kona-völgyben
  • látogatás az USA legdélibb és egyben legnyugatibb pékségében

Tervezett hotel (a változtatás jogát irodánk fenntartja): Waikoloa Beach Marriott Resort & Spa

10. nap 

A szállodából való kijelentkezést követően transzferrel utazunk a sziget repülőterére, ahonnan továbbrepülünk Maui csodás szigetére.

A repülőtérről transzferrel utazunk utolsó szállodánkba, ahol 3 további éjszakát töltünk el. Tervezett hotel (a változtatás jogát irodánk fenntartja): Wailea Beach Resort - Marriott, Maui 

A nap hátralévő részében egyrészt kipihenjük a Nagy Szigeten töltött napok fáradalmait, valamint feltöltődünk kicsit, hiszen az előttünk álló napok is csodás élményekkel várnak minket.

11. nap

Utazásunk utolsó napjainak egyikét óceánparti strandolással, egyéb szabad programmal, vagy a délutánt bálnalessel tölthetjük.

Fakultatív program: Félnapos hajókirándulás bálnalessel

A program részvételi díja: 99 000 Ft/ fő

A program részvételi díja tartalmazza idegenvezetőink kíséretét, a hajózást, valamint a közlekedés díját is. 

Minimum létszám: 10 fő 

 12. nap

A mai napon szintén választhatunk a fürdőzés és egy aktív, egész napos fakultatív program között. 

Fakultatív program: Road to Hana panorámaút

600 kanyarjával és 59 hídjával ez a világ egyik leglátványosabb útvonala. Elképesztő élményben részesíti minden utasát: a gyönyörű strandok, a páradús esőerdők, a káprázatos vízesések, az egzotikus növények és az autentikus piacok mindenkit elbűvölnek. A program 10 órás. 

A program részvételi díja: 129 000 Ft/ fő

A program részvételi díja tartalmazza idegenvezetőink kíséretét, valamint harapnivalókat, palackozott vizet, ebédet.

Minimum létszám: 10 fő

13. nap:

Hazaindulásunk napján még lehetőségünk van búcsút venni Hawaii-tól és a Csendes-óceántól, tehetünk egy nagyobb sétát, pótolhatjuk az elmaradt bevásárlást, vagy mártózhatunk egy utolsót, ugyanis gépünk csak a késő esti órákban indul. A repülőtérre a délutáni/ kora esti órákban transzferrel utazunk.

14. nap:

A hosszú átszállási időt tervezetten egy los angelesi hotelben pihenhetjük ki, vagy ha lehetőségünk adódik rá, egy fél napos városnézést teszünk a hírességek városában.

15. nap:

Érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

Az utazás során sokat fogunk sétálni, gyalogolni is, így a program aktív fizikai igénybevételt jelent.


Irodánk a programváltozás jogát fenntartja, ill. az utas tudomásul veszi, hogy az idegenvezető és a csoportkísérő személyében változás állhat be azok utazásképtelensége vagy közeli hozzátartozójának súlyos és kórházi kezelést igénylő megbetegedése esetén.

A részvételi díj tartalmazza:

  • nemzetközi repülőjegyet Budapest – Honolulu, valamint Maui – Budapest útvonalon kisméretű kézitáskával, 12 kg-os fedélzeti poggyásszal, valamint 23 kg-os feladható bőrönddel 
  • belső repülőjegyet Honolulu és Big Island között kisméretű kézitáskával és fedélzeti poggyásszal (nagyméretű bőrönd feladása kizárólag a repülőtéren lehetséges, díja kb. 30-40 USD/ poggyász)
  • belső repülőjegyet Big Island és Maui között kisméretű kézitáskával és fedélzeti poggyásszal (nagyméretű bőrönd feladása szintén kizárólag a repülőtéren lehetséges, díja kb. 30-40 USD/ poggyász)
  • repülőtér – hotel – repülőtér transzfert Oahun
  • repülőtér – hotel – repülőtér transzfert a Nagy Szigeten
  • repülőtér – hotel – repülőtér transzfert Mauin
  • 7 éjszaka szállást Oahun, tervezetten a Waikiki Beach Marriott Resort & Spa hotelben
  • 1 éjszaka szállást a Big Island-en, tervezetten a Grand Naniloa Hotel Hilo - a DoubleTree by Hilton hotelben
  • 1 éjszaka szállást a Big Island-en, tervezetten a Waikoloa Beach Marriott Resort & Spa hotelben
  • 3 éjszaka szállást Maui-n, tervezetten a hotelben Wailea Beach Resort - Marriott, Maui 
  • resort fee-t (üdülőhelyi díjat)
  • helyi és helyközi közlekedést az útleírást szerint
  • a fent megjelölt programokon való részvételt
    • egész napos buszos kirándulás Oahun belépőjegyekkel és ebéddel (3. nap)
    • ALOHA – Túl minden határon est” Vujity Tvrtko-val és meglepetéssel (5. nap)
    • fél napos gyalogos kirándulás belépőjegyekkel (5. nap)
    • egész napos buszos kirándulást Oahun belépőjegyekkel (6. nap)
    • egész napos buszos kirándulást a világ legnagyobb presztízsű orchidea farmjára belépőjeggyel, vacsorával (8. nap)
    • egész napos buszos kirándulást a Nagy Szigeten (9. nap)
  • magyar nyelvű idegenvezetést a budapesti indulástól a budapesti hazaérkezésig
  • különleges helyi idegenvezetést érkezéstől távozásig a szervezett programokon Vujity Tvrtko személyében
  • virtuális idegenvezetőt a teljes utazás során (a szabadprogramok alatt is)

A részvételi díj nem tartalmazza:

  • ESTA engedélyeket az USA-ba való belépéshez (13 900 Ft/ fő)
  • repülőtéri illetéket (179 000 Ft/ fő)
  • fakultatív programokat
  • kötelező borravalót – helyi szokás szerint napi 10 USD/ fő, melyet idegenvezetőnk az első napon beszed
    (A borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban, mint pl. az USA-ban, kötelező (pl. gépkocsivezetők, idegenvezetők, szállodák munkatársai /recepciós, reggeliztetők), éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik Amerikában!)
  • útlemondási- és utasbiztosítást 

Beutazási feltételek: https://mortons.hu/hasznos-informaciok/usa-beutazasi-feltetelek

Hogy miért a Morton's Travel útjait érdemes választani, itt foglaltuk össze.

Az amerikai utakkal kapcsolatos leggyakoribb kérdésekra adott válaszaink itt olvashatók.

Útjaink igény szerint hosszabbíthatókmódosíthatók, ill. magasabb kategóriába sorolhatók (repülés magasabb osztályokon, szállás magasabb kategóriájú szállodákban, luxusprogramokon való részvétel lehetősége stb.). Egyéni kéréseivel, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

További USA csoportos útjaink

Utazási feltételekx Utazás a földi Paradicsomba! Hawaii-szigetek körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

EZÉRT UTAZZ VELÜNK

Három évtizedes tapasztalat
Több mint harminc éve őrizzük az amerikai csoportos utazások piacvezetőjének címét.

Árgarancia

Kiemelkedő ár-érték arány

Szállás a legjobb helyeken

Rugalmasság
Hosszabbítható, módosítható, magasabb kategóriába sorolható utak.

Fenntartható utazásszervezés

Garantált indulás

Több száz sikeres út

15 nap
idén 1 alkalommal

2 719 000 Ft-tól
személyenként

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG EGYEDI AJÁNLATKÉRÉS

NINCS ÁRVÁLTOZÁS, NINCS MEGLEPETÉS

Garantált indulás
Az útra már csak korlátozott számban tudunk jelenkezőket felvenni!

Árgarancia
A foglaláskori ár nálunk nem változhat semmilyen körülmény hatására

Kiemelkedő ár-érték arány
Központi, jobb értékelésű hotelek; gazdagabb programkínálat.

USA Gyakori Kérdések ⇒ Miért a Morton's-szal utazzak Amerikába? ⇒

Kapcsolódó ajánlatok