Az út teljes hossza: 2600 km


Tetszés szerint változtatható a városokban töltött napok száma, az új ajánlatért keresd szakértőink egyikét!

1-2 nap: Chicago 

Üdvözlünk Chicagoban, az USA egyik legnagyobb városában. Bérautónk felvétele után gyönyörködjünk egy kicsit a város elbűvölő építészeti remekeiben, majd vegyük az irányt a szállásunk felé.

 

A mai nap teljes a „Szeles városé”. Tegyünk egy sétát a Michigan-tó partján, vagy vegyünk részt egy városnéző hajókiránduláson. Ha kigyönyörködtük magunkat a város látképében talajszintről, ideje, hogy megcsodáljuk azt a magasból is. Vegyük tehát az irányt a Willis Tower kilátója felé és nézzük meg milyen a 360 fokos panoráma kilátás Észak-Amerika második legmagasabb épületéből. Délután fedezzük fel a belvárost és semmiképpen se, hagyjuk ki a híres Chicago Style pizzát.

Chicago kihagyhatatlan látnivalói

|

148 km

|

 2 órás út  

|

3. nap: Milwaukee

 

 

Reggel begyük az irány észak felé és induljunk el Wisconsin állam legnagyobb városa, Milwaukee felé. Tegyünk egy sétát a Michigan tó partján, vagy sétahajózzunk egyet a várost átszelő Milwaukee-folyón. Tegyünk egy látogatást a város számtalan sörfőzdéjében, piknikezzünk a Miller Parkban vagy látogassunk el a világ egyetlen Harley-Davidson múzeumába.

|

 188 km

|

 2 órás út 

|

4. nap: Green bay

 

A mai nap Wisconsin egyik legrégebbi településébe, Green Bay-be látogatunk el. A természet kedvelői tegyenek egy látogatást a Bay Beach vadrezervátumba, a vasút és mozdonyok szerelmesi tekintsék meg a Nemzeti Vasúttörténeti Múzeumot, ahol minden mindent megtudhat az ország gazdag vasúttörténelméről, az amerikai futball kedvelői pedig feltétlenül látogassanak el a Green Bay Packer’s Hírességek csarnokába..

Wisconsin legrégibb települése

|

    400 km 

|

 4,5 órás út 

|

5-6. nap: St. Ignace

 

Reggel induljunk el a Michigan-tó elbűvölő part menti tájaiban gyönyörködve és útban St. Ignace felé mindenképpen ejtsük útba a Hiawatha Nemzeti Parkot! Engedjük szabadjára a bennünk lakozó felfedezőt és kiránduljunk egyet ezen a zöld erdőkkel és kék tavakkal tarkított vidéken. A városba érve tegyünk egy sétát a Huron sétányon, kapcsolódjunk ki és adjuk át magunkat a város visszafogott, lassú életstílusának

 

A mani napra felejtsük el bérautónkat! Fedezzük fel gyalogosan a várost, majd komppal látogassunk el Mackinac szigetére, ahonnan ki van tiltva bárminemű autóforgalom és a kerékpárok és a lovas hintók  uralják az utakat. Sétáljunk végig a Mackinac erőd falain vagy gyönyörködjünk a tópart látványában a Grand Hotel tornácáról.

|

477 km

|

 5 órás út 

|

 

7-8. nap: Detroit


Detroit felé haladva merüljünk el Michigan csodás természeti adottságaiban, haladjunk át a Mackinack hídon mely összeköti az Alsó- és Felső- Félszigetet. Detroit felé tovább haladva mindenképp ejtsük útba Traverse City-t az Egyesül Államok cseresznye fővárosát. Innen egy rövid pihenő után induljunk tovább Detroit városába melyet egykor a „Nyugat Párizsának” is neveztek.

Detroit az Amerikai autógyártás bölcsője (Motor városnak is nevezik), így a Ford Pickett Avenue-i üzemében visszautazhatunk az időben és első kézből tekinthetjük meg a Ford T modell születési helyét.  A Henry Ford múzeumban az autógyártással karöltve végigkísérhetjük Amerika történelmét. A történelemlecke után meglátogathatjuk a város művészeti galériáit, gyönyörű strandjait, bevásárlóközpontjait és éttermeit.

Detroit zenei kultúrája

|

376 km

|

 4 órás út 

|

9-10. nap: Toronto


Keljünk át az amerikai-kanadai határon és induljunk el Toronto felé. Ontario állam fővárosa és Kanada legnagyobb városa. Járjuk végig a Nagy Tavak északi oldalát majd Toronto belvárosában merüljünk el a múzeumok és művészeti galériák tengerében.

 

A mai napon Toronto városa vár felfedezésre! Látogassuk meg a CN Tower kilátót, majd miután kigyönyörködtük magunkat látogassunk el a Royal Ontario múzeumba, Kanada legnagyobb kulturális és természettudományi múzeumába, vagy szálljunk fel egy kompra és látogassunk el a Toronto Szigetekre.

Toronto városa felett

|

137 km

|

 2 órás út 

|

11-12. nap: Niagara FallsMindössze másfél óra autóútra. található a világ hét csodájának egyike, a Niagara-vízesés. Látogassunk el a Skylon Tower kilátóba, vagy együnk egy jót az ott található forgó étteremben. Naplemente után mindenképpen látogassunk ki a vízeséshez, megcsodálni az éjszaki fényárban fürdőző látványosságot!

A mai nap teljesen a vízesésé legyen! Szálljunk hajóra és csodáljuk meg a vízesést közvetlen közelről vagy ereszkedjünk le a vízesés mögé épített kilátó szintre és hallgassuk meg a tomboló erővel lezúduló víz mennydörgéshez hasonlító hangját.

11 vicces indok, hogy NE látogassunk el a Niagarához

|

341 km

|

 3,5 órás út 

|

 

13. nap: Cleveland


Térjünk vissza az Egyesült Államokba és vegyük az irányt Cleveland kulturálisan sokszínű városába. A tudomány kedvelői látogassanak el a Great Lakes Sicence Centerbe, a gasztronómiát és a kulináris élvezeteket kedvelők pedig üljenek be a város elbűvölő éttermeinek egyikébe.

|

552 km

|

 5 órás út 

|

 

14-15. nap: Chicago


Cleveland városát elhagyva 2 lehetőségünk van. Vagy a hosszabb utat választjuk és a Nagy Tavak partja mentén indulunk el Chicago felé, útba ejtve a Marblehead világítótornyot illetve az Indiana Dunes Nemzeti Parkot, vagy pedig elindulhatunk nyílegyenes Chicago felé több ezer hektárnyi kukoricaföldet átszelve. A választás az Öné.

 

Adjuk le bérautónkat a reptéren és készüljünk fel a hazaútraA részvételi díj tartalmazza a középkategóriás (**/*** -os) szállást, illetve 2-3 fő utazása esetén közepes méretű autóbérlés díját, 4 fő utazása esetén SUV kategóriájú autóbérlés díját!


AZ ÁR NEM TARTALMAZZA:

1. repülőjegy, kb 140.000,- Ft/fő-től Budapest indulás esetén

2. repülőjegy, kb 160.000,- Ft/fő-től Bécs indulás esetén

3. étkezést, kb 50$/fő/nap

4. kötelező helyi szokás szerinti borravalót 5$/fő/nap

5  útlemondási biztosítást (1%). Erősen javasoljuk!

6. Baleset/betegség/poggyász biztosítást: 1040 Ft / nap

7.Autóbérléshez kapcsolódóan üzemanyag, parkolási díjak, GPS, másodvezető díja

x