Colorado hegyvidéki városai


1. nap: Denver

A festői tájakkal és csodálatos időjárással rendelkező Colorado állam tökéletes választás az autós utazások szerelmeseinek. A természetkedvelőknek ez az út igazi álom lehet a hatalmas hegyi ösvényekkel, forrásokkal, kanyonokkal, sziklákkal és a hullámzó Colorado folyóval, amely rengeteg lehetőséget nyújt a kalandvágyók számára.

Utazásunk első állomása a Denveri Nemzetközi Repülőtér, ahol vegyük fel bérautónkat és fogaljuk el a szállást.

|

 115 km

|

|

2. és 3. nap: Colorado Springs


Denver városából induljunk el a másfél órás autóútra fekvő Colorado Springsbe. E népszerű turistacélpont ad otthont a Garden of the Gods történelmi parknak, amely a gyönyörű vörös homokkőképződményeiről ismert, valamint kilátást nyújt a Pikes Peakre, amely az Egyesült Államok leglátogatottabb hegysége. Colorado Springs egész évben számos kül- és beltéri lehetőséggel várja a látogatókat, mint például a Tour the Cheyenne Mountain Állatkert, az Egyesült Államok Katonai Akadémiája, a Colorado Springs Olimpiai központ, vagy a II. Világháború Nemzetközi Repülési Múzeuma. Az inkább szabadtéri kalandorok kipróbálhatják a zip-lining élményét az 1900 méter hosszú sziklák és az erdők felett, vagy élvezhetik a rafting élményét az Arkansas folyón. Ha azonban egy igazi életre szóló élményt szeretnénk, autózzunk fel a Pikes Peakre, és biciklizzünk le a hegyről! Az Adventures Out West nevű kalandpark számos egyéb lehetőséget kínál, érdemes tehát ellátogatnunk.

|

 167 km

|

|

3. nap: Salida

A Colorado Springsből Salidába tartó út az Arkansas folyó mentén vezet, amely a horgászok körében leginkább a világelső pisztránghalászatról híres. A családbarát Salida városa szintén folyóparton terül el, így vízi sportra is van lehetőség az erre járók számára. A River Runners közössége professzionális szórakozást kínál a vízi sportok minden terén, beleértve az álló szörfözést, a kajakozást és a vadvízi raftingot is. A tapasztalt kerékpárosok számára hatalmas kihívást jelenthet a Monarch Crest Trail, több mint 3600 méteres magasságban, amely a Rocky Mountain legcsodálatosabb kilátásával büszkélkedhet. Egy másik mountain bike-ra alkalmas hely található még Salida közelében, az Arkansas Hills Trails System. Akik ennél szolidabb kikapcsolódási lehetőségre vágynak, tegyenek egy pihentető sétát a folyóparti ösvényen, fedezzék fel a folyó strandjait, a belváros üzleteit, művészeti galériát, éttermeit vagy pubjait.

|

 304 km

|

|

4. nap: Grand Junction


A melegebb hónapokban a Grand Junction felé vezető úton álljunk meg a Monarch Crest Scenic Tramway villamosvonalnál, amely csodálatos utazást és kilátást biztosít a Monarch Mountain hegyvidékére. A kilátás a 3447 méter magasból lélegzetelállító. A terület ideális kiindulópont a Colorado National Monument-hez való látogatásra, amelyet gyakran a lenyűgöző Grand Canyonhoz hasonlítanak, vagy ellátogathatunk a világ legnagyobb sík hegyéhez, a Grand Mesához. Tegyünk egy utazást a Grand Mesa Scenic Byway-en a sűrű alpesi erdőkhöz, ahol több mint 300 tóval is találkozhatunk. Ha kedvünk tartja, akár túrázhatunk, mountain bikeozhatunk és horgászásra is van lehetőség. Grand Junction városában is számos lehetőség vár ránk, például kulturális látnivalók és művészeti installációk.

|

 400 km

|

|

5. nap: Denver

A Grand Junctionban eltöltött éjszaka után utazzunk vissza Denverbe, és készüljünk fel a hazaútra.

*az árak tájékoztató jellegűek, aktuálisan változhat, főleg az esetben ha a repülőjegy megvásárlása és az indulás között rövid idő!

A részvételi díj tartalmazza a középkategóriás (**/*** -os) szállást, illetve 2-3 fő utazása esetén közepes méretű autóbérlés díját, 4 fő utazása esetén SUV kategóriájú autóbérlés díját!

AZ ÁR NEM TARTALMAZZA:

1. repülőjegy, kb 180.000,- Ft/fő-től Budapest indulás esetén

2. repülőjegy, kb 120.000,- Ft/fő-től Bécs indulás esetén

3. étkezést, kb 50$/fő/nap

4. kötelező helyi szokás szerinti borravalót 5$/fő/nap

5  útlemondási biztosítást (1%). Erősen javasoljuk!

6. Baleset/betegség/poggyász biztosítást: 1040 Ft / nap

7.Autóbérléshez kapcsolódóan üzemanyag, parkolási díjak, GPS, másodvezető díja


x